لزوم اهتمام ویژه برای رسیدگی به پروندههای معوق
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، علی جمادی رئیس کل دادگستری استان بوشهر در نشست با معاونین روسا و دادستانهای شهرستانهای استان بوشهر به منظور اجرای دستورالعمل رسیدگی به پروندههای معوق گفت: باید در دوره تحول قوه قضاییه با ایجاد اعتماد مردم، امنیت پایدار و تحول و تسهیل در ارایه خدمت و خدمت رسانی مستمر به مردم در راستای تکریم ارباب رجوع مورد تاکید قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: کاهش زمان رسیدگی به پروندهها، افزایش کیفیت ارایه خدمت، بهبود رفتار با مراجعان و نظارت بر عملکرد کارکنان از اولویتهای اهداف دستگاه قضایی است.
جمادی در این نشست با تاکید بر اجرای دستورالعمل رسیدگی به پروندههای معوق گفت: به منظور تعیین تکلیف پروندههای معوق و تسریع در رسیدگی آنها تا پایان سال تمامی روسا و دادستانهای حوزههای قضایی موظف هستند، پروندههای تاریخ اول مهرماه امسال به ماقبل را به تفکیک شعبه مربوطه مشخص نموده و با اقدامات و اتخاذ تدابیر لازم و نظارت قانونی جهت رسیدگی به این قبیل پروندهها و تعیین تکلیف آنها اهتمام ویژه داشته باشند.
وی با اشاره به کار جهادی در راستای اجرای این دستوالعمل افزود: زمینههای لازم جهت رسیدگی قضایی در ساعات خارج از وقت اداری و حتی روزهای تعطیل بوجود آمده که در همین راستا پیش بینی مشوقهای لازم در پرداخت بهرهوری و اضافه کاری صورت پذیرفته است.
جمادی در ادامه گفت: مسئولین قضایی با نظارت مستمر به عملکرد حوزههای قضایی و شعبات مربوطه در جهت بررسی آمار و عملکرد داشته باشند تا از افزایش حجم موجودی پروندهها جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید:
جمادی در این نشست به استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و افزود: سیاست راهبردی قوه قضاییه ختم پروندههای مطروحه از طریق صلح و سازش است و در این راستا باید تلاش شود تا از پروندهسازی و ازدحام کارهای قضایی اجتناب شود و پروندههایی که مشمول این دستورالعمل میشوند، جهت صلح و سازش به شوراهای حل اختلاف ارجاع شوند تا تعیین تکلیف شوند.
رئیس دادگستری بوشهر به حفظ حقوق شهروندی تاکید داشت و افزود: مسئولین قضایی شهرستان به طور مستمر جهت بازرسی از مراجع انتظامی، بازداشتگاهها و زندانها مبادرت ورزند.
جمادی در ادامه به اهمیت سیاست کاهش جمعیت کیفری اشاره کرد و گفت: باید سعی شود که سیاست حبسزدایی را اعمال نماییم و از عفوها و تخفیف مجازاتها استفاده بهینه شود تا شاهد کاهش جمعیت کیفری باشیم.
وی با اشاره به مجازاتهای جایگزین حبس خاطرنشان کرد: استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس میتواند تا حدودی از ورود به زندان به دلیل مشکلات و هزینههای زیادی که به بیتالمال وارد میشود، جلوگیری کند.