رمز کدام عملیات دفاع مقدس یا زهرا (س) بود؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، عملیات شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با رمز «یازهرا (س)» علیه مواضع در دو پایگاه آمریکا در کشور عراق به اجرا در آمد. یازهرا (س) اس رمز تعدادی از عملیاتهای جمهوری اسلامی ایران علیه دشمن بعثی بود.
در طول هشت سال دفاع مقدس ۱۲ عملیات با رمز مبارک نام حضرت «فاطمه زهرا (س)» در مقاطع مهم و سرنوشتساز جنگ طراحی و اجرا شد و در برخی از آنها با تاکتیکهای نوین ماشین جنگی پرقدرت عراق زمینگیر و از کلاف سر در گم جنگ گرهگشایی شد. در ادامه به برخی از این عملیاتها اشاره میکنیم.
«فتح المبین» (اِنّا فَتَحنا لَکَ فَتحَاً مُبیناً)
با پیروزی عملیات طریقالقدس و قطع ارتباط زمینی یگانهای عراق در دو منطقه غرب دزفول و غرب رود کارون، زمینه مناسب برای عملیات در هر یک از این دو منطقه فراهم شد. طرحریزی عملیات افتخارآفرین «فتحالمبین» از اواسط آبان سال ۱۳۶۰ آغاز شد و فرمان حمله با رمز «بسم الله الرحمن الرحیم، بسم الله القاصم الجبارین و یا زهرا (س)» صادر شد.
در این عملیات، رزمندگان اسلام موفق شدند ضمن زخمی کردن و به هلاکت رساندن ۱۰ هزار نفر از سربازان دشمن تعداد ۲۲۰۰ نفر از آنان را به اسارت خویش در آورند و هفت فروند هواپیمای دشمن را سرنگون و تعداد ۶۰ دستگاه تانک عراقی را منهدم و منطقهای به وسعت ۶۵۰ کیلومترمربع در محورهای عملیاتی شوش و دزفول را از وجود دشمن پاکسازی کنند. روز سهشنبه سوم فروردین تعداد اسرای تخلیه شده به مرز ۵۰۰۰ نفر رسید و رزمندگان ایرانی به تمامی اهداف خود دست یافتند و منتظر مرحله بعدی عملیات شدند.
«والفجر ۵»
عملیات «والفجر۵» ساعت۲۴ روز۲۷ بهمن ماه۱۳۶۲ با رمز «یا زهرا (س) در منطقه کوهستانی، حدفاصل شهرهای مهران و دهلران به اجرا درآمد.
نیروهای عمل کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دو مرحله با هدف آزادسازی بلندیهای منطقه وارد عمل شدند. در همان ساعات نخست، دهها کیلومتر مربع از خاک ایران آزاد و به تسلط نیروهای ایرانی درآمد. در مرحله دوم نیروهای اسلام توانستند در ۳۵ کیلومتری بزرگراه بغداد- بصره است پیشروی و مستقر شوند. در این مرحله نیز چهار تیپ کوهستانی عراق به طور۱۰۰ درصد و «تیپ ۵۰ زرهی لشکر۱۲» بیش از۵۰ درصد منهدم شد و دشمن با دادن۳۷۷۰ تن کشته و زخمی و اسیر در طی شش پاتک سنگین عقبنشینی کرد. در مجموع دو مرحله عملیات، منطقهای به گستردگی۱۱۰ کیلومتر مربع آزاد شد و ۴۰ دستگاه تانک و نفربر، مقداری سلاح سبک و نیمهسنگین، دو فروند چرخبال، دهها دستگاه خودروی نظامی و ۱۰ انبار مهمات دشمن منهدم و دهها دستگاه تانک و نفربر، شماری خودروی نظامی و انواع سلاحهای سبک و نیمه سنگین به غنیمت رزمندگان سپاه پاسداران درآمد.
نیروهای ارتش عراق ناباورانه در برابر تهاجم قوای ایرانی غافلگیر شدند و لشکر گارد را وارد میدان کردند. این شتابزدگی و عدم توجه کامل نسبت به منطقه باعث محاصره لشکر گارد توسط رزمندگان سپاه و بسیج شد و با وضعیت ذلت باری به هلاکت رسیدند.
«والفجر ۶»
نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ساعات باقی مانده تا عملیات بزرگ خیبر و برای انهدام بخشی از توان جنگی قوای دشمن، عملیات «والفجر۶» را طرحریزی کردند تا در منطقه مرزی «چزابه» به اجرا در آید. حمله در ساعت۲۳ و۲۰ دقیقه شامگاه دوم اسفند ماه۱۳۶۲ و با رمز «یازهرا (س) اجرا شد. در محور «تنگه چزابه» نیروهای سپاه موفق به شکستن خطوط دفاعی دشمن شده و تا سحرگاه که نبرد به جنگ تن به تن کشیده شد، محور جاده «سوبله» به چزابه، تحت سلطه نیروهای ایران درآمد. با آغاز عملیات خیبر در منطقه «هورالهویزه» و «هورالعظیم» عملیات دو روزه «والفجر۶» به پایان رسید.
«عملیات بدر»
عملیات بدر هم با رمز «یا زهرا (س)»، در روز بیست اسفند ۶۳ کلید خورد. این عملیات همزمان با اولین سالگرد عملیات آبی - خاکی «خیبر» و در واقع دستیابی و تسلط بر جاده «العماره – بصره» و نیز راهیابی به مرکز اصلی «هور»های غرب دجله و هم چنین تسلط بر شرق دجله همراه با انهدام نیرو از جمله اهداف این عملیات بود.
طی عملیات بدرعلاوه بر تلفات سنگین که به دشمن وارد شد، بیش از ۵۰۰ کیلومتر مربع از منطقه هور به تصرف نیروهای خودی درآمد، شهید «عباس کریمی»، دلاور مردی که پس از شهادت «حاجمحمدابراهیم همت» در عملیات خیبر، به فرماندهی «لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص)» منصوب شد نیز در تاریخ ۶۳/۱۲/۲۴ در همین عملیات بر اثر اصابت ترکش خمپاره به سرش به شهادت رسید. شهیدان حمید و مهدی باکری نیز از دیگر شهدای این عملیات هستند.
«والفجر ۸»
در ساعت ۲۲:۱۰ روز ۶۴/۱۱/۲۰ با رمز «یا فاطمة الزهراء» توسط فرماندهی کل سپاه عملیات والفجر۸ آغاز شد. یگانهای نیروی زمینی سپاه و بسیج با یورش به استحکامات دشمن بعثی از محورهای مختلف تهاجم خود را آغاز کردند و برجستهترین و پیچیدهترین عملیات جنگی جمهوری اسلامی ایران با هدایت فرماندهی سپاه و پشتیبانی سازمانی متشکل از نیروی زمینی، هوایی، دریایی سپاه و نیروی هوایی ارتش و نیروهای جهاد سازندگی به اجرا درآمد.
نیروهای ارتش عراق ناباورانه در برابر تهاجم قوای ایرانی غافلگیر شدند و لشکر گارد را وارد میدان کردند. این شتابزدگی و عدم توجه کامل نسبت به منطقه باعث محاصره لشکر گارد توسط رزمندگان سپاه و بسیج شد و با وضعیت ذلتباری به هلاکت رسیدند. دشمن در بازپس گیری منطقه فاو تمام توان خود را به کار گرفت، اما هر بار تلفات سنگین و جبران ناپذیری را متحمل میشد، حدود یک سال جزیره فاو تحت تصرف نیروهای ایرانی بود که بعد از آن با عملیاتهای مختلف ایران از این منطقه خارج شد.