برای جذب اعتبار نباید بخش بندی تکلیفی انجام دهیم / تسهیلات باید به کلان پروژه های ملی اختصاص یابد
مجید شاکری در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره تحقق ۳۰ درصدی پرداخت تسهیلات به بخش صنعت، اظهار کرد: اینکه تسهیلات دهی به بخش صنعت، کشاورزی و خدمات به صورت عمومی و کلی، زیاد یا کم شدن آن به معنای مثبت یا منفی است باید آن را نقد کرد.
کارشناس اقتصادی افزود: پرداخت تسهیلات به بخشی از صنعت که در کنار یک بخش از کشاورزی قرار میگیرد و ارزش افزوده پیدا میکند و یا خدماتی که بخش صنعتی را تکمیل میکند بهتر از پرداخت تسهیلات به یک بخش خاص است.
وی گفت: برای جذب اعتبار نباید به سادگی یک بخش بندی تکلیفی انجام دهیم که چه میزان از تسهیلات سهم کدام یک از بخشها باشد و دستورالعمل اجباری نیز برای پرداخت آن بدهیم.
شاکری بیان کرد: باید تعدادی از زنجیره ارزش افزوده به عنوان کلان پروژه در نظر گرفته شود و اعتبار به سمت آنها تخصیص پیدا کند که این کلان پروژهها میتواند در صنعت، کشاورزی و خدمات باشد.
کارشناس اقتصادی تصریح کرد: وقتی طرحی بخشی از کلان تصویر همساز مکمل در اجزای مختلف نباشد در بهترین شرایط تسهیلات آن به پرداخت حقوق و دستمزد ختم میشود و یا از مسیر اصلی خود منحرف و در بخش دیگر هزینه میشود.
وی افزود: کشور باید بر سر تعدادی کلان پروژه ریالی کاربر به توافق برسد که ابعاد ملی داشته باشد و زنجیره ارزش افزوده برای آن از ابتدا تا انتهای تعریف شود تا صنایع، خدمات و کشاورزی که به آن مرتبط است محل تاثیر سیاستگذار قرار بگیرد.