اجرای نمایش «مانداب» در نوفل لوشاتو/«رکوئیم برای یک راهبه» در مهرگان به صحنه میرود
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، تئاتر در هفته جاری با اخبار و حواشی متعددی روبرو بوده که از جمله مهمترین آنها میتوان به داوران بخش رادیویی دومین جشنواره تئاتر بنیاد رادی اشاره کرد.
اجرای نمایش «مانداب» در عمارت نمایشی نوفل لوشاتو، اجرای نمایش «رفتم سیگار بخرم...»، اجرای نمایش «جنایات قلب» در تالار سایه، اجرای نمایشی جدید در تماشاخانه سپند و پاسداشت ۵۰ سال فعالیت هنری بهرام ابراهیمی از دیگر اخبار مهم تئاتر در هفته جاری است.
اجرای نمایش «مانداب» در نوفل لوشاتو
نمایش مانداب از هشتم دی در عمارت نمایشی نوفل لوشاتو اجراهای خود را آغاز کرد. این اثر نمایشی به نویسندگی اشکان بخشنده و فردین افشارفر و کارگردانی مشترک مهدی کیهان نژاد و فردین افشارفر از هشتم دیماه روی صحنه رفته و شروع به کار نموده است.
این نمایش داستان پسر بچه ای را روایت میکند که طی اتفاقاتی مادر خود را کشته و از زادگاهش فراری میشود . او بعد از سالها برای تهیه گزارشی مجبور می شود به همراه همسرش به محل تولدش برگردد...
در این نمایش بازیگران عبارتند از: ایمان اصفهانی، بنیامین میرزاپور، مینا حسنلو، بیتا اسکندرنژاد، علیرضا فتاحی، نگین سرتیپی.
سایر عوامل گروه: برنامه ریز و دستیار کارگردان: نرگس علیایی مدیرصحنه: امیر اکبری برومند، دستیار صحنه: مهتاب شهریاری، طراح نور: سیاوش مرادیانی، طراح صدا و موسیقی: میلاد حیدری، تصویر: آرمین یوسف زاده، تدوین و تیزر: هومن فاخته، عکاس: مرضیه کاظمی، گریم: حانیه هوشمند، گلناز زاهدی، طراح پوستر و بروشور: پگاه حقدوست، مدیر روابط عمومی و تبلیغات فضای مجازی: مرضیه کاظمی، مجری طرح: امیرحسین کیهان نژاد هستند.
نمایش مانداب دی و بهمن ۹۸ هر شب ساعت ۲۱:١۵ در سالن شماره ۲ عمارت نوفل لوشاتو به صحنه می رود.
«رفتم سیگار بخرم...» روی صحنه می رود
نمایش «رفتم سیگار بخرم... » در مرکز تئاتر مولوی به روی صحنه می رود.
نمایش «رفتم سیگار بخرم...» به نویسندگی و کارگردانی باقر سروش از روز سه شنبه دهم دیماه اجرای خود را در مرکز تئاتر مولوی آغاز می کند.
بر اساس این گزارش، نمایش «رفتم سیگار بخرم...» که عنوان خود را از یک مجموعه داستان روسی اقتباس کرده است، هرشب ساعت ۲۰:۳۰ در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی اجرا می شود.
در این نمایش که تهیه کنندگی آن بر عهده زهرا شاهین فر است، حمید گرامی، نسیم اسدپور، عباس صابری، پوریا طهرانی، اسمعیل صالحی، صبا صدیق زاده، مهشید کاظمی ایفای نقش میکنند.
از دیگر عوامل این نمایش نیز میتوان به مشاور متن: رضا شاهبداغی، مدیر تولید: آرمان خوزستانی، روابط عمومی: ندا کاوندی، طراح صحنه: ستاره آزموده، مرتضی باقری، طراح لباس: اسرا گل محمدی، طراح پوستر و بروشور: صبا ممقانیه، محمد عادلی، آهنگساز: اشکان ماهری، میثم سبحانی، نریشن: مسعود خواجه وند، شاعر: رضا شاهبداغی، کیانوش خانمحمدی، طراحی صدا: هانی عبدالمجید، طراح حرکت: پوریا طهرانی، طراح نور: پدرام رضوانی، ساخت ویدئو: حمید علیداد، ماندانا روزخوش، اسرا گلمحمدی، گرافیست: ماندانا روزخوش، عکاس: اصغر فیض اللهی، دوخت لباس: مهناز سروش، منشی صحنه: الهه غلامی اشاره کرد.
اعضای گروه داوری بخش مسابقه «رادیو رادی» انتخاب و معرفی شدند
به پیشنهاد ایوب آقاخانی، دبیر بخش مسابقه ی «رادیو رادی» و با حکم بهزاد صدیقی، دبیر دومین جشنواره ی تئاتر اکبر رادی، اعضای گروه داوری بخش مسابقه ی رادیو رادی متشکل از بهزاد فراهانی، بهروز محمودی بختیاری و رویا فلاحی انتخاب و معرفی شدند.
بهزاد فراهانی نمایشنامه نویس، بازیگر و کارگردان تئاتر ، سینما و تلویزیون، بهروز محمودی بختیاری زبان شناس، پژوهشگر و محقق و دانشیار پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و رویا فلاحی بازیگر سینما، تئاتر ، تلویزیون و از فعالان بازیگری در عرصه نمایش های رادیویی است.
اضافه می شود: بخش رادیو رادی (نمایش رادیویی آثار اکبر رادی) این جشنواره به صورت رقابتی و برای نخستین بار در دو دسته ی نمایش های رادیویی و رادیو تئاتر برگزارمی شود. در این بخش در هر دو دسته، حداکثر شش اثر توسط هیئت انتخاب این بخش به دبیرخانه ی جشنواره معرفی می شوند.
بر اساس این گزارش، در هر دو دسته از بخش رقابتی رادیو رادی صرفاً اختصاص به آثار استاد اکبر رادی دارد و در دو قالب «فایل های صوتی» و «رادیو تئاتر» برگزار می شود. هم چنین آثار بخش «رادیو تئاتر» همزمان با اجرا در زمان برگزاری جشنواره به صورت زنده از شبکه ی رادیویی نمایش پخش شده و آثاری که در قالب فایل صوتیِ آماده، پذیرفته می شوند مطابق زمان بندی و ضوابط رادیو نمایش، در روزهای جشنواره یا پس از آن پخش می شوند.
دومین جشنواره تئاتر اکبر رادی از ۲۵ دی ماه سال جاری به مدت چهار روز با دبیری بهزاد صدیقی با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی و مشارکت شورای اسلامی شهر تهران و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران، و با حمایت فرهنگسرای سرو، اداره کل هنرهای نمایشی رادیو (رادیو نمایش) و شرکت تبلیغاتی جارچی در تهران برگزار می شود.
عصر خودمونی «استودیو هشت» شد
برنامه زنده عصرگاهی رادیو نمایش از «عصر خودمونی» به «استودیو هشت» تغییر نام داد. ساجد قدوسیان تهیهکننده این هفته برنامه رادیویی «استودیو هشت» ضمن اعلام این مطلب افزود: شکل این برنامه تغییر کرد به این صورت که به یک برنامه صرفاً تعاملی با مخاطبان تبدیلشده است و درواقع عملاً این مخاطبان هستند که برنامه را جلو میبرند.
وی افزود: ما برای هرروز متنی را در فضای مجازی بارگذاری میکنیم که مخاطبان آن را اجرا میکنند سپس اجرای مخاطبان به رأیگیری گذاشته میشود و کارهای برگزیده را هرروز در برنامه پخش میکنیم.
قدوسیان تأکید کرد: این هفته به بحث جذابیتهای ایران اعم از جذابیتهای جغرافیایی و تاریخی و ایراندوستی میپردازیم و مونولوگ ها نیز در همین راستا است و روز چهارشنبه هم که روز پرستار است متنی متناسب با روز پرستار را منتشر میکنیم.
«استودیو هشت» این هفته به تهیهکنندگی ساجد قدوسیان، گویندگی معصومه روحبخش محمدرضا لبیب، نویسندگی سارا آقامحمدی و با هنرمندی حمید پارسا، الهام حاجی نژاد، مصطفی خدایگان و باران سیدی تا روز چهارشنبه ساعت ۱۸ به روی آنتن رادیو نمایش میرود.
برنامهها و نمایشهای رادیو نمایش را بر روی موج اف ام ردیف ۵ و ۱۰۷ مگاهرتز بشنوید.
«رکوئیم برای یک راهبه» در مهرگان به صحنه میرود
نمایش «رکوئیم برای یک راهبه» به کارگردانی روزبه اختری در تماشاخانه مهرگان به صحنه میرود. نمایش «رکوئیم برای یک راهبه» نوشته آلبر کامو جدیدترین تولید گروه تئاتر «ما» است که روزبه اختری آن را برای اجرا در تماشاخانه مهرگان آماده میکند.
«رکوئیم برای یک راهبه» از ۱۷ دیماه در تماشاخانه مهرگان به روی صحنه رود. در توضیح نمایش «نمایش رکوئیم برای یک راهبه» آمده: این نمایش برای کارگردان تجربهای جدید در فضایی متفاوت است. متنی باشکوه و کمتر شناختهشده از آلبر کامو که در داستانی جنایی به مفاهیم فلسفی و هستی شناسانه میپردازد.
روزبه اختری کارگردان نمایش «رکوئیم برای یک راهبه» فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۸۰ در تئاتر شهر با بازی در نمایش «آه مریم مقدس» با کارگردانی نصرالله قادری شروع کرد. او دورهدیده کارگاه آزاد بازیگری امین تارخ و فارغالتحصیل کارشناسی کارگردانی سینما کارگردانی است.
اختری بعد از سالها فعالیت در عرصه بازیگری و بازی در نمایشهایی چون: شاخه نبات (تالار وحدت) تنهایی پرهیاهو (ایرانشهر) سکوتی با سهنقطه (ایرانشهر) داستان آن کلات (تالار وحدت) سیزیف و مرگ (سالن انتظامی) کابوسها و خون (محراب) پوتینها (تئاتر شهر) و... درزمینهٔ کارگردانی با نمایش «پیراهن» فعالیت کارگردانی خود را شروع و نمایشهایی چون «ایستادن بر فراز یک اتفاق»، «کابوسهای خون»، «اعصاب کجای آدم»، «سرزمین تهی سران» را در سالنهای محراب، سپند، مولوی، مهرگان، دیوار چهارم در کار خود ثبت کرد.