فوتبال ایران و چالشهای عجیب و غریب؛ وقتی همه سرکار هستند!
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، فوتبال ایران این روزها با چالش جدید و البته عجیبی دستوپنجه نرم میکند. چالشی که گریبان تیمهای بزرگ و کوچک را گرفته و فوتبال کشور را به بیماری عجیبی دچار کرده است.
تیم ملی فوتبال ایران
مارک ویلموتس پس از حضوری چند ماهه در تیم ملی فوتبال ایران سرانجام به دلیل آنچه که خودش عدم اجرای تعهدات فدراسیون فوتبال به قرارداد عنوان کرده بود کشور را ترک کرد. هرچند که فدراسیون بارها اعلام کرد به تعهدات خود پایبند بوده است. در شرایطی که ویلموتس هنوز به صورت رسمی از تیم ملی ایران جدا نشده، اما بعید است که مرد بلژیکی دوباره روی نیمکت تیم ملی ایران بنشیند.
با جدایی ویلموتس از تیم ملی، گمانهزنیها برای انتخاب جانشین وی از مدتها پیش آغاز شد. ابتدا نام برانکو ایوانکوویچ سرمربی سابق تیم ملی و پرسپولیس به میان آمد. این در شرایطی است که مسئولان فدراسیون هم احتمال حضور برانکو در تیم ملی را رد نکرده و حتی صحبت از چند گزینه دیگر هم برای هدایت تیم ملی به زبان آوردند.
تیم ملی فوتبال ایران از فروردین دوباره باید در دیدارهای مقدماتی جام جهانی و جام ملتهای آسیا مقابل حریفانش قرار بگیرد. دیدارهایی که هرکدام از آنها حکم فینال را دارد و تیم کشورمان باید از ۴ بازی خود همه ۱۲ امتیاز ممکن را کسب کند تا حسرت جام جهانی بر دل فوتبالدوستان ایرانی نماند. این در حالی است که هنوز تکلیف نیمکت تیم ملی مشخص نشده و باید دید در نهایت چه کسی جانشین ویلموتس در این برهه از زمان میشود.
استقلال
شاید کمتر کسی فکر میکرد استقلالی که فصل را خوب شروع نکرد و حتی سرمربی ایتالیاییاش تا یکقدمی برکناری هم رفت، به یکباره متحول شود و خود را به صدر جدول ردهبندی لیگ برتر برساند. با این حال، اما روزهای خوش استقلال خیلی طول نکشید و این تیم با رفتن استراماچونی از ایران وارد بحران عجیبی شد که این وضعیت مبهم همچنان برای این باشگاه ادامه دارد.
با رفتن استراماچونی، استقلال امتیازات مهمی را از دست داد. تساوی با پیکان و شکست مقابل ماشینسازی دیدارهایی بود که استقلال بدون سرمربی راهی میدان شد و این تیم با از دست دادن امتیازات این بازی از رقبای خود در کورس قهرمانی عقب افتاد. با این شرایط استقلالیها هنوز بلاتکلیف هستند و نمیدانند استراماچونی برمیگردد یا خیر.
البته بیانصافی است اگر در این اتفاقات تنها مدیران استقلال را مقصر بدانیم. قطعا استراماچونی هم به همان اندازه در به حاشیه رفتن استقلال نقش داشته و اقدام غیرحرفهای او باعث شد تا حتی صدای بازیکنان استقلال هم دربیاید. در غیاب استراماچونی و با استعفای زرینچه، دیگر مربی غیر از بهزاد غلامپور روی نیمکت استقلال نبود تا به این ترتیب وریا غفوری به عنوان کاپیتان استقلال همهکاره تیم شود. این اتفاقات در شرایطی رخ داد که در این میان مدیرعامل استقلال هم از این باشگاه جدا شد.
- بیشتر بخوانید:
- واریز ۱۶۰ هزار یورو به حساب استراماچونی
پارس جنوبی جم
تیم فوتبال پارس جنوبی با هدایت فراز کمالوند، امسال عملکرد چندان مطلوبی نداشت و در حال حاضر در رتبه چهاردهم جدول قرار گرفته است. در شرایطی که پارس جنوبی مثل برخی از تیمهای لیگ برتری دیگر اوضاع مالی خوبی ندارد، فراز کمالوند تصمیم به ترک این تیم بنابر دلایل مختلف گرفت تا هدایت این تیم را فعلا یک مربی بومی برعهده داشته باشد.
با این شرایط عجیب نیست که پارس جنوبی را یکی از گزینههای سقوط به لیگ یک در پایان فصل بدانیم. این تیم این روزها بدون سرمربی و حتی بدون مدیرعامل به کارش ادامه میدهد و باید دید چه سرنوشتی در انتظار پارس است. علیرضا منصوریان و رحمان رضایی اصلیترین گزینههای سرمربیگری تیم پارس جنوبی جم هستند.
تراکتور
تیم فوتبال تراکتور مثل چند فصل اخیر، امسال هم هزینه زیادی برای موفقیت خود کرد. تبریزیها مصطفی دنیزلی را به عنوان سرمربی انتخاب و فصل را با قدرت شروع کردند. با این حال هرچه گذشت و پایان نیمفصل اول نزدیک شد، جایگاه دنیزلی در تیمش متزلزل شد تا اینکه در نهایت باشگاه تراکتور تصمیم به قطع همکاری با این سرمربی ترکتبار گرفت.
در این بین تراکتوریها با استعفای مدیرعامل این باشگاه مواجه شدند و این تیم هم مثل استقلال روزهای پرحاشیهای را سپری میکند. وضعیت در تیم پرهوادار تبریزی اصلا مساعد نیست و فعلا مسئولیت فنی تیم برعهده احد شیخلاری و ساکت الهامی است. با این شرایط هنوز کسی نمیداند قرار است الهامی سرمربی تراکتور شود یا اینکه یک مربی مطرح دیگر هدایت این تیم را برعهده بگیرد.
- بیشتر بخوانید:
- فراخوان انتخاب اعضای کمیته فنی باشگاه تراکتور
نفت مسجدسلیمان
نفت مسجدسلیمان امسال یکی از پدیدههای لیگ برتر بود. تیمی که تا پایان هفته پانزدهم متحمل هیچ شکستی نشده بود و مهدی تارتار به همراه تیمش به دلیل عملکرد خوب خود بر سر زبانها افتادند. البته این در شرایطی است که شنیده میشود تارتار به دلایلی حاضر به ادامه حضور در نفت نیست و دیگر نمیخواهد در تیمش بماند.
این دومین بار در فصل جاری است که تارتار صحبت از جدایی کرده و باید دید این بار چه اتفاقاتی رخ میدهد. همه اینها در حالی است که نفت هم وضعیت مالی خوبی ندارد و فعلا تارتار هم آلترناتیوی ندارد.
- بیشتر بخوانید:
- بازی با شاهین بوشهر، آخرین حضور تارتار روی نیمکت نفت
ذوبآهن
علیرضا منصوریان، پس از پایان هفته دهم لیگ برتر در جلسهای با مدیران باشگاه به آنها قول داد در صورتی که نتواند حداقل ۱۰ امتیاز از ۵ بازی پیش روی خود کسب کند از این تیم میرود. با پایان این ۵ بازی و کسب ۸ امتیاز توسط منصوریان، در نهایت این مربی به صورت توافقی ذوبآهن را ترک کرد.
با جدایی منصوریان تیم ذوبآهن الان بلاتکلیف است. کربکندی، اسکوچیچ، ابراهیمزاده، مهاجری و یکی، دو گزینه دیگر به عنوان سرمربیان بعدی ذوبآهن نامشان مطرح شده، اما هیچکدام هنوز با باشگاه به توافق نرسیدهاند. برخی از بازیکنان ذوبآهن معتقدند منصوریان باید برگردد و با این شرایط فعلا این تیم در بلاتکلیفی به سر میبرد.
شاهین شهرداری بوشهر و گلگهر سیرجان از دیگر تیمهایی بودند که سرمربی خود را در جریان بازیهای نیمفصل اول عوض کردند، اما آنها هم نتیجهای نگرفتند. نساجی، سایپا، شهرخودرو و فولاد هم از آن دسته تیمهایی هستند که هر روز اخباری در خصوص تغییرات احتمالی در کادر فنی آنها به گوش میرسد.
به گزارش میزان، لیگ برتر نوزدهم تغییرات زیادی را در نیمفصل اول خود تجربه کرد. تغییراتی که باعث شد از شخصیت فوتبال ایران و سطح اول فوتبال باشگاهی کشور کمتر از قبل شود. در همه تیمها یک جمله مشترک است؛ «مشکلات مالی». بازیها بسیار بیکیفیت شده و بار فنی ندارد، از طرفی هیچ پدیده نوظهوری هم خود را مطرح نکرده است. مربیان جوان عملکرد خوبی نداشته و مربیان خارجی هم غیر از استراماچونی تغییر خاصی در فوتبال ایران ایجاد نکردهاند. با این شرایط به نظر میرسد حال و روز فوتبال ایران، خیلی خوب نیست و باید با یک تحول عظیم درمان شود.
- بیشتر بخوانید:
- پرسپولیس، استقلال و چند تیم دیگر از نقلوانتقالات محروم شدند