۲ هزار پژوهش در قوه قضاییه وجود دارد/ سیاستهای دستگاه قضا باید دارای پیوست پژوهشی باشند
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، آَیین نکوداشت هفته پژوهش در قوه قضاییه صبح امروز در محل مجتمع فرهنگی شهید بهشتی برگزار شد.
علم الهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در این مراسم اظهار کرد: برای نخستین بار نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی برپا شده است. برپایی این نمایشگاه با همت تمام معاونتهای قوه قضاییه صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۲ هزار پژوهش در قوه قضاییه وجود دارد و در نمایشگاه ۱۵۷۰ اثر پژوهشی به نمایش گذاشته شده است، درباره جایگاه پژوهش در قوه قضاییه گفت: وقتی نهادهای پژوهشی تشکیل میگردند کار ویژه آنها تصمیم سازی برای نهادهای حاکمیتی است.
علم الهدی تصریح کرد: سیاستهای قوه قضاییه باید دارای پیوست پژوهشی باشند و این اتفاق میتواند با اهتمام آیتالله رئیسی اجرایی شود تا تمامی اقدامات پشتوانه کارشناسی داشته باشند.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه خاطرنشان کرد: برای یک مرکز پژوهشی هیچ ثروتی بالاتر از این نیست که ببیند ثمره تحقیق و پژوهشش اجرایی میشود لذا نیاز است که ظرفیتها شناسایی و از آنها استفاده شود و اجرایی شدن پژوهشها مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: به اندازه کافی استعدادهایی وجود دارند که باید به کار گرفته شوند، مکررا دانشگاهها و حوزههای علمیه برای انعقاد تفاهم نامه و همکاری به پژوهشگاه مراجعه میکنند تا فعالیتهای پژوهشی صورت گیرد.
علم الهدی با تاکید بر اینکه باید نقش واسطه گری را به درستی اجرا کنیم و از ظرفیت نخبگان استفاده نماییم، خاطرنشان کرد: همچنین باید از پایان نامهها حمایت شود و سامانه ایده که امروز رونمایی میشود بستری برای استفاده از ظرفیت نخبگان است.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه یادآور شد: گروههای مطالعات بین رشتهای نیز در پژوهشگاه قوه قضاییه راه اندازی شده است و از آیت الله رئیسی خواهش دارم که در قوه قضاییه، جایگاه تصمیم سازی را برای پژوهشگاه قرار دهند.