تشکیل کارگروه ویژه در استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور قضات و وکلای دادگستری
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، حسن نگینتاجی رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد از شوراهای حل اختلاف مرکزی یاسوج بازدید کرد و از تلاش ارزنده اعضای شوراهای حل اختلاف در اصلاح ذاتالبین و صلح و سازش قدردانی نمود.
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد به شناسایی موضوعاتی که سبب آسیبشناسی در پروندهها میشود اشاره نمود و گفت: پروندهها را از دو منظر کیفیت رسیدگی و اطاله دادرسی مورد بررسی قرار دادیم، اما آنچه که سرلوحه رسیدگیهای قضایی است و باید مدنظر همکاران حتی در شوراهای حل اختلاف قرار گیرد، احترام به مردم و ارباب رجوع و حفظ کرامتهای انسانی است.
وی افزود: با تصویب قانون حفظ کرامت انسانی در قوه قضاییه، شایسته است همه موارد آن را در دیدار همکاران و قضات با اصحاب پرونده مانند کارشناس، وکلا و شهود مورد توجه قرار دهیم.
این مقام قضایی از تشکیل یک کارگروه خبر داد و افزود: به منظور کاهش اطاله دادرسی و اتقان آراء کارگروهی با حضور قضات و وکلای دادگستری تشکیل دادیم که در استان یک نوآوری است.
بیشتر بخوانید:
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به کاهش مانده پروندههای مُسن اشاره نمود و گفت: با برنامهریزیهای علمی، آموزشی و بازرسی در شعب، مانده این پروندهها ۳۳ درصد کاهش یافت.
در این نشست سید محمدابراهیم ساجدی معاون قضایی رئیس کل در امور شوراهای حل اختلاف استان نیز گفت: در ۸ ماهه سال جاری تعداد ۱۸۸۰ فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف برای اصلاح اصحاب دعوی ارجاع شد که ۳۴ درصد از آنها به صلح و سازش انجامید.
وی افزود: اعضای شوراهای حل اختلاف حتی در خارج از اوقات کار، در شورا نسبت به اصلاح بین اصحاب دعوا اقدام مینمایند.
ساجدی در خصوص پروندههای وارده به شورای حل اختلاف استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در ۸ ماهه اول سال جاری تعداد ۲۲ هزار و ۸۷۱ فقره پرونده وارده شوراها شده که در همین مدت ۲۱ هزار و ۷۴۸ فقره مختومه شده است و در همین مدت ۳ هزار و ۸۶۱ فقره پرونده با مصالحه مختومه شده است. از نظر آمار عملکردی بهترین شوراها بویراحمد، باشت و گچساران بوده است.
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد پس از این نشست، از شعب مختلف شورای حل اختلاف بازدید کرد.