افزایش تعداد مربینماها در رشته پرورش اندام
محمد میرشکار، کارشناس ارشد تربیت بدنی و مربی پرورش اندام در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی ، درباره کاربرد داروهای نیروزا در ورزش به خصوص رشته بدنسازی اظهار داشت: اکثر داروهای نیروزا جنبه پزشکی دارند و برای درمان اختلالاتی که در بدن رخ میدهد تجویز میشوند ولی اکثر بدنسازان به نحوی دیگر و با دُزهای بالاتر از این داروها استفاده میکنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا تناسب یا زیبایی اندام یک مربی دلیلی بر دانش و مهارت فرد در ارائه برنامههای صحیح ورزشی در بدنسازی میشود یا خیر؟ گفت: ریشه این پرسش در گذشته دارد زیرا در قدیم هرکسی که وارد بدنسازی میشد و به قول معروف معمولا هرکسی جثه بزرگ یا نامتعارفی پیدا میکرد عامه مردم فکر میکردند که او مربی خوبی به حساب میآید. در حالیکه داشتن هیکل درشت یا حتی تناسب اندام هیچ ربطی به علم، دانش و مهارت مربی ندارد.
میرشکار ادامه داد: بازو یا عضلات بزرگ افراد در رشته بدنسازی باعث نمیشود که علاقهمندان به این ورزش تصور کنند با انتخاب آنان یا چنین معیاری میتوانند به آرزوهای خودشان مبنی بر تناسب یا زیبایی اندام برسند.
این کارشناس ارشد تربیت بدنی افزود: متأسفانه تعداد مربینماها که صرفا هیکل یا بازوی بزرگ دارند و به نام و اعتبار مربی در باشگاهها در حال فعالیت هستند رو به افزایش است. در هر خیابان و کوچهای باشگاههای بدنسازی از نظر تعداد اشباع شده و افراد بسیاری نیز ادعای مربیگری دارند.
میرشکار تصریح کرد: تعداد بسیاری از علاقهمندان به بدنسازی به دلیل اشتباه تاریخی جامعه جان و سلامتیشان را قمار میکنند! چراکه بر این باورند که اگر زیر نظر افرادی که فقط هیکل خوشفرمی دارند، باشند در این رشته ورزشی موفق خواهند شد.
این مربی پرورش اندام با بیان اینکه در رشته بدنسازی باید فاکتورهای مهمی رعایت شود به نوجوانان و جوانان توصیه کرد برای رسیدن به بدن ایدهآل مواردی مانند تغذیه، تمرین و استراحت کافی باید رعایت شود.
وی با اشاره به اینکه مربینماها در باشگاههای بدنسازی برای جلب توجه و جذب شاگرد بیشتر فقط به دنبال ظاهرسازی هستند، گفت: . این افراد برایشان بدن افرادی که به آنان اعتماد کردهاند مهم نیست و به سلامتی کبد، کلیه و دیگر اعضای کلیدی بدن اهمیت نمیدهند. تناسب و زیبایی اندام باید همراه با حفظ سلامتی باشد و خوش فرمی هیکل با کبد ناسالم اصلا و ابدا ارزش نخواهد داشت و هیچ فرقی با موش آزمایشگاهی ندارد. به دلیل عدم نظارت دقیق از سوی سازمانها و مسئولان ذیربط، مکمل و داروهای غیرمجاز بدنسازی مانند نقل و نبات در اختیار مردم قرار میگیرد و متأسفانه افراد شیاد به راحتی میتوانند این قبیل دارو و مکملهای غیرمجاز ورزشی را به مصرفکنندگان بفروشند.
میرشکار در ادامه به راههای تشخیص مکملهای ورزشی تقلبی از اصل اشاره کرد و گفت: قطعاً تشخیص این مساله برای افراد عادی کار دشواری است، اما راه مطمئن جهت تهیه مکمل، مراجعه به داروخانهها و مراکز قانونی که در کار فروش مکملهای ورزشی هستند پیشنهاد میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح جایگاه پرورش اندام ایران در دنیا پرداخت و افزود: ایرانیان در مسابقات جهانی پرورش اندام حرفهای بسیاری برای گفتن دارند و این واقعیت بر هیچکس پوشیده نیست، اما متأسفانه رشته بدنسازی و پرورش اندام مورد کم لطفی فدراسیون و مسئولان قرار گرفته چراکه حمایت مالی از ورزشکاران این حوزه آن طوری که باید و شاید باشد، نیست.