تحولات آسیا در سال ۲۰۱۹؛ از جنگ تجاری چین و آمریکا تا تنش میان واشنگتن و پیونگ یانگ
به گزارش گروه بین الملل ؛ منطقه آسیا و اقیانوسیه طی سال ۲۰۱۹ تحولاتی را شاهد بوده که نه تنها بر این منطقه بلکه بر دیگر نقاط جهان نیز تاثیرگذار بودهاند.
از جمله این تحولات میتوان به تنش تجاری چین و آمریکا و تنش در شبه جزیره کره اشاره کرد.
چین؛ تنش تجاری با آمریکا
طی سال ۲۰۱۹ تنش تجاری میان پکن و واشنگتن که از سال ۲۰۱۸ آغاز شده بود ابعاد جدیدی به خود گرفت.
«دونالد ترامپ» در سال ۲۰۱۸ اقدام به افزایش تعرفه کالاهای وارداتی از چین کرد که این اقدام با واکنش پکن مواجه شد؛ این موضوع به تدریج به تنش گسترده میان ۲ کشور منتهی شد.
در سال ۲۰۱۸ پکن و واشنگتن افزیش تعرفهها را ادامه دادند و چندین دور از مذاکرات میان ۲ طرف در این زمینه نیز با شکست مواجه شد.
تنش در دریای چین جنوبی
تنش میان آمریکا و کره جنوبی در سال ۲۰۱۹ تنها محدود به مسائل تجاری نبوده و ۲ کشور تنشهایی در دریای چین جنوبی نیز دارند.
آمریکا به حق آزادی دریانوردی در دریای چین جنوبی تاکید میکند و چین نیز بارها به واشنگتن درباره اقدامات تحریک آمیز در این منطقه هشدار داده است.
هنگکنگ؛ مداخله جویی آمریکا در امور داخلی چین
در پی تصویب لایحه استرداد مجرمان به چین، تظاهرات علیه این طرح جنجالی آغاز شد و همزمان با ادامه این تظاهرات، آمریکا مداخله جویی خود را در این موضوع آغاز کرد.
این مداخله جویی واشنگتن ادامه یافت و در نهایت نیز قطعنامهای درباره امور داخلی هنگ کنگ در کنگره آمریکا به تصویب رسید.
کره شمالی؛ توقف مذاکرات و هشدار هدیه کریسمس
مذاکرات میان آمریکا و کره شمالی در سال ۲۰۱۹ به دلیل بدعهدی آمریکا، به بن بست رسید.
«دونالد ترامپ» و «کیم جونگ اون» ۲ بار دیگر در سال ۲۰۱۹ با یکدیگر دیدار کردند، اما این دیدارها نیز نتیجهای در بر نداشت و در نهایت پیونگیانگ پایان سال را به عنوان ضرب الاجلی برای واشنگتن در خصوص تغییر رویکرد خصمانه، تعیین کرد.
پیونگیانگ علاوه بر این هشدار داد در صورتی که آمریکا تا پایان سال ۲۰۱۹ رویکرد خود در قبال کره شمالی را تغییر ندهد «هدیه کریسمس» دریافت خواهد کرد.
ژاپن: درخواست آمریکا برای افزایش هزینههای نظامی
یکی از تحولات مهم ژاپن در سال ۲۰۱۸ مذاکرات نظامی این کشور با آمریکا و درخواست واشنگتن مبنی بر ۴ برابر شدن هزینههای نظامی پرداختی به آمریکا است.
دونالد ترامپ از مقامات ژاپن درخواست کرده تا هزینه حضور نیروهای آمریکایی در این کشور را از ۲ میلیارد دلار به ۸ میلیارد دلار افزایش دهد.
کره جنوبی؛ بنبست در مذاکرات نظامی با آمریکا
موضوع افزایش هزینه نظامی را ترامپ با کره جنوبی نیز مطرح کرده و مذاکرات در این باره در نهایت بدون دستیابی به هیچ نتیجهای متوقف شد.
از دیگر تحولات در منطقه آسیا و اقیانوسیه میتوان به تنش میان پاکستان و هند بر سر موضوع کشمیر و نیز تصویب قانون جنجالی تابعیت در این کشوراشاره کرد.
دیوان بینالمللی کیفری (لاهه) نیز روند بررسی جنایات جنگی دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا را آغاز کرد که این اقدام با واکنش مقامهای این کشور مواجه شدند و «آنگ سان سوچی»، رئیس حزب حاکم میانمار با حضور در دادگاه لاهه اتهامات وارد شده را رد کرد.