احصا و رفع مشکلات جامعه با بومیسازی علوم انسانی
به گزارش گروه جامعه به نقل از دانشگاه آزاد، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه در جمع رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی با بومیسازی علوم انسانی میتواند مشکلات جامعه را احصاء و نسبت به برطرف کردن آن اقدام کند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه علوم انسانی در کشورمان مغفول مانده و کسی از جایگاه ویژه آن اطلاع کامل ندارد، عنوان کرد: آثار و برکات حوزههایی نظیر علوم مهندسی خیلی سریع در جامعه قابل مشاهده میشود در حالیکه این فرآیند برای علوم انسانی طولانیتر است.
حجتالاسلام خسروپناه، عدم مشخص بودن کارکردهای دقیق علوم انسانی و شناخت بیشتر جامعه از این حوزه را از جمله مسائلی دانست که باید برای آن چارهاندیشی شود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از مراکز علمی پیشرو کشور برای نخستین بار معاونت علوم انسانی را در مجموعه خود تشکیل داد.
وی داشتن یک نگاه استقلالگونه به حوزه علوم انسانی را لازم و ضروری ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه اخیراً اتفاقات خوبی در مجموعه ساختارهای دانشگاه آزاد اسلامی رخ داده که مستقل شدن شورای گسترش علوم انسانی و شورای نشریات علوم انسانی از جمله آن محسوب میشود. ارتقای هر چه بیشتر علوم انسانی و سرعت بخشیدن به این فرآیند مورد تأکید است. در حال حاضر هیئتهای اندیشهورز در استان گیلان راهاندازی شدهاند که میتوانند در بسیاری از امور به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی کمک کنند.
خسروپناه، برقراری ارتباط سازنده با اعضای هیئت علمی دانشگاه، اصلاح آئیننامهها، ساماندهی مجلات و توانمندسازی اساتید را از جمله اهداف تشکیل هیئتهای اندیشهور خواند و افزود: تألیف کتب درسی، اصلاح رشتههای تحصیلی، ساماندهی پایاننامهها و رشتهها از دیگر کارکردهای هیئتهای اندیشهورز دانشگاه آزاد محسوب میشوند. هیئتهای اندیشهورز کار اجرایی نکرده و تنها نقش پیشنهاد دهنده را برای اصلاح و بازنگری در امور برعهده دارند. امروز علوم شناختی به یکی از جدیدترین حوزههای علمی در دانشگاههای جهان تبدیل شده است؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی نیز همگام با سایر مراکز معتبر باید برای ارتقای این حوزه تلاش کند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به عدم وجود آمار دقیق در حوزه اساتید و اعضای هیئت علمی و یا تعداد مجلات علوم انسانی در دانشگاه، گفت: از آنجا که بومیسازی، علوم انسانی را با مشکلات جامعه درگیر میکند، بنابراین برای حل معضلات موجود باید به سمت تحقق این موضوع حرکت کنیم.