آب هویج گرم است یا سرد؟!؛ بررسی در دانشنامه میزان
به گزارش گروه فضای مجازی ، هویج، یک سبزی نارنجی رنگ و سخت که بسیاری آن را عاملی برای تقویت بینایی میدانند و استفاده از آب هویج رواج بیشتری دارد!
جالب است بدانید؛ بتاکاروتن موجود در هویج نیز برای چشم مفید است و به همین دلیل قدرت تفتیحی که دارد، سد کبدی را باز میکند، مقاومت بدن را در برابر بیماریهای عفونی افزایش میدهد و به طور کلی سموم را از بدن دفع میکند.
هویج با توجه به ملطف بودنش سبب تلطیف مواد غلیظ در بدن میشود و از آن جا که مقوی معده و ملین طبع است تجویز آن برای افرادی که به سبب ضعف معده دچار یبوست شدهاند، بسیار مناسب است.
این سبزی نارنجی رنگ برای بیماریهای ادراری مثل سنگ کلیه مفید و درمان نقرس نیز مفید است.
از طرفی با گذاشتن عصاره ریشه هویج روى سوختگىها میتوان اثر شفابخشی آن را مشاهده کرد!
ریشه هویج مغذى و مقوى معده و بادشکن است و براى تسکین دردهاى آلات داخل شکم استفاده مىشود.
جالب است بدانید؛ تخم هویج مدر است و از آن براى معالجه استسقا استفاده میشود.
از روغن دانه آن نیز برای درمان اسهال شدید (دیسانتری) استفاده میشود.
هویج تأثیر بسیاری در کاهش خطرات برخى از شدیدترین و غیرقابل درمانترین انواع سرطان به خصوص سرطان ریه و سرطان لوزالمعده دارد.
تحقیقات بسیاری این موضوع را اثبات کرده اند که حتى خوردن مقدار مختصرى هویج و بهخصوص خوردن ماده بتاکاروتن موجود در هویج، در کاهش سرعت رشد سرطان و در برخى موارد حتى در از هم گسیختن مکانیسمى که منشأ شروع بدخیم شدن سلولها است تأثیر محسوسى دارد.
همانطور که میدانید، هویج دیرهضم است، اما مربایش زودهضمتر است!
این سبزی براى تقویت استخوانهاى کودکى که سه ماه از عمرش گذشته باشد به اندازه پنج یا ۶ قاشق از آب هویج به او باید داده شود. براى معالجه اسهال اطفال باید هر روزى یک مقدارى هویج به آنان داد.
طبع هویج و آب هویج
طبع هویج و آب هویج گرم وتر است و از این رو افرادی که دارای طبع سرد و خشک هستند بایستی روزانه هویج یا آب هویج به اندازه کافی میل کنند و مصرف مواد سرد و خشک در این افراد باید کمتر شود.
هویج برای افرادی که طبعی گرم دارند ضرر دارد و برای این افراد بهتر است هویج را با گوشت پخت، سپس مصرف کرد.
هویج دارای اثر قاطع بلغم است، از این رو در بسیاری از بیماریها مانند بیماریهای دستگاه تنفسی نظیر نزله، سرفه، آسم و گرفتگی میتوان آن را تجویز کرد.
هویج برای گرممزاجان مُضر است و از این نظر باید با گوشت، پخته و خورده شود. مصرف آن برای بانوان حامله مناسب نیست چرا که دانه، روغن و قسمتهایی که روی زمین رشد میکنند میتواند باعث سقط جنین شوند.