منشا سرمایه اجتماعی یکپارچگی جامعه است

16:01 - 27 آذر 1398
کد خبر: ۵۷۸۲۲۵
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
الفت با بیان اینکه منشا سرمایه اجتماعی یکپارچگی جامعه است، گفت: سرمایه اجتماعی یعنی یکپارچگی جامعه و افراد یک ملت ترجیح می‌دهند در یک جامعه غیرمنسجم و همسو زندگی نکنند چرا که پایان چنین اجتماعی هرج و مرج و بروز انواع آسیب‌ها و ناهنجاری‌هاست.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، همایش ملی سرمایه‌های اجتماعی بر پایه آموزه‌های اسلامی با حضور محمدباقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، رئیس کل دادگستری، دادستان عمومی و انقلاب استان، نماینده، ولی فقیه، استاندار و جمعی از مسئولین کشوری و استان برگزار گردید.

محمد باقر الفت در این همایش ضمن اشاره به وضعیت قضائی استان قزوین گفت: وجود قضات فرهیخته و فاضل در قزوین یکی از شاخصه‌های این استان است که در راستای تعالی دستگاه قضائی تلاش می‌نمایند.
 
وی در ادامه با پیشینه مبحث سرمایه‌های اجتماعی افزود: اصطلاح سرمایه‌های اجتماعی یک واژه مصطلح وارداتی است که عمر طولانی نداشته و در اثر کثرت استعمال به سایر نقاط دنیا سرایت نموده است. اندیشمندان در این خصوص به مفهوم واحدی نرسیده اند و در نهایت به روابط افراد جامعه انسانی می‌پردازند که نیازمندی‌های مادی تا معنوی شان را شامل می‌شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تصریح کرد: انسان همواره ضرورت وجود این سرمایه را در جامعه احساس می‌نمایند بنابراین بلحاظ وجود این ضرورت که منشاء ایجاد آرامش در جامعه است می‌بایست این سرمایه تعریف شده و منسجم باشد. در واقع سرمایه اجتماعی یعنی یکپارچگی جامعه و افراد یک ملت ترجیح می‌دهند در یک جامعه غیرمنسجم و همسو زندگی نکنند چرا که پایان چنین اجتماعی هرج و مرج و بروز انواع آسیب‌ها و ناهنجاری‌هاست.

وی افزود: سرمایه‌های اجتماعی براساس قرارداد‌های میان افراد جامعه ایجاد می‌شوند که این قرارداد در جامعه ما بر مبنای میثاق واحد که همان قانون اساسی است صورت می‌گیرد.

الفت تاکید کرد: موتور پیشران این سرمایه ارتباط منسجم است که اگر نباشد توسعه‌ای هم نخواهد بود. در جامعه‌ای که هر فرد بر اساس عقاید خود عمل نماید وحدت در جامعه حاکم نبوده و بی اعتمادی، هرج و مرج و ناهنجاری‌های اجتماعی را شاهد خواهیم بود.

وی با تاکید به مدیران گفت: حفظ سرمایه‌های اجتماعی بر عهده دستگاه‌های است که وظیفه شان حفظ فرهنگ عمومی، باور‌ها و اعتقادات مردم است بنابراین جهت کسب موفقیت باید رفتار و تصمیمات خود را بر مبنای اعتقادات دینی تنظیم و اجرا نمائیم.
 
وی افزود: جهت حفظ و ارتقاء سرمایه اجتماعی نیازمند آمیختگی آن با آموزه‌های اسلامی هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین قدرتی نیز در این همایش ضمن تسلیت به مناسبت شهادت دکتر مفتح گفت: شهدا مظهر همه ارزش‌ها هستند و این ارزش‌ها سازنده سرمایه اجتماعی یک جامعه هستند. جان مایه سرمایه اجتماعی اصلاح روابط است به گونه‌ای که بر پایه اعتماد، آگاهی، مشارکت در نقش‌های روابط مردم با مردم، دولت با مردم و مردم با دولت می‌باشد.

وی افزود: دستگاه قضایی که در متن جامعه بوده و به آسیب‌های اجتماعی آگاهی دارد پس از بررسی به این نتیجه رسیده است که عامل اصلی این ناهنجاری‌ها عدم اعتماد و عدم آگاهی است.

مقام ارشد قضائی استان تصریح کرد: آموزه‌های دینی بسترساز شکل گیری سرمایه اجتماعی است و آنرا تقویت نموده و به فعلیت و تثبیت می‌رساند.

رئیس کل دادگستری استان قزوین تاکید کرد: زمانی اذعان داشتند سرمایه مادی برای تعالی جامعه کافی است، اما به مرور به این نتیجه رسیدند که سرمایه انسانی هم نیاز است در ادامه به امنیت اشاره شد و در حال حاضر جهت رشد یک ملت به اهمیت سرمایه اجتماعی معتقد هستند.

وی افزود: اگر در جامعه‌ای اعتماد، احترام و دلسوزی وجود نداشته باشد هر چقدر هم سرمایه مادی و انسانی به حد کمال وجود داشته باشد باز هم پایدار نخواهد بود.

حجت الاسلام و المسلمین قدرتی گفت: هیچ عاملی موثرتر از آموزه‌های دینی برای توسعه و تثبیت سرمایه اجتماعی نیست مولفه‌ای که جامعه غرب نیزامروزه بدان پی برده است.

وی افزود: دین و ارزش‌های دینی مهمترین عامل ایجاد سرمایه اجتماعی و سرمایه اجتماعی نیز مهمترین عامل اثرگذاری سرمایه مادی، انسانی است که در نهایت همه این‌ها منتهی به اعتلاء و ارتقاء جامعه به قرب الی الله می‌شود.

 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *