لایحه ساماندهی سهمیههای کنکور در جهت رفع انتقادهاست/ امیدواریم روند تصویب خوب پیش رود
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، لایحه ساماندهی سهمیههای ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی و اصلاح قوانین مرتبط با عنوان لایحه توزیع ناعادلانه فرصتها و امکانات تحصیلی در آموزش عالی توسط وزرای علوم و بهداشت ۱۶ آذر ماه تقدیم دولت شد. در این لایحه تمامی سهمیههای موجود در کنکور به جز سهمیه مناطق ساماندهی و حذف شده اند.
با انتشار این لایحه موافقان و مخالفان زیادی زبان به سخن گشودند و برخی از ارگانها نیز مخالفت خود با حذف برخی سهمیهها را مطرح کردند لایحهای که به دلیل چند وجهی بودن آن برای بسیاری سوال است که کدام ارگان باید این لایحه را تصویب کند تا به جنجالهای سالهای متمادی داوطلبان آزاد در کنکور خاتمه دهد و کنکوری که بیرق عدالت آموزشی را در دست دارد به ساحت اصلی خود بازگردد.
این سوالات را خبرنگار ما از وزیر علوم تحقیقات و فناوری جویا شد که این لایحه به دنبال چه چیزیست؟ در چه ارگانی باید تصویب شود و با توجه به وجود مخالفان متعدد آن این لایحه مهر تائید خواهد خورد یا خیر؟ که وی این چنین پاسخ داد: «لایحه ساماندهی سهیمههای کنکور در جهت رفع انتقادهاست» «این لایحه یک بحث منطقی است»
منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره این لایحه گفت: لایحه ساماندهی سهمیههای کنکور توسط وزارت علوم و وزارت بهداشت به دولت تقدیم شده و در این لایحه آنجا پیشنهاد داده ایم که برنامه سهمیههای موجود در کنکور چگونه بشود تا نگرانیها و بعضا انتقاداتی که به آن مطرح بوده برطرف شود.
غلامی در ادامه افزود: این لایحه فعلا یک پیشنهاد است و باید ابتدا در سطح دولت تصویب شود و بعد به مجلس برود و حیطهی مسائلی که باید در مجلس اصلاح شود به مجلس برود و مسائلی نیز که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است نیز به شورای عالی انقلاب فرهنگی مربوط میشود و باید در آنجا رفع شود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به اینکه بسیاری از اجزای این لایحه مصوبات مجلس است امکان مخالفت مجلس وجود ندارد؟ افزود: هدف از تنظیم این لایحه ساماندهی و رفع نگرانی هاست. با توجه به اینکه این لایحه یک بحث منطقی است امیدواریم که تصویب آن خوب انجام شود.
به گزارش خبرنگار میزان، بر اساس لایحه ساماندهی سهمیههای کنکور سهمیههای مهمی، چون بومی گزینی، بومی منطقهای، بومی قطب و بومی ناحیهای، امتیاز تسهیلات فرزندان هیئت علمی، سهمیههای قهرمانان، حافظان قرآن، بهیاری و کشاورزی در این لایحه حذف شده اند. سهمیه مناطق محروم هم دستخوش تغییرات جدی شده است و تنها بر اساس نیاز منطقهای و مصوبه شورای گسترش دانشگاهها اعمال میشوند.
در سهمیه مناطق، سهمیه مناطق ۱، ۲ و ۳ به دلایلی از جمله توزیع آموزشی این مناطق و زیرساختهای آموزشی باقی مانده است، اما این سهمیه نیز به صورت ۵۰ درصد به نسبت شرکت کنندگان اعمال میشود.