تدوین نقشه راه همکاری ایران و پاکستان در حوزه سلامت

11:14 - 09 دی 1398
کد خبر: ۵۸۱۵۰۳
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان برنامه‌های هیات ایرانی در سفر به پاکستان، از تدوین چارچوب همکاری‌های دو کشور در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: سابقه همکاری طولانی بین دو کشور وجود دارد و مسئولین سلامت کشور پاکستان با تاکید بر تجارب خوب ایران در حوزه سلامت و کنترل بیماری‌های غیرواگیر، خواهان استفاده از تجربیات کشورمان در این زمینه هستند.

تدوین نقشه راه همکاری ایران و پاکستان در حوزه سلامتبه گزارش گروه جامعه ، باقر لاریجانی در بازگشت از سفری که به پاکستان داشت هدف از این سفر را تدوین چارچوب همکاری در زمینه آموزش، پژوهش و ارائه خدمات ذکر کرد و گفت: در این سفر سعی شد مقدماتی برای طراحی نقشه راه دو کشور در زمینه توسعه همکاری‌های مرتبط با سلامت فراهم گردد.

لاریجانی از بازدید هیات ایرانی از مراکز علمی و درمانی پاکستان و دیدار با مقامات این کشور خبر داد و گفت: در این سفر در دیدار با ظفر میرزا مشاور ویژه نخست وزیر پاکستان در خدمات بهداشتی و برخی مقامات سلامت این کشور گزارشی از وضعیت آموزش، پژوهش، ارائه خدمات و همچنین برنامه کنترل بیماری‌های غیرواگیر در کشور ارائه شد.

وی افزود: مشاور ویژه نخست وزیر پاکستان در خدمات بهداشتی ضمن استقبال از برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه کنترل بیماری‌های غیرواگیر، بر لزوم استفاده پاکستان از تجارب کشور و پیاده سازی برنامه‌هایی مشابه در این کشور تاکید کرد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: در این دیدار ضمن بررسی توافق‌های صورت گرفته و ظرفیت‌های موجود دو کشور، بر استفاده از این ظرفیت‌ها برای توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف تاکید شد.

لاریجانی با اشاره به بازدید از دانشگاه آقاخان پاکستان و دیدار با برخی اساتید این دانشگاه گفت: همچنین از موسسه همدرد که در زمینه طب سنتی فعالیت می‌کند بازدید به عمل آمد.

وی از ملاقات با انستیتو‌های علوم پزشکی پاکستان سخن گفت و اظهار داشت: در ملاقات با تقی رییس نظام پزشکی پاکستان ضمن اشاره به ظرفیت‌های ایران در آموزش علوم پزشکی، مقرر شد الگویی برای تحصیل پزشکان پاکستانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، در قالب سیستم دانشجویان بین الملل طراحی شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در حال حاضر ایران برترین کشور منطقه در تحقیقات علوم پزشکی است، گفت: در ملاقات با صائمه حمید معاون دانشکده فاطمه جناح بانوان پاکستان در زمینه تقویت همکاری‌های پژوهشی و علمی تاکید شد. همچنین بازدیدی هم از مرکز برنامه ریزی دارویی پاکستان صورت گرفت.

وی با بیان اینکه ایران و پاکستان برنامه‌هایی برای حمایت از فقرا دارند، گفت: امیدواریم با به اشتراک گذاری تجارب و همکاری‌ها بتوانیم این برنامه‌ها را گسترش دهیم.

لاریجانی با اشاره به ملاقات با سامیه نشتر مشاور ویژه نخست وزیر پاکستان در مبارزه با فقر و محافظت اجتماعی افزود: در این دیدار راهکار‌های همکاری دو کشور در زمینه کاهش فقر و آسیب‌های اجتماعی بررسی شد و مشاور ویژه نخست وزیر پاکستان با بیان اینکه ایران در زمینه آموزش، بهداشت و خدمات اجتماعی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته، از تمایل این کشور برای گسترش همکاری‌های فی مابین سخن گفت.

وی با تاکید بر طراحی نقشه راه همکاری دو کشور، گفت: چارچوب همکاری در آینده‌ای نزدیک نهایی خواهد شد و تعدادی از دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران این مسئولیت را خواهند داشت تا در زمینه تربیت دانشجو و تبادلات علمی و گسترش پژوهش‌ها با پاکستان همکاری کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *