تخریب مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی در دوره گذشته/ بسیاری از باستان‌شناسی‌ها و کاوش ها قابل تکرار نیست

10:43 - 15 تير 1394
کد خبر: ۵۸۱۸۲
خبرگزاری میزان: مديرکل دفتر مديريت عملکرد، بازرسي و پاسخگويي به شکايات سازمان میراث فرهنگی کشور با ابراز تاسف از تخریب مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در دوره گذشته گفت: این مرکز در بردارنده سرمایه های بی بازگشت بود که دیگر تکرار نمی شود.
تخریب مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی در دوره گذشته/ مستند سازی از تخریب ها صورت نگرفته استسيد رحمت اله رئوف حنان در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی میزان، با ابراز تاسف از تخریب مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در دوره گذشته، خاطرنشان کرد: این مرکز در بردارنده سال ها تلاش این سازمان و باستان شناسانی بود که به مطالعه و بررسی آثار برجا مانده پرداخته بودند.

بسیاری از باستان‌شناسی‌ها و کاوش ها دیگر وجود ندارند

وی با تاکید نسبت به این که امکان تکرار گزارش های باستان شناسان دیگر نیست تصریح کرد: ایران دیگر بسیاری از باستان شناسان و محققانی که دسترنج خود را در این مرکز به عنوان سند ارائه داده بودند را ندارد. از سوی دیگر بسیاری از این مطالعات و کاوش ها قابل تکرار نیست.

ارزش معنوی فراتر از ارزش ریالی اسناد از دست رفته است

مديرکل دفتر مديريت عملکرد، بازرسي و پاسخگويي به شکايات سازمان میراث فرهنگی کشور با تاکید بر این که آنچه که در مرکز اسناد سازمان وجود داشت چندین برابر ارزش ریالی ارزش مادی داشته است، خاطرنشان کرد: در صورتی که بخواهیم تنها ارزش ریالی اسناد نابود شده این مرکز را محاسبه کنیم عواقب وخیم و گسترده برای عاملان آن خواهد داشت.

مستند سازی صورت نگرفت

وی با تاکید بر این که سیاست رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور در بدو دولت جدید این بود که به آنچه که در گذشته رخ داده است، بازنگردیم، عنوان کرد: در نتیجه این سیاست تخلف هایی که در دوره های گذشته صورت گرفت، چندان از جانب ما مورد بررسی و گزارش قرار نگرفت، اما دستگاه های ناظر بر فعالیت های دولت خود به پیگیری و بررسی این تخلف ها می پردازند.

رئوف حنان افزود: هر چند که از نظر حقوقی، معاونت حقوقی سازمان پیگیر این تخلف ها است، اما به مستند سازی در این حوزه به معنای بازگشت به گذشته توجه نشده است.

وی در توضیح چرایی انجام نشدن مستندسازی تخلفات دوره گذشته در سازمان میراث فرهنگی کشور، اذعان کرد: در این صورت ناچار بودیم سازمان را در همان وضعیت از هم پاشیده به منظور مستند سازی نگاه داریم این در حالی است که شدت از هم گسستگی سازمان به گونه ای بود که باید اقدامات رو به جلو خود را با سرعت آغاز می کردیم.

در برابر سئوال ها پاسخگوییم

مديرکل دفتر مديريت عملکرد، بازرسي و پاسخگويي به شکايات سازمان میراث فرهنگی کشور در پایان با تاکید بر وجود پرونده این تخلف ها نزد دستگاه های قضائی، سازمان های امنیتی و سازمان بازرسی کل کشور گفت: با این وجود در صورتی که دستگاه های بررسی کننده از سازمان درباره این تخلف ها سئوالی داشته باشد، سازمان به آنها پاسخگو خواهد بود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *