راهکارهایی برای دوری خانمهای خانهدار از افسردگی
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، صفحه ریحانه منتسب به پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنهای (مدظلهالعالی)، رهبر معظم انقلاب پستی به این شرح منتشر کرده است:
«در یادداشت قبل گفتیم دلیل کسالت و احساس ناخوشایند ما خانمهای خانهدار، معمولا انجام کارهای غیرمفید و وقتگذرانی بیهدف و بیبرنامه است، نه افسردگی.
ضمن اینکه اگر به اهمیت کاری که انجام میدهیم، واقف باشیم، هرگز بیانگیزه و کسل نمیشویم.
رهبر گرانقدر انقلاب میفرمایند: «خانهداری و اداره کردن همسر و فرزندان، طبیعیترین، فطریترین و مطلوبترین کار برای زنان است، اما این امر هرگز توانایی زنان را در میدانهای علمی، عملی و معنوی نفی نمیکند...»
۷۲/۰۹/۰۸
در این یادداشت راهکارهایی برای غنیسازی برنامهی روزانهی خانمهای خانهدار بیان میکنیم، اگرچه بهتر است خودتان علایقتان را پیدا کنید.
۱. ز گهواره تا گور دانش بجوی
اگر به فراگیری یک رشتهی هنری، ورزشی، زبان خارجی یا ... علاقه دارید، در اسرع وقت شروع کنید. لازم نیست حتما سر کلاس درس یا آموزشگاه بنشینید؛ در دنیای امروز، ابزارهای زیادی برای آموزش وجود دارد، از جمله نرمافزارها و فیلمهای آموزشی.
۲. برنامهی متنوعی بچینید
مطالعهی بیشتر و عمیقتر در حوزهی موردعلاقه، تماشای فیلم و سریالهای خوب، گوش دادن به سخنرانی و پادکستهای مفید، رفتن به سینما، آشپزی به روشهای جدید، کارهای هنری، پرورش گل و گیاه و ... را هم در برنامهتان بگنجانید. حتی میتوانید به کارهای خیرخواهانه و عامالمنفعه هم بپردازید؛ مثلا به دانشآموزان خانوادههای تحت پوشش مرکز خیریه، در درسهایشان کمک کنید.
۳. برای مادر شدن آماده شوید
معمولا قبل از استفاده از یک وسیلهی برقی، دفترچهی راهنمایش را مطالعه میکنیم. قطعا برای رفتار با یک انسان و پرورش او هم به آموزش نیاز داریم. پس تکنیکهای تربیت فرزند را یاد بگیرید و از لحاظ فیزیکی و جسمی، و نیز روحی و روانی آمادهی مادری شوید.
۴. کار پژوهشی را فراموش نکنید
پژوهش، ذهن انسان را پویا و فعال میکند. اگر در حوزهی خاصی مطالعه و تجربهی کافی دارید، در طرحهای پژوهشی مشارکت کنید و با تحقیق و کار عملی، پاسخهای کاربردی برای مسائل کشور در آن حوزه پیدا کنید (بعضی سازمانها و مؤسسات تحت شرایطی، پژوهانه هم میدهند!). در این صورت هم دین خود را به میهن و مردم ادا کردهاید، هم دانش و تجربهی اندوخته در مغزتان را به کار گرفتهاید، و هم از وقتتان استفادهی بهینه کردهاید؛ آن هم در کنار خانواده!»