تهاتر نفت برای پرداخت بدهیهای بخش خصوصی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، براساس آمارها حدود ۱۲۳ واحد نیروگاه حرارتی در کشور وجود دارد که از این تعداد، ۴۲ واحد دولتی، ۶۰ واحد خصوصی و ۲۱ واحد نیز در اختیار صنایع بزرگ قرار دارد.
در این بین ۸۱ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاههای کشورست که ۶۴ هزار مگاوات سهم نیروگاههای حرارتی و ۱۶ هزار واحد بخاری، ۲۵ هزار و ۳۵۵ مگاوات واحد گازی و ۲۳ هزار واحد نیز مربوط به نیروگاههای سیکل ترکیبی میشود.
این درحالی است که حدود ۱۰ درصد نیروگاههای کشور عمر بالای ۴۰ سال دارند و بالغ بر ۶۱ درصد نیروگاههای کشور کمتر از ۲۰ سال سن دارند.
در همین راستا محمد حسن متولی زاده مدیرعامل شرکت توانیر در گفتوگو با در رابطه با تهاتر نفت برای نوسازی نیروگاههای فرسوده اظهار کرد: معمولا در چارچوب قوانین جاری کشور و با استفاده از ظرفیتهایی که در قانون پبش بینی شده معمولا اقداماتی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه تهاتر نفت در قانون بودجه سال ۹۹ پیش بینی شده اظهار کرد: قائدتا دولت بخشی از بدهیهای خود به بخش خصوصی را به روشهای مختلف از جمله تهاتر نفت پرداخت خواهد کرد و با توجه به اینکه یک سری از مطالبات نیروگاهها به عنوان مطالبات دولت محسوب میشود میتوان از این روش استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت توانیر تاکید کرد: البته این موضوع مستلزم این است که بخش خصوصی علاقهمند به این کار باشد و بتواند از این ظرفیت استفاده کند و ما در این بخش هماهنگیهای لازم را انجام میدهیم.
همچنین روح الله اسپنانی مجری طرح بهسازی نیروگاه سیکل ترکیبی در گفتوگو با درباره موضوع تهاتر نفت برای نوسازی نیروگاههای فرسوده اظهار کرد: باید آییننامهای بر اساس یک ساز و کار طراحی شود که به کدام پیمانکار امکان واگذاری نفت خام وجود دارد و در حال حاضر شرکت برق حرارتی پیگیر است که این ساز و کار ابلاغ گردد تا به آن عمل شود.
وی افزود: اکنون در این شرایط ممکنالوصولترین روشی که میتوان پروژه ری را پیش برد از همین مسیر تهاتر نفت خام است و در حال حاضر هم در سطح شرکتهای پیمانکار، خریداران نفت خام و متقاضیان تهاتر و هم در سطح دستگاه اجرایی و سازمان برنامه و دولت مکاتبات و جلسات صورت گرفته است و شرکت تولید نیروی برق حرارتی پیگیر جدی موضوع تا حصول نتیجه و تعیین تکلیف آن است.