تقویت امنیت غذایی با تاکید بر مساله آب/ ادامه خوداتکایی در تولید گندم
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر خوداتکایی در تولید گندم گفت: گندم برای مصرف کننده و بخش کشاورزی به دلیل نظم و ساختاری که به این بخش میدهد از اهمیت بالایی برخوردار است.
کشاورز تصریح کرد: سال گذشته علی رغم خسارت بالا به تولید در ۶ ماهه ابتدایی سال ۹۸ تولید محصولات کشاورزی با رشد ۵ درصدی روبرو شد و در تولید محصول برنج رکورد زدیم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: رویکرد ما افزایش عملکرد با توجه به مساله آب و افزایش بهره وری است.
الگوی کشت در مراحل نهایی است/ لزوم توجه ویژه به کشت دیم
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی افزود: فضای دیم ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار هکتار فضای جدید را به ارمغان میآورد و از همه مهمتر آثار اجتماعی آن برای تولیدکنندگان دیم است.
خود اتکایی در تولید پنبه، دانه های روغنی و جو در دستور کار قرار گرفت
وی افزود: باید تلاش شود در تولید چند محصول دیگر خود اتکا شویم که تولید دانههای روغنی و جو است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: در زمینه تولید پنبه گامهای موثری صورت گرفته که پیش بینی میشود طی ۴ سال آینده به خوداتکایی برسیم.
کشاورز گفت: اصلاح الگوی کشت علوفه با توجه به مساله آب و ضرورت تولید شیر باید به صورت پروژهای جدی دنبال شود که پایلوت آن نیز به صورت موفق انجام شده است.
وی افزود: توسعه گلخانهها نیز در برنامهها قرار دارد و باید به آن توجه شود.
نمیتوانم یک تنه مقابل تصمیمات وارداتی بایستم
وی با بیان اینکه واردات عملا به معنی سرکوب تولید داخل است گفت: بعنوان مسئول تولید در برابر تصمیمات وارداتی نمیتوانم یک تنه بایستم به طوریکه در برخی مواقع بیشتر از نیاز یکسال کشور برنج یا شکر وارد شده البته دغدغه مصرف مردم و تامین نیاز آنها باید وجود داشته باشد، اما رویکرد وارداتی نگران کننده است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نمیتوانیم تولیدکنندگان را از دسترسی به تکنولوژی روز محرم کنیم اظهار کرد: واردات تکنولوژی و دانش نباید با کالا اشتباه شود به طوریکه در زمینه دانش و تکنولوژی نیازمند مبادله و تعامل کشورهای دیگر هستیم.
کشاورز با بیان اینکه تولید در سال زراعی گذشته به اندازه کافی بوده گفت: درباره تغییر قیمت گندم اطلاعی ندارم و چنین مسالهای حداقل در شورای اقتصاد مطرح نیست و فعلا در دستور کار دولت نیست.
وی افزود: برای کالاهای اساسی یک ذخیره استراتژیک تعریف شده و رویکرد واردات نیز بخاطر این ذخایر است اگر چه از نظر ما در سال زراعی گذشته میزان تولید برای این منظور کفایت میکرده است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: قیمت خرید گندم در سال گذشته مورد قبول کشاورزان نبوده و قیمت جو هیچگاه بالاتر از نرخ گندم نبوده است و همیشه قیمت جو ٢٥ درصد کمتر از گندم بوده است، اما در سال گذشته در مناطقی از کشور قیمت جو به بالای ١٨٠٠ تا ١٩٠٠ تومان رسید.
کشاورز تاکید کرد: به محض اینکه خرید با قیمت جدید آغاز شود گندم بیشتری که از گذشته مانده است، عرضه میشود.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال درباره خودکفایی در تولید برنج با تاکید بر مسئله آب اظهار کرد: سیاست ما در مورد برنج کاملا شفاف است و طی ۵ سال اخیر به سیاستها پایبند بودهایم.
وی افزود: فراوانی بارشهای بهاره و پر شدن مخازن سدها باعث شد که مسئولان در مناطقی که ظرفیت وجود داشت تسهیلاتی فراهم کنند تا کشت برنج رونق گیرد.
کشاورز در ادامه تاکید کرد: عمده تولید برنج به واسطه آب پشت سدها در خوزستان بوده است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: سیاست ما به علت پایین بودن بهرهوری آب در تولید برنج با تکنولوژیهای موجود فقط حمایت از تولید برنج در استانهای گیلان و مازندران است.
وی با بیان اینکه حمایتها در سایر استانها محدود شده گفت: مصوبه دولت نیز در این زمینه جاری شده است.
کشاورز گفت: برای افزایش تولید برنج در این دو استان برنامه خاصی تبیین شده است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در ادامه تاکید کرد: با رویکرد تکنولوژیهای جدید تجهیز و نوسازی شالیزارها، توسعه مکانیزاسیون، استفاده از بذر، رونق ارقام پرمحصول با عملکرد بالا فکر میکنیم خودکفایی برنج تا ۷۰ درصد مشروط بر اقدامات گفته شده دور از دسترس نیست.
وی در خصوص محصولات GMO (تراریخته) گفت: تا این لحظه یک کیلوگرم سبزی یا محصول GMO در اراضی کشور کشت نشده و مجلس قانونی در این زمینه دارد و هر کس بخواهد در این حوزه فعالیت کند باید طبق آن قانون اقدام نماید.
کشاورز درباره کالاهای نهایی از جمله گوشت قرمز که وارد کشور میشود گفت: این کالاها باید با ارز نیمایی وارد شوند و کالاهای واسطهای که روی تولید تاثیرگذارند مثل نهادهها به خاطر توجه به شرایط تولید و مصرف کننده نباید با افزایش قیمت روبرو شوند.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید باید بر اساس تقاضا و کشاورزی قراردادی انجام شود گفت: بخش کشاورزی احتیاج بیشتری به حضور متخصصان حوزه اقتصاد و بازرگانی دارد.