آلودگی هوا؛ عاملی برای گیجی انسان
به گزارش گروه فضای مجازی ، گروهی از محققان دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه "کلرادو بولدر" و دانشگاه "پنسیلوانیا" به شواهدی دست پیدا کردهاند که نشان میدهد سطح بالای CO ۲ در آینده ممکن است بر تواناییهای شناختی دانشجویان در کلاسهای درس تأثیر منفی بگذارد.
این گروه در جلسه امسال اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا به تشریح تحقیقات خود پرداخت و مقاله حاصل از آن را در پایگاه EarthArXiv منتشر کرده است.
انسانها در حال حاضر به گونهای در حال انتشار CO ۲ هستند که جو زمین را گرم میکند. اما با بالا رفتن سطح این گاز در هوا، ممکن است ما با مشکل گیجی یا تفکر مبهم روبرو شویم.
تحقیقات قبلی نشان داده است که سطوح بالاتر از حد طبیعی CO ۲ میتواند منجر به مشکلات شناختی شود. محققان در مطالعه جدید به مسئله افزایش سطح CO ۲ در جو و تأثیر آن بر یادگیری دانش آموزان و دانشجویان در کلاس درس پرداختند.
محققان خاطرنشان کردند که مطالعات قبلی نشان داده بود که آلودگی هوای داخل کلاس (از جمله CO ۲) میتواند منجر به بروز مشکلات شناختی شود و راه حل این مشکل را باز کردن پنجرهها برای جریان یافتن هوای تازه عنوان کرده بودند. اما محققان به این نکته توجه کردند که چه اتفاقی میافتد وقتی هوای تازه دارای میزان بالایی از گاز CO ۲ باشد.
برای فهمیدن این موضوع، آنها مدلی را با دو نتیجه ایجاد کردند. در نتیجه اول، انسان مقدار CO ۲ آزاد شده در جو را کاهش میدهد. در حالت دوم، اما اینطور نیست.
محققان گزارش دادند که در سناریوی اول، دانش آموزان هنوز آنقدر در معرض CO ۲ بودند که تواناییهای شناختی آنها تا سال ۲۱۰۰ به میزان ۲۵ درصد کاهش یابد. در حالت دوم نیز در هنگام باز شدن پنجرهها کاهش اسفناک ۵۰ درصدی توانایی شناختی دانش آموزان دیده شد.
محققان خاطرنشان کردند که این مطالعه نخستین مطالعه آنها در مورد تأثیر بر افرادی است که میزان کربن دی اکسید بالاتر از حد معمول تنفس میکنند. آنها همچنین متذکر شدند که با پایان دادن به انتشار گاز CO ۲ میتوان از این مشکل جلوگیری کرد.
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.