۱۰ دسامبر، روز بزرگداشت حقوق بی بشر
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، سکینه السادات پاد وکیل پایه یک دادگستری و معاون حقوقی موسسه حقوق بشر صلح زیبا، طی یادداشی با اشاره به روز حقوق بشر، نوشت: امروز تحریمهای حتی دارویی و پزشکی ایران توسط آمریکا و حمایت و سکوت مدعیان حقوق بشر در مقابل آن نشانگر این است که ۱۰ دسامبر روز بزرگداشت حقوق بیبشر است.
۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ روزی است که مجمع عمومی سازمان ملل با هدف برقراری و تضمین حقوق و آزادیهای برابر همه مردم اعلامیهای را به تصویب رساند و مورد تایید تعداد کافی از ملتها قرار گرفت و به دلیل شمولیت در مفاهیم آن و نیز شمولیت تایید کنندههای آن اعتبار حقوق بین الملل را کسب کرد و بعضی از پژوهشگران آن را الزام آور میدانند و به سنجشی برای رفتار کشورها در مواجهه با حقوق بشر تبدیل شد.
اما امروز در عمل آنچه که دیده میشود ایدهای است کهبه حیلهای سیاسی برای مردم تبدیل شده است و گاهی مغازلهای که سازمانها و نهادهای حقوق بشری با دنیا در مورد خوب بودن فلسفی آن گفتگو میکنند.
مواد ۳۰ گانه بیانیه که روزی توسط خانم النورروزولت بیوه آقای رئیس جمهور فرانکلین روزولت سرمستانه در محل سازمان ملل در پاریس قرائت شد در همان مقرر بند بند آن نقض میگردد. اصول برابری و عدم تبعیض حتی در فرایند قانونی مثل مصوبه سنای فرانسه در منع همراهی مادران محجبه فرانسوی با کودکان خود در مراکز تفریحی بی اعتبار میشود و بیش از ۶۰ هفته اعتراض جلیقه زردها برای وضعیت معیشت آنها که چیزی فراتر از ماده ۲۵ همین اعلامیه نیست در تقابل با ماده ۵ آن جوابی جزکورشدن و لگد برسر و صورت زن معترض بهرهای از این اعلامیه ندارد.
امروز آمریکا کشور خانم النورروزولت در تعارض آشکاری با این اصول هم پیمان معدود کشوری که حاضر نشد آن را امضا کند یعنی عربستان شده است و بیش از ۸ هزار کودک زیر ۵ سال یمنی از قبل این هم پیمانی به واسطه سوء تغذیه ناشی از جنگ عربستان و آمریکا جان خود را از دست دادند یعنی حق برخورداری از سطح زندگی مناسب و تامین سلامت به ویژه از حیث خوراک و پوشاک، مسکن و مراقبتهای پزشکی وخدمات اجتماعی مندرج در ماده ۲۵ شامل کودکان یمن نمیشود یعنی اصل عدم تبعیض و برابری از حیز انتفاع و اعتبار ساقط شده است.
وضعیت ناگوار شیخ زکزاکی عدم رعایت حقوق رویهای بشر ایشان و زندانی کرده ایشان در شرایط نامناسب یعنی ماده ۱۴ این اعلامیه هم بی رنگ شده است.
امروز تحریمهای حتی دارویی و پزشکی ایران توسط آمریکا و حمایت و سکوت مدعیان حقوق بشر در مقابل آن نشانگر این است که ۱۰ دسامبر روز بزرگداشت حقوق بیبشر است.
امروز جامعه جهانی به آن میزان از حریت فکری و اندیشهای نرسیده است که بتواند برای لغو حق وتو که تقابل فاحشی باحقوق بشر است به ضرورت بازنگری در این اعلامیه اظهار نظر کند. این دوگانههای غیر قابل قبول که حکایت از انحراف جدی دولتهای استکباری از اهداف و مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر دارد نمیتواند ۱۰ دسامبر را به روز جشن واقعی بشریت برای اهداف و آرمانهای مشترک بشری و نیز صلح جهانی تبدیل کند.
امروز علی رغم پروندههای متعدد حقوق بشری در دادگاه حقوق بشر اروپایی که حکایت از نقض حقوق بشر در آن کشورها به طرز حیرت آوری دارد. طرح ماهیانه ۴ هزار پرونده فقط در آن کشورها و نیز مصیبتهای تحمیلی توسط این کشورها بر ملتها و دولتهای مسلمان و عدم اقدام مقتضی و رعایت تناسب برخورد در مواجهه آنها اصطلاح حقوق بشر را کلمه لاکچری و غیر قابل دسترسی برای بشر حسب نژاد و رنگ پوست و مذهب قرار داده است. آیا عدم تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای کشورهای غربی حکایت از استاندارد دوگانه در صیانت از این حقوق بنیادین ندارد؟!
حفاظت از حقوق بشر مطابق کنفرانس ۱۹۹۳ وین وظیفه قانونی جامعه بین المللی شناخته شده است، ولی مگر کودکان یمن و یا ملت ایران که تحت تحریمهای آمریکا حقوق آنها تضییع شده است و یا رهبر میلیونها مسلماننیجریهای شیخ صلح جو و یا کودکان فرانسوی مسلمان و یا حتی سایر شهروندان کشورهای اروپایی که کرامت آنها مکرراً نقض میگردد بشر نیستند که خروج موضوع دارند یا اینکه باید امروز را روز حقوق بی بشر نامید؟!
- بیشتر بخوانید
- اعلام عدم رضایت مردم از برخی سیاستهای دولت امر غیرمنتظرهای نیست/ گسیل دهها تروریست تربیت شده و کشتار سبعانه شهروندان بیگناه چگونه از دید کمیسرعالی مخفی مانده است؟