همچنان برای تولید کتاب با محدودیت کاغذ روبرو هستیم/انتشار کتاب با قیمت بالا موجب عدم بازگشت مالی برا ناشران شده
مدیر انتشارات شهید کاظمی گفت: تامین کاغذ با کمک تسهیلات دولتی تنها یک پنجم از نیاز انتشارات شهید کاظمی را تامین میکند و بقیه کاغذ مصرفی از طریق بازار آزاد تامین میشود، اکنون سه ماه است که سفارش کاغذ دولتی دادهام اما ترتیب اثر داده نشده است.
خبرگزاری میزان -
حمید خلیلی مدیر انتشارات شهید کاظمی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون کمبود زینک در بازار گفت: مشکلات اقتصادی و اتمام برخی مواد اولیه از جمله زینک که اخیرا زمزمههایی از آن به گوش میرسد شرایط را برای ادامه فعالیت و تولید کتاب در انتشاراتیها بسیار دشوار کرده است.
وی پیرامون مشکلات پیش روی تولید کتاب ابراز کرد: افزایش قیمت مواد اولیه مشکلات فراوانی پیش روی ناشران قرار داده، در انتشارات شهید کاظمی تعداد زیادی کتاب آماده چاپ وجود دارد که به لحاظ محتوایی ارزشمند هستند و نویسندگان توانمند و ارزشی اقدام به نوشتن این کتابها کردهاند، اما به دلیل کمبود مواد اولیه با مشکل چاپ مواجه هستیم و دیگر قادر به تولید کتاب نیستیم.
خلیلی میزان تامین کاغذ با کمک تسهیلات دولتی را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: تامین کاغذ با کمک تسهیلات دولتی تنها یک پنجم از نیاز انتشارات شهید کاظمی را تامین میکند و بقیه کاغذ مصرفی از طریق بازار آزاد تامین میشود بدین ترتیب برای تولید کتاب با محدودیت های بسیای روبرو هستیم، اکنون سه ماه است که سفارش کاغذ دولتی دادهام اما ترتیب اثر داده نشده است.
وی به نحوه توزیع زینک اشاره کرد و افزود: «انتشارات شهید کاظمی» تا کنون هیچگونه تسهیلاتی برای زینک دریافت نکرده، البته در این مورد صحبتهایی شده بود اما تسهیلاتی ارائه نشده و اکنون که زمزمههایی از اتمام زینک دولتی در بازار مطرح شده است امکان افزایش قیمت این کالا قوت یافته و این امر سبب خواهد شد بسیاری از انتشاراتیها به کار خود خاتمه دهند.
خلیلی عدم تمایل جامعه به مطالعه را عاملی تاثیرگذار بر فعالیت انتشاراتیها دانست و بیان کرد: افزایش قیمت مواد اولیه کتاب و از طرفی افزایش قیمت کتاب باعث شده حتی کتابهایی که تولید میشوند پس از انتشار در بازار تا ماهها بازگشت مالی نداشته باشند این امر به خاطر عدم استقبال مردم از کتاب و کتابخوانی و نشات گرفته از افزایش قیمت کتاب است.
وی به تفاوتهای موجود بین ناشران دولتی و خصوصی اشاره و خاطرنشان کرد: ناشران دولتی امکانات بهتری را در اختیار دارند آنها علاوه بر بودجه دولتی از امکانات و کمکهای بیشتری برخوردار هستند در حالی که ناشران خصوصی با حداقل امکانات تلاش دارند تا بهترین عملکرد را داشته باشند، اما فشارهای اقتصادی راه را برای ادامه فعالیت آنان بسته است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *