تبدیل سرای محله به مددسرا پیشنهاد کارشناسی شدهای نیست/۴۰ درصد ظرفیت مددسراها خالی است
سیدمالک حسینی رئیس سازمان مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با اشاره به پیشنهادهای مطرح شده در خصوص تبدیل سراهای محله به مددسرا (گرمخانه)، گفت: سرای محلات کارویژههای بسیار متنوعی داشته و محلی برای مشارکت موثر مردم از سطح محلات هستند از این رو تبدیل آنها به مددسراها پیشنهاد قطعا کارشناسی شدهای نیست.
وی با بیان اینکه فعالیتها در تهران باید محله محور باشد، افزود: باید سطح مشارکت مردم در حل مسائل افزایش یابد از این رو نباید با تدابیر غیر کارشناسی به این مهم خدشه وارد کرد.
حسینی با تاکید بر اینکه سرای محلات کارویژههای متنوع آموزشی، ترویجی، فرهنگ سازی و در واقع پاتوقی برای فعالان اجتماعی و فرهنگی در سطح محلات هستند، تصریح کرد: کسانی که نیاز به سرپناه داشته باشند در غالب مددسرا باید با فراهم کردن زیرساخت این امکان برای آنها فراهم شود.
وی ادامه داد: تبدیل سرای محله به مددسرا نیازمند مطالعات دقیق است، زیرا ایجاد مددسرا در محیط مسکونی میتواند به بروز مشکلاتی برای محله منجر شود.
حسینی با بیان اینکه نباید بافت مسکونی محله را دچار خدشه کنیم، گفت: تبدیل سرای محله به گرمخانه هیچ وقت در دستور کار ما نبوده، زیرا مشکلی هم در ارایه خدمات به جامعه هدف در مددسراها وجود ندارد.
رئیس سازمان مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، با تاکید براینکه ظرفیت مددسراها شبانه روزی بوده و بیش از ۴۰ درصد ظرفیتها آنها خالی است، افزود: در حال حاضر مشکلی در پذیرش افراد در مددسراها نداریم.
خیریه ها می توانند در حوزه ایجاد گرمخانه مشارکت کنند
وی در پاسخ به این سوال که آیا شرایط برای حضور خیریهها در ایجاد مددسراها فراهم است یا خیر، گفت: ایجاد گرمخانهها جنبه درآمدزایی که نمیتواند داشته باشد و موسسات خیریهای هم اگر بخواهند وارد این پروسه شوند به دلیل حساسیتها باید درخواست خود را به سازمان ارایه داده پس از ارزیابیهای لازم مجوزها اعطا میشود.
حسینی ادامه داد: اداره مددسراها باید. طبق پروتکلهای سازمان باشد و نظارت در آنها بسیار اهمیت دارد.