کاهش ۵۰ درصدی قدرت خرید کارگران در سال ۹۸
به گزارش گروه فضای مجازی ، ناصرچمنی، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور درباره کاهش قدرت خرید کارگران و عدم همخوانی دستمزد و هزینهها گفت: جلسات کمیته دستمزد فعلاً تشکیل نشده است، چرا که منتظر هستیم، قیمتها به یک ثبات مشخص برسد. بعد از افزایش قیمت بنزین، چند روزی قیمتها را پایین نگه داشتند، اما یکباره بعد از چند روز قیمتها سیرصعودی پیدا کرد.
وی با اشاره به بررسی تشکلهای کارگری در زمینه هزینههای سبد معیشت کارگران ادامه داد: ما اعتقاد داریم دامنه گرانیهایی که اتفاق میافتد تا پایان سال نخواهد بود، متأسفانه بعد از سال ۹۸ و در اوایل سال ۹۹ نیز شاهد این افزایشها خواهیم بود. تأثیراتی که گرانی بنزین داشته است، در سال آینده تأثیر خواهد گذاشت، همچنین تورم سبد معیشتی خانوار بالاتر خواهد رفت. به همین خاطر برای اینکه بتوانیم دورنمایی از تورم داشته باشیم، باید با دقت و صبر بیشتری بررسی کنیم.
چمنی افزود: قصد داریم با دورنمایی دقیقتر سبد معیشت را مشخص کنیم. اگر وزارت کار جلسات را برگزار کند، ما آمادگی کامل برای حضور در جلسات را داریم. بررسیهایی که داشتیم، تورمها بعد از عید هم ادامه دار خواهد بود.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور اظهار داشت: در سال ۹۸ حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد قدرت خرید خود را ازدست دادهایم، در چند دوره متفاوتی که بحث دستمزد انجام شده است، در بعضی سالها قدرت خرید کارگران افت چشمگیر داشته است، همین باعث شده است که دستمزد کارگران از قبل ادامه دار شود.
چمنی اظهار داشت: بعد از تورمهای سال ۹۶، که قیمت ارز به یکباره از ۴۰۰۰ هزار تومان به مرز ۱۸۰۰۰ هزار تومان رسید، کارگران قدرت خرید خود را به یکباره از دست دادند، در حال حاضربا وضعیتی که به وجود آمده است کارگران از بس هزینههای زندگی بر نمیآیند، چرا که افزایش قیمت تنها در بخش بنزین نیست، بلکه در قیمت اجاره بها، خوراکی و هزینههای درمان هم افزایش قیمت داشته ایم. تورم هر لحظه در حال افزایش است و کارگران در بهترین حالت حدود ۵۰ درصد قدرت خرید خود را نسبت به ابتدای سال از دست داده اند. تورم اگر درصدی هم کاهش یابد، اثرات آن در بهبود زندگی کارگران کمرنگ است.
منبع: تسنیم
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.