افزودن ۳ هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در نشست خبری اظهار کرد: در یک سال اخیر با بهرهبرداری از ۱۵ نیروگاه جدید در ۱۲ استان کشور حدود ۳ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است.
وی افزود: بالغ بر ۲۰۰ هزار تفاهم نامه با بخشهای مختلف از جمله کشاورزی و مشترکان صنعت برق منعقد و باعث کاهش مصرف برق شد و براساس آن در سال ۹۸ هیچ خاموشی برنامه ریزی شدهای رخ نداده است.
رجبی مشهدی گفت: بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان به مشترکین بخش کشاورزی پرداخت شد که مزایای آن ۲۰ برابر سرمایه گذاری در این بخش بوده است.
سخنگوی صنعت برق تاکید کرد: در بخش خانگی باتوجه به افزایش ۷ درصدی قیمت برق حدود ۵ میلیون مشترک بیش از الگو مصرف داشتند که تعرفه برق آنها ۷ درصد به همراه ۱۶ درصد جریمه محاسبه شده است.
وی افزود: از ۲۴ میلیون خانواری که زیر الگو مصرف کردند حدود ۸ میلیون مشترک نیز کمتر از سال قبل مصرف داشتند.
رجبی مشهدی با اشاره به مدیریت ۵ هزار مگاوات بار در پیک ۹۸ گفت: رشد پیک در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ حدود یک درصد بوده است.
سخنگوی صنعت برق در ادامه تصریح کرد: هیچ افزایشی در تعرفهها رخ نداده و صنعت برق در صورت ثابت شدن اشتباه در نحوه محاسبه برق مصرفی آمادگی دارد مشترک را یک سال از پرداخت هزینهها معاف کند.
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به سوال در خصوص آخرین وضعیت عرضه برق در بورس انرژی اظهار کرد: از مردادماه امسال به بعد مقررات حق ترانزیت از توانیر به شرکتهای برق منطقهای ارسال شده است.
وی افزود: سیاست ما در زمینه عرضه برق در بورس این است که نقش دولت را در تصدی گری محدود کنیم.
رجبی مشهدی گفت: حجم معاملات برق در بورس انرژی از ابتدای امسال ۲ میلیون و ۱۸ هزار مگاوات بپده است.
سخنگوی صنعت برق در توضیح سهم نیروگاه ها در بحث آلودگی هوا اظهار کرد: مصرف گاز در بخش خانگی معمولا با برودت هوا افزایش پیدا می یابد و همین امر موجب می شود تا در تامین سوخت گاز نیروگاهها محدودیت به وجود آید اما با هماهنگیهایی وزارت نیرو معمولا در این موارد که سوخت گاز برای نیروگاهها با محدودیت مواجه است از ذخیره نیروگاهها و گازوئیل استفاه میشود.