نمیتوانیم دست از اعتقاداتمان برداریم، بلکه باید موضع ثالثی را تعریف و حول آن جمع شویم
به گزارش گروه سیاسی به نقل از تقریب، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری در مراسم معارفه خود به سمت دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب اسلامی ضمن تقدیر از تلاشهای آیت الله بروجردی، آیت الله تسخیری و آیت الله اراکی صحبتهای خود را در سه محور محتوای تقریب، صورت تقریب و آینده تقریب مذاهب اسلامی تشریح کرد و گفت: برنامه ما در محتوای تقریب اصول و چهارچوبهایی است که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود داشته اند و آن اصول؛ پرهیز جوامع از تعارض به یکدیگر و پرهیز از مشاجره، اتحاد در مقابل دشمن مشترک، هم افزایی در راستای اقتدار جهان اسلام در حوزه علم، ثروت، امنیت و قدرت سیاسی و تاسیس تمدن نوین اسلامی است.
حجت الاسلام و المسلمین شهریاری با اشاره به اینکه جهان اسلام امروز دارای ظرفیتهای بسیار گستردهای است و میتوان آن را تبدیل به قدرتی علیه استکبار جهانی کنیم، ادامه داد: باید راهبردهایی نوشته شود که این چهار هدف را تبیین کند و اجازه دهد ما در شبکه جهانی این اهداف را بر روی زمین عملیاتی کنیم.
وی در ادامه با اشاره به بخش دوم محور سخنان خود (صورت تقریب) گفت: ما نمیتوانیم در مواضع خود دست از اعتقاداتمان برداریم، بلکه باید موضع ثالثی را تعریف و حول آن جمع شویم که این موضع، اسوه بودن و الگو بودن حضرت ختمی مرتبت (ص) است؛ اوست که راه حل را به ما نشان داده و گفته است که بعد از خودش چگونه عمل کنیم که اگر به سمت او حرکت کنیم خواسته و ناخواسته به یکدیگر نزدیک میشویم.
حجت الاسلام و المسلمین شهریاری در بیان محور سوم سخنان خود (رویکرد آینده مجمع تقریب) به فعالیتهای گذشته خود در زمینه نوسازی فضای مجازی و... اشاره و تاکید کرد: امروز در تقریب مذاهب نیاز به نوسازی و برند سازی داریم.
وی افزود: یکی از محورهایی که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد، گردش اطلاعات است؛ ما باید بتوانیم اطلاعاتمان را با یکدیگر تبادل کنیم و در این مسیر به رسانه تقریب توجه بیشتری کنیم؛ امروز ابزار رسانه، ابزار شبکه سازی است؛ گام دیگر در این مسیر تعامل و همکاری بین ملل اسلامی در زمینههای آموزشی است؛ امروز برند حلال یک برند بین الملی است که میتواند محور آینده فعالیتهای ما قرار بگیرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: گام سوم در این راه تراکنش و مبادله است؛ ما در جهان اسلام ظرفیت زیادی داریم، آحاد مسلمانان ظرفیتهای مختلفی دارند که حاضرند آن را در اختیار دیگران قرار دهند؛ این ظرفیت گسترده باید شبکه سازی و گسترش داده شود.
وی با تاکید بر ضرورت نوسازی در فضای مجازی، تشکیل اتاق فکر متشکل از نخبگان تقریبی، تقویت مراوده با علمای جهان اسلام به خصوص علمای داخل کشور برای عرضه الگوی موفق وحدت و حرکت به سمت تجمیع امکانات جهت دستیابی به تقریب موفق را از دیگر رویکردهای آینده مجمع تقریب برشمرد.
بیشتر بخوانید:
حجت الاسلام و المسلمین شهریاری خاطر نشان کرد: بهرهمندی از ظرفیت عقلانیت اسلام و استفاده از ظرفیت فکری جوانان اسلام که در حکم انتصابی ایشان از سوی مقام معظم رهبری آمده است را بسیار مهم ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که در این مسیر گامهای مهمی در مجمع تقریب مذاهب اسلامی برداشته شود.
وی در پایان میلاد مسیح (ع) را به مسیحیان کشور و جهان تبریک گفت.