۵ کارگردان مهم جشنواره فیلم فجر ۳۸ را بشناسید/رقابت سنگین فیلمسازان نسلهای مختلف سینما در این دوره
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، سینمای کشور با گذر از فصل اکران و نزدیک شدن به زمستان به طور کامل معطوف به مهمترین رویداد سینمایی یعنی جشنواره فیلم فجر میشود، جشنوارهای که هر سال شاهد حضور و یا غیبت بسیاری از کارگردانان سینما بوده است.
سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر نیز از این قاعده مستثنا نبوده و با پایان زمان ارسال آثار و شروع بازبینی هیات انتخاب این رویداد سینمایی، گمانه زنیها پیرامون حضور و یا عدم حضور کارگردانان و آثارشان در بین فیلمهایی نهایی جشنواره فیلم فجر آغاز میشود.
فریدون جیرانی، نرگس آبیار، داریوش مهرجویی، پرویز شهبازی، علیرضا داوودنژاد، سعید روستایی و هومن سیدی مهمترین اسامی غایب در جشنواره فیلم فجر امسال هستند، اما با این وجود حضور نامهایی همچون ابراهیم حاتمیکیا، مجید مجیدی، حمید نعمت الله، بهروز شعیبی و محمدرضا مهدویان تنور جشنواره سی و هشتم را کاملاً داغ نگه داشته است.
ابراهیم حاتمیکیا (خروج)
بدون شک فیلم سینمایی «خروج» ساخته ابراهیم حاتمیکیا میتواند یکی از بحث برانگیزترین آثار جشنواره فیلم فجر در دوره سی و هشتم باشد، این فیلم نخستین تجربه همکاری «فرامرز قریبیان» با حاتمی کیا است. این فیلم براساس شنیدهها اثری اعتراضی بوده و نزدیک به یک ماه پیش فیلمبرداری خود را به پایان رسانده است.
حاتمی کیا کارگردان صاحب سبک سینمای ایران است که همواره با ساخت آثاری در خصوص دفاع مقدس امضای شاخصی را برای خود خلق کرده و پر افتخارترین کارگردان جشنواره فیلم فجر است. وی تاکنون ۶ بار سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را به خانه برده است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده اخبار و گفتوگوها از فیلم سینمایی خروج اینجا کلیک کنید
حاتمی کیا تاکنون سه بار برای فیلمهای آژانس شیشهای، به رنگ ارغوان و به وقت شام موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر شدهاست.
فرامرز قریبیان، کامبیز دیرباز، پانته آ پناهی ها، جهانگیر الماسی، گیتی قاسمی، محمدرضا شریفی نیا، مهدی فقیه، سام قریبیان، محمد فیلی، آتش تقی پور، اکبر رحمتی، فرزاد حسنی، رامین پورایمان و محسن صادقی نسب از بازیگران این فیلم هستند.
در خلاصه داستان فیلم «خروج» آمده است: این فیلم زندگی گروهی پنبهکار شهرستانی را روایت میکنند که محصولشان بر اثر بارش شدید باران آب خورده و وعدههایی که به آنها داده شده، پوچ درآمده این گروه تصمیم میگیرند برای اعتراض به وضعیت شان نزد هیات دولت در نهاد ریاست جمهوری بروند.
مجید مجیدی (خورشید)
مجید مجیدی کارگردان کهنه کار و با سابقه سینمای ایران که با فیلم «محمد رسول الله (ص)» موفقیتهای فراوانی را به دست آورد با دریافت ۴ سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر بیشترین تعداد سیمرغ را در اختیار دارد.
مجید مجیدی پیش از این با فیلم سینمایی «بچههای آسمان» در میان نامزدهای نهایی دریافت اسکار بهترین فیلم خارجیزبان حضور داشت و با فیلمهای «پدر»، «بچههای آسمان»، «رنگ خدا»، «باران»، «بید مجنون» و «آواز گنجشکها»، جوایز متعددی را از جشنوارههای معتبر جهانی دریافت کرده است.
همکاری جواد عزتی با مجید مجیدی کارگردان صاحب نام سینمای ایران یکی از جذابیت های این دوره از جشنواره فیلم فجر است، مجید مجیدی در دهمین فیلم سینمایی خود با نام «خورشید» به کودکان کار که مسئله اجتماعی مهم این روزهاست، میپردازد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آثار جواد عزتی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اینجا کلیک کنید
فیلمبرداری این فیلم از دو ماه پیش در جنوب تهران آغاز شده و تاکنون علاوه بر بازیگران کودک، جواد عزتی نیز جلوی دوربین هومن بهمنش رفته است.
فیلمنامه «خورشید» را مجید مجیدی و نیما جاویدی نوشتهاند و پیشبینی میشود که فیلمبرداری آن، حدود دو ماه ادامه داشته باشد.
بهروز شعیبی (روز بلوا)
بهروز شعیبی دیگر کارگردان جوان فهرست پنج نفری است که میتواند در جشنواره فیلم فجر امسال به عنوان یکی از شانسهای سیمرغ بلورین محسوب شود، وی امسال با فیلم سینمایی «روز بلوا» راهی سی و هشتمین دوره از مهمترین رویداد سینمایی کشور شده است.
شعیبی تاکنون موفق به سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شده و حال به دنبال کسب دومین جایزه از این رویداد سینمایی است، وی برای کارگردانی فیلم سینمایی «دهلیز» توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم در بخش نگاه نو سی و یکمین جشنواره فیلم فجر را از آن خود نماید، شعیبی همچنین نامزد سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از سی و ششمین جشنواره فیلم فجر برای کارگردانی فیلم سینمایی «دارکوب» شد اما نتوانست سیمرغ را به خانه ببرد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از فیلم سینمایی «روز بلوا» اینجا کلیک کنید
تازهترین محصول مرکز فیلم و سریال سازمان اوج با نام «روز بلوا» این روزها آخرین گامهای مرحله پس از تولید را پشت سر میگذارد و از جمله آثاری است که شانس بالایی برای حضور در فهرست نهایی جشنواره فیلم فجر دارد. «روز بلوا» چهارمین فیلم سینمایی بهروز شعیبی پس از «دهلیز»، «سیانور» و «دارکوب» در مقام کارگردان است.
بابک حمیدیان، لیلا زارع، محمد علیمحمدی، مسعود دلخواه، زکیه بهبهانی، ساغر قناعت، پاشا جمالی و داریوش ارجمند بازیگران اصلی تازهترین اثر بهروز شعیبی است.
در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: عماد استاد دانشگاهی خوشنام و یک چهره تلویزیونی مورد توجه است، او ناگهان توسط پلیس با اتهامهایی جدی مواجه میشود که خود و خانواده اش را در موقعیت پیچیدهای قرار میدهد.
حمید نعمت الله (قاتل و وحشی)
فیلم سینمایی قاتل وحشی هفتمین تجربه سینمایی نعمت الله در مقام کارگردان محسوب می شود، نعمت الله پس از تجربه ناموفق شعلهور در جشنواره فیلم فجر حال با اثری جدید راهی جشنواره شده تا بتواند روزهای خوب فیلم «رگ خواب» را در اثری جدید بازسازی کند.
نعمتالله فعالیت سینماییاش را با دستیاری آغاز و نهایتا با ساخت فیلم سینمایی بوتیک اولین فیلم سینماییاش را در مقام کارگردان تجربه کرد. وی در سال ۱۳۹۲ جایزه ویژهٔ هیئت داوران جشنواره فیلم فجر را برای فیلم آرایش غلیظ بدست آورد.
وی برای فیلم سینمایی «بیپولی» سیمرغ بلورین فیلم برگزیده تماشاگران در بخش مسابقه سینمای ایران را از آن خود کرد، دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه در بخش مسابقه فیلمهای اول و دوم دیگر جایزهای بود که نعمت الله به دست آورد. نعمت الله نامزدی جشنواره فیلم فجر را با فیلم «آرایش غلیظ» تجربه کرد اما برای اولین بار با فیلم «رگ خواب» به نوعی تمامی جوایز همه را درو کرد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده گفتوگوی عزتالله رمضانیفر درباره داستان فیلم قاتل و وحشی اینجا کلیک کنید
لیلا حاتمی دیگر بازیگر این فیلم سینمایی است، فیلم سینمایی قاتل وحشی سومین همکاری حمید نعمتالله با لیلا حاتمی بعد از دو فیلم «بی پولی» و «رگ خواب» محسوب می شود. امین حیایی بازیگر مطرح سینما بعد از ایفای نقش در فیلم سینمایی «شعله ور» به نویسندگی و کارگردانی حمید نعمت الله بار دیگر در پروژه جنایی قاتل و وحشی با نعمت الله همکاری کرده است.
ستاره اسکندری، شهرام حقیقت دوست، عزت اله رمضانی فر، سام نوری، یاسمین معینی امین حیایی، ستاره اسکندری و شهرام حقیقتدوست از دیگر بازیگران این فیلم هستند.
محمدحسین مهدویان (درخت گردو)
قرار گرفتن نام مهدویان در کنار اسامی کهنه کار سینمای ایران شاید در ابتدا به امر تعجبآور باشد اما موفقیتهای این کارگردان جوان طی سالهای گذشته نشان داده که همواره میتوان وی را یکی از شانسهای دریافت سیمرغ جشنواره فیلم فجر دانست.
مهدویان بدون شک یکی از استعدادهای درخشان سینمای ایران در سالیان اخیر محسوب می شود که فارغ از نقدهای تخصصی و غیر تخصصی به هیچ وجه نمیتوان تاثیر وی را در چهار سال گذشته سینما کتمان کرد. کارگردانی که به خوبی با سینمای مستند آشنایی داشته و حال سبکی تلفیقی از مستند و سینما از خود به جا گذاشته است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار پیرامون فیلم «درخت گردو» اینجا کلیک کنید
«ماجرای نیمروز» پنجمین فیلم محمدحسین مهدویان کارگردان جوان اما صاحب سبک سینمای ایران، شاید متفاوتترین فیلم وی طی تجربه چهار دوره حضور در جشنواره فیلم فجر باشد، این کارگردان امسال با تغییراتی عمده راهی فجر خواهد شد. مهدویان از همان ابتدا با معرفی تهیه کننده اثر نشان داد که کمی به دنبال تغییر در تیم همیشگی خود است، با کنار رفتن محمود رضوی و اضافه شدن تهیه کننده جدید ساخت فیلم سینمایی «درخت گردو» آغاز شد، اما تغییرات مورد نظر مهدویان تنها به تهیه کننده ختم نشد.
درخت گردو از همان ابتدا جنجالی آغاز شد، حضور همزمان پیمان معادی و مهران مدیری در کنار یکدیگر شوک بزرگی به سینمای ایران بود، ترکیب این دو بازیگر در کنار مهدویان که همیشه ترکیب بازیگران مشخصی را داشته نشان دهنده متفاوت بودن درخت گردو با آثاری همچون ماجرای نیمروز و لاتاری است.
براساس گزارشات رسیده ترکیب مهران مدیری و پیمان معادی در فیلم جدید مهدویان به بداهه پردازی بیشتری نسبت به سایر آثار مهدویان همراه بوده و این دو بازیگر به شدت در حین فیلمبرداری بداهه پردازی کرده و گاها مهدویان را راضی به تغییر در اثر میکنند.
چندی پیش «مینا ساداتی» بازیگر سینما و تلویزیون به عنوان سومین بازیگر قطعی به فیلم سینمایی «درخت گردو» تازهترین ساخته محمدحسین مهدویان پیوست. درخت گردو نخستین تجربه همکاری مینا ساداتی با مهدویان به شمار میرود.
محمدحسین مهدویان بعد از ساخت فیلم «ماجرای نیمروز» که در جشنواره فیلم فجر توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را بهدست آورد، سال پیش دومین نسخه از این اثر سینمایی را به جشنواره فجر رساند اما همچون لاتاری دیگر فیلم خود موفقیتی را به دست نیاورد.