تولید بیش از ۹۰ درصد از تجهیزات آتش نشانی در کشور
به گزارش گروه جامعه ، مهدی داوری در همایش رونق تولید ملی در تجهیزات ایمنی و آتش نشانی اظهار کرد: موضوع ایمنی ساختمانها طی سالهای گذشته تفاوتهای ویژهای پیدا کرده است، زیرا ساختمانهایی هم اکنون ایجاد شده که در حوزههای مختلف از جمله تجاری، اداری، فرهنگی و مسکونی مورداستفاده قرار میگیرد، اما توجه ویژهای را در زمینه تجهیزات و ایمنی میطلبد.
وی با بیان اینکه در سال ٨٠ به دنبال ابلاغ مبحث سوم مقررات ملی ساختمان رویکرد مردم به سمت تامین تجهیزات ایمنی ساختمان پیش رفت، اضافه کرد: اگرچه بخش مهمی از توجه مردم به این سمت جلب شد، اما قیمت تمام شده برای این تجهیزات مانع از این شد که مردم بتوانند از این تجهیزات استفاده کنند. در واقع کمبود یا واردات کالاهای بیکیفیت باعث میشد شهروندان تمایل زیادی از طرف خودشان برای استفاده از تجهیزات ایمنی در ساختمانها نشان ندهند.
داوری با بیان اینکه خوشبختانه صنعتگران ما در این زمینه به سمت تولید کالاهای باکیفیتتر و با قیمت ارزانتر رفتند، تصریح کرد: همچنین در این راستا سازمان ملی استاندارد و مرکز تحقیقات مسکن ورود پیدا کرد و سازمان آتشنشانی شهر تهران توانست همکاری خوبی با بخشهای مختلف داشته باشد.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران ضمن تشکر از شورای شهر به منظور تصویب مصوباتی در زمینه ارتقاء استفاده از تجهیزات در ساختمانها ادامه داد: شورای شهر تهران با تصویب مصوبه توسعه و بهبود خدمات ایمنی شهر تهران توانست زمینه خوبی را برای همکاری آتش نشانی با تولیدکنندگان داخلی فراهم کند.
داوری با بیان اینکه هنوز با نقطه آرمانی در این زمینه فاصله داریم، افزود: امروز بالغ بر ۹۰ درصد تجهیزات مورد استفاده در کشور تولید میشود، به جز پمپهای تامین فشار خاص که البته اخبار حاکی از آن است که آنها هم در دست تولید هستند.
وی ورود دانشگاهها در این زمینه را ضروری دانست و تاکید کرد: به نظر من ایجاد رشتههایی تحت عنوان مهندسی تجهیزات ایمنی و آتش نشانی میتواند تحول بزرگی را در این راستا به وجود آورد، همانطور که رشته مهندسی پزشکی توانست زمینه ساز اتفاقات خوب باشد. از این رو، ورود دانشگاهها به این موضوع لازم به نظر میآید.