تفکیک پسماندهای بیمارستانی به درستی انجام نمیشود/ مدیریت یکپارچه تنها با تشکیل کمیتهای مشترک امکان پذیر است
وی با تاکید بر این که پسماندهای عفونی بخش کوچکی از پسماندهای بیمارستانی است، ادامه داد: پسماندهای دارویی، پسماند داروهای سرطانی که مدیریت ویژه یا را می طلبد، همچنین زباله های تیز و برنده در صورتی که به خوبی تفکیک نشوند با دستگاه های بی خطر ساز دچار مشکل می شوند. زیرا اگر در بیمارستان ها زباله های عفونی از شبه بیمارستانی به خوبی تفکیک نشود و همه با هم وارد دستگاه بی خطر ساز شود به طور عملی اقدامی در مورد پسماندهای عفونی صورت نگرفته است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان محیط زیست کشور افزود: نباید از یاد برد که در حال حاضر نیز عملکرد دستگاه های بی خطر ساز در بیمارستان ها کم خطر سازی است.
انصاری با اشاره به شرایط خاص دستگاه های بی خطرساز بیمارستانی از نقطه نظر راهبری گفت: فشار، زمان و میزان باری که به دستگاه وارد می شود نقش تعیین کننده ای در عملکرد نهایی این دستگاه دارد. گزارش برخی از پایش های استانی بیانگر این است که تعدادی از بیمارستان ها تنها یک دستگاه بی خطر ساز دارند و بسیار بیشتر از توان به آن دستگاه ها بار وارد می کنند.
وی با اشاره به پیوست مصوبه دولت در سال 88 مبنی برضوابط پسماندهای بیمارستانی، عنوان کرد: متاسفانه این ضوابط لحاظ نمی شود این در حالی است که در صورت رعایت این ضوابط با زیرساخت های فعلی می توان پسماندهای عفونی را بی خطرسازی کرد. به دلیل این که تفکیک پسماندهای بیمارستانی به درستی انجام نمی شود در نتیجه برای مدیریتی تمام پسماندهای بیمارستانی باید تدابیر ویژه ای اندیشید.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان محیط زیست کشور در پایان تاکید کرد: مدیریت یکپارچه پسماندهای بیمارستانی تنها در صورت وجود کمیته ای مشترک از سازمان های مسئول امکان پذیر است.