ریشه غم این ایام آمریکاست/ نیروهای مسلح با صراحت لهجه، خطای خود را پذیرفتند
وی افزود: من از لحظهای که احتمال دادم سقوط این هواپیما طبیعی و عادی نباشد، دستور دادم تحقیقات و بررسیها در زمانی کوتاهتر انجام شود تا به دقت بدانیم که این هواپیما چگونه سقوط کرده، همکاریهای خوبی از طرف نیروهای مسلح که تنها مسیر ما برای یافتن حقیقت در این بخش بود انجام گرفت.
رئیس جمهور گفت: بلافاصله بعد از اینکه برای من مشخص شد که خطای بسیار دردناک و نابخشودنی در زمینه سانحه هواپیمای اوکراینی صورت گرفته است بلافاصله به مسئولان امر اعلام کردم تا موضع را به مردم اطلاع دهند.
سانحه هواپیمای اوکراینی پرونده عادی و معمولی نیست
وی بیان کرد: من به همه مردم ایران اولا قول میدهم دولت با همه توان و امکاناتش پیگیر این مسئله باشد و این مسئله بسیار مهم است، قوه قضائیه باید یک دادگاه ویژه با یک قاضی عالی رتبه با جلسات متعدد در اسرع وقت برای این موضوع در نظر بگیرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: به همه عزیزان در دولت توصیه میکنم در کنار مشکل و مسائل این خانوادههای عزیز باشند و از مردم عزیر ایران میخواهم در کنار این عزیزان همدردی ارزشمندی را انجام دهند.
روحانی تصریح کرد: وزیر راه، مسئولان راه، استاندارها همه در کنار این خانوادهها باشند من به عنوان یک پدر احساس میکنم غم از دست دادن یک جوان نخبه تحصیل کرده که سرمایه برای کشور و مردم ما بود چقدر سخت و مشکل است.
وی افزود: اینکه نیروهای مسلح ما با صراحت لهجه خطای انسانی خود را مطرح کردند قابل تقدیر است و در این زمینه باید گامهای بعدی برداشته شود، به دلیل اینکه کمابیش با پدافند هوایی آشنایی دارم میدانم که یک نفر و کسی که دکمه را فشار داده مقصر نیست و میخواهیم این موضوع با صداقت مطرح شود و مردم ما میدانند این اشتباه به سهو انجام گرفته و چه مسائلی پیش آمده است. این یک پرونده عادی و معمولی نیست نمیشود در این ماجرا فقط یک نفر را مقصر دانست، دیگرانی هم هستند.
رئیس جمهور بیان کرد: سوال مردم این است که آیا از زمان روشنشدن مساله تا اعلام، چند روز بوده یا چند ساعت؟ از مسئولان میخواهم که پروسه را از چهارشنبه صبح تا جلسه فوقالعاده جمعه شب شورایعالی امنیت ملی برای مردم توضیح دهند، بعنوان نماینده مردم این مساله را دنبال میکنم و مردم را در جریان میگذارم.
وی ادامه داد: مردم باید مطمئن شوند که این حادثه تکرار نمیشود؛ مهمترین مساله برای مردم، افکار عمومی جهان و هوانوردی جهان این است که این مساله تکرار نشود.
روحانی گفت: به خانوادههای جانباختگان ایرانی و خارجی تسلیت میگویم و همانطور که با رهبران و مسئولان آن کشورها صحبت کردم، قول میدهم دولت با تمام امکاناتش پیگیر مسئله سقوط هواپیما باشد.
رئیس جمهور تصریح کرد: با وجود اعلام مسئولان سپاه در خصوص دلایل ساقط شدن هواپیما مسافربری اوکراین، این موضوع دلیل نمیشود که به تمام ریشههای این اتفاق نپردازیم.
وی افزود: از مسئولان ذی ربط باید پرسیده شود که از چه زمانی اثبات شد که سقوط هواپیما توسط پدافند ما بوده است، این موضوع و تمام فرایند آن نیاز به شفاف سازی دارد.
روحانی تصریح کرد: در این غم همه مردم شریک هستند، اما همه میخواهند بدانند چه اتفاق و فرایندی باعث ایجاد چنین حادثهای شده است.
رئیس جمهور بیان کرد: بنده به عنوان رئیس جمهور این موضوع را دنبال خواهم کرد چرا که حادثه کوچکی نیست و در تاریخ ایران تاکنون هیچ افسری و نظامی چنین اشتباهی را مرتکب نشده است.
وی افزود: جان ۱۷۶ مسافر این پرواز بسیار عزیز و محترم است، اما باید به امنیت فضایی ایرانی که موضع مهمی برای ملت و جهان است نیز توجه شود و هر آن کسی که در این موضوع مقصر بوده است به مجازات برسد.
رئیس جمهور بیان کرد: دولت خود را در قبال مردم ایران و مسافران خارجی این پرواز متعهد میداند و به تمام وظایف قانونی خود در خصوص دفاع از حقوق آنها عمل میکند.
به گفته وی؛ مهمترین بخش آن که باید به آن توجه کرد این است که نباید این اتفاق بار دیگر تکرار شود که این مهم نیازمند بازنگری در همه دستورالعملها است.
رئیس جمهور بیان کرد: مقصر این اتفاق سهوی تنها مسئول پدافند نیست و باید با بررسی دقیق ابعاد این موضوع از تکرار آن جلوگیری کرد.
خودکفایی در بخش کشاوزی در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت
وی با اشاره به توسعه بخش کشاورزی ابراز کرد: دنیای کشاورزی دنیای پر رنجی در فصل سرما است که پس از آن با آمدن بهار دوران خوبی آن نیز میرسد که این مصداق آیه اِنّ مَعَ العُسْرِ یسْراً است که بعد از هر سختی زمان خوشی آن نیز میسد.
روحانی عنوان کرد: دنیای کشاورزی، باغداری و دامداری دنیای زیبای است که در آن کشاورز تنها به فروش محصولات آن فکر نمیکند و با کاشت نهال از سوی کشاورز رابطه عاطفی شکل خواهد گرفت، کشاورز از ابتدای کاشت تا برداشت رشد محصول را بررسی میکند.
وی تصریح کرد: با وجود شرایط سخت تحمیلی به کشور کشاورزان سهم مهمی در تامین رفاه مردم داشتند به طوری که با وجود افزایش قیمت محصولات کشاورزی، به وفور میتوان گوشت، حبوبات و محصولات مورد نیاز را تامین کرد.
روحانی بیان کرد: با تلاشهای صورت گرفته در تولید محصولات کشاورزی به خودکفایی رسیده ایم و این موضوع در سالهای آینده نیز ادامه خواهد یافت.
روحانی تصریح کرد: برنج امسال به اندازه مورد نیاز در کشور کشت و با وجود کمبودهای تولید روغن در کشور، امسال نسبت به سالهای پیش روغن بیشتری تولید شد که این موضوع به مدیریت کشاورزی در کشور باز میگردد.
رئییس جمهور بیان کرد: ما در دولت یازدهم و دوازدهم تلاشمان تنها مربوط به خودکفایی نبوده است بلکه به دنبال آباد کردن مزارع کشاورزی در استانهای کشور بودیم به طوری با لطف و رحمت الهی در افزایش نزولات آسمانی توانستیم به تولید ۹۶ هزارتن شلتوک و ۵۰۰ هزار تن برنج سفید در خوزستان برسیم.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم و دوازدهم ۵۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را با اصلاح کانال کشی و زه کشی آباد کردیم که ۳۳۰ هزار هکتار آن در خوزستان انجام شده است و برای رسیدن به این مهم ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کردیم.
روحانی بیان کرد: طی دولت یازدهم و دوازدهم ۳۷ سد را افتتاح کردیم و اقدامهای عظیمی در خصوص تجهیز زمین و وسایل کشاورزی، اصلاح بذر و توسعه آبزیان صورت گرفته است.
رئیس جمهور ابراز کرد: پیش از دولت یازدهم میزان محصولات کشاورزی ۹۷ میلیون تن بود که این رقم با تلاشهای صورت گرفته با رشد سالیانه ۵ میلیون تن به ۱۲۵ میلیون تن در سال ۹۸ رسیده است.
در آمد کاشت برنج و زارعت چوب برابر است/ دوران سنتی علم ودانش کشاورزی به سر آمده است
روحانی بیان کرد: آنچه در بخش زمین و آب انجام دادیم برای دولت یازدهم و دوازدهم نیست و دهها سال دیگر نیز آثار آن در کشور باقی میماند، در این زمینه ما از روزهای اولیه دولت، در وزارت جهاد یک برنامه ۵ و ۶ ساله را مورد بحث و تنظیم قرار دادیم که در چه محصولاتی به خود کفایی خواهیم رسید و در چه محصولاتی میتوانیم قدمهای خوبی برداریم.
وی یادآور شد: در بحث تولید شکر، چغندر قند و دانههای روغنی قدمهای خوبی برداشته شده هر چند که هنوز جای کار بسیاری در این زمینه وجود دارد.
رئیس جمهور اظهار کرد: در تولید محصولات و تجهیزات گلخانهای کار بزرگی انجام شده است، طی سالیان اخیر ۸ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین زیر کشت محصولات گلخانهای به ۱۷ هزار ۴۰۰ افزایش یافته و به نوعی دو برابر شده است. در بحث زراعت محصولات ما از ۱.۶ میلیون تن به ۲.۴ میلیون تن رسیده ایم؛ در بحث پرورش ماهی در دریا کارهای خوبی انجام شده و زارعت یکی از کارهای خوب در کشور است.
روحانی اظهار کرد: در شمال اگر به جای کاشت برنج زارعت چوب انجام شود درآمد آن برابر خواهد بود چرا که تولید کاغذ برای کشور خیلی مهم است و عملیات خوبی در این زمینه آغاز شد، استعداد بسیار خوبی برای این بخش از محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد؛ این کار بزرگی است که باید در کشور ما گسترش پیدا کند.
وی ادامه داد: مردم عادی فکر میکنند در کشاورزی آب خیلی مهم است اما، خاک به اندازه آب مهم است شما اگر آب داشته باشید، ولی خاک مناسب نداشته باشید محصول به ثمر نمینشیند.
رئیس جمهور گفت: مقدار محصولی که از زمین برداشت میشود به آب، کود، خاک، ماشین آلات و ... مرتبط است آب و خاک دو سرمایه بسیار عظیم و بزرگی است که خداوند به ما داده و باید قدردان آن باشیم.
روحانی گفت: دوران سنتی علم و دانش کشاورزی به سر آمده و با توجه به اینکه هر سال حداقل یک میلیون به جمعیت کشور افزوده میشود و باید در این زمینه خودمان را آماده کنیم، ممکن است در این شرایط به کشتهای فراسرزمینی روی بیاوریم چرا که در این شرایط در مصرف آب هم میتوانیم صرفه جویی کنیم، اقدامات خوبی در این زمینه انجام گرفته، اما علم و دانش و تکنولوژی روز برای جلوگیری از ضایعات برای ما ضروری است.
وی بیان کرد: اگر جلوی ضایعات را بگیرم مثل این است که در مصرف چند صد متر مکعب آب صرفه جویی کرده ایم.
رئیس جمهور اظهار کرد: با دانش و فناوری شرکتهای دانش بنیان میتوان میزان برداشت محصول را افزایش داد و میتوانیم با علم و دانش، پوشش محصولات را اضافه و در برابر سرما و گرما تولیداتمان را حفظ کنیم.
روحانی اظهار کرد: دانشگاهها و دانشکدههای زیادی در بخش کشاورزی داریم و ۴ میلیون ۴۰۰ هزار نفری که در بخش کشاورزی فعالیت میکنند، در تلاش هستند تا ضایعات را به حداقل رسانده و در این راستا به نقطه خودکفایی لازم در بخش محصولات کشاورزی در کشور برسیم.