نقش موثر پژوهشگران علوم انسانی در حوزه پدافند غیرعامل

15:52 - 04 دی 1398
کد خبر: ۵۸۰۳۲۵
معاون دانشگاه آزاد با اشاره به عملکرد نه چندان خوب اساتید در حوزه پدافند غیرعامل گفت: پژوهشگران علوم انسانی توانایی حل بحران‌های مختلف را دارند و می‌توانند کمک خوبی به پدافند غیرعامل کنند.

به گزارش گروه جامعه به نقل از دانشگاه آزاد، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال برگزار شد، اظهار کرد: تاکنون به ۲۴ استان سفر کرده و با اساتید ۸۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم انسانی نشست داشته‌ایم و به نتایج خوبی در حوزه علوم انسانی دست پیدا کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه پدافند غیرعامل یکی از ماموریت‌های پروژه پایش در واحد تهران شمال است، افزود: پدافند غیرعامل، دفاع غیرنظامی است که به جنگ‌افزار نیاز ندارد و می‌خواهد از تلفات انسانیِ محتمل پیشگیری کند. در واقع پدافند غیرعامل، رویکردی پیشگیرانه است و می‌خواهد آسیب‌های هنگام بحران را به حداقل برساند. اعلام خبر و هشدار‌های به موقع از کار‌هایی است که در این حوزه انجام می‌شود و همه مردم اعم از دانشجو، استاد، کاسب و... در آن نقش دارند.

خسروپناه ادامه داد: بشر با بحران‌های خانمان‌سوز درگیر است و باید در این خصوص اقدامات پیشگیرانه انجام دهد و خود را از تلفات احتمالی صیانت کند. کاهش آسیب‌پذیری و ارتقای پایداری ملی با پدافند غیرعامل امکان‌پذیر است. بحران‌ها به دو دسته انسانی و طبیعی تقسیم می‌شود و پدافند غیرعامل به هر دو دسته می‌پردازد که فلاسفه، از تعبیر شرور طبیعی و شرور انسانی در این زمینه استفاده می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: از جمله بحران‌های بشریت می‌توان به بحران خودناشناسی، بحران تنهایی، بحران بیگانگی، بحران ماده گروی، بحران شکاکیت، بحران احساس‌گرایی، بحران مدزدگی، بحران مصرف‌زدگی، بحران گسست نسلی، بحران محیط زیست، بحران انرژی، بحران نارضایتی افکار عمومی، بحران شتاب زدگی، بحران فاصله علم از جامعه، بحران علم زدگی، بحران تساهل و... اشاره کرد و در این زمینه پدافند غیرعامل می‌تواند برطرف کننده این بحران‌ها باشد.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: علوم انسانی نقش پررنگی در کمک به پدافند غیرعامل دارد. علوم انسانی و علوم اسلامی تدریس شده در دانشگاه‌ها در حوزه‌های علمیه باید به هم پیوند بخورند و در زمینه پدافند غیرعامل کمک کنند.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه گفت: اساتید علوم انسانی در حال حاضر در زمینه پدافند غیرعامل چقدر کار پژوهشی کرده‌اند؟ نمره خوبی قطعا به خود نمی‌دهند. علت، این است که اساتید، کرسی‌های نظریه‌پردازی برگزار نمی‌کنند و مقاله کم می‌نویسند. دانش‌آموختگان رشته مهندسی کامپیوتر نمی‌توانند بحران‌های خانواده و مجازی را حل کنند، اما پژوهشگران علوم انسانی توانایی حل بحران‌های مختلف را دارند و می‌توانند کمک خوبی به پدافند غیرعامل کنند.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: پایان‌نامه‌های بسیار خوبی در واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور تدوین شده که می‌تواند به حل مشکلات کشور کمک کند. با اجرای کامل طرح پایش شاهد پژوهش‌های کاربردی فراوانی در سطح کشور خواهیم بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *