کشف روشی جدید برای به دام انداختن میکروپلاستیکها از آب
به گزارش گروه فضای مجازی، پلاستیک یکی از عوامل عمده آلودگی آب دریاها و اقیانوسها محسوب میشود، اما بر خلاف تصورات موجود تأثیرات دقیق میکروپلاستیکها بر موجودات زنده و محیط زیست تا حدود زیادی برای دانشمندان نامشخص است. میکروپلاستیکها اشیایی فوقالعاده کوچک هستند که در نزدیکی سطح بستر یا بر روی ساحل دریاها و اقیانوسها وجود دارند. در واقع آنها به عنوان اشیایی پلاستیکی که قطرشان کمتر از پنج میلیمتر است شناخته میشوند.
میکروپلاستیکهای ناشی از ماشین لباسشویی به سختی قابل حذف از اقیانوس هستند. حذف میکروپلاستیکها از محیط زیست چالشی است که دانشمندان با آن مواجه شده اند، اما اخیرا دانشمندان ژاپنی روشی نوین برای فیلتر کردن میکروپلاستیکها از آب ارائه داده اند.
محققان "دانشگاه شینشو" (Shinshu University) ژاپن روش جدیدی را ابداع کردند که میتواند میکروپلاستیک در آب را با استفاده از علم صوت شناسی جمع آوری کند.
میکروپلاستیکهای ماشین لباسشویی به مقدار زیادی در اقیانوسها وجود دارد. طی این مطالعه پژوهشگران دانشگاه شینشو میخواستند بدانند که آیا راهی برای خارج کردن این مواد از آب با استفاده از اصول مهندسی وجود دارد یا خیر. پژوهشگران با تمرکز بر میزان بسیار زیاد میکروپلاستیکهای در اقیانوس ناشی از ماشینهای لباسشویی، دستگاهی را ایجاد کردند که میتواند الیاف میکروپلاستیک را با استفاده از "ارتعاشات پیزو" (piezo vibrations) جمع آوری کند.
دانشمندان تصمیم گرفتند که تمرکز خود را بر روی میکروپلاستیکهای ماشین لباسشویی متمرکز کنند، زیرا ماشینهای لباسشویی حدود ۱۰هزار فیبر در هر سیکل شستشوی ۱۰۰ لیتری را تخلیه میکنند. به گفته محققان، گرفتن و فیلتر کردن میکروپلاستیکها غیرممکن است به همین دلیل آنها طی این مطالعه بر روی این موضوع متمرکز شدند.
طی این مطالعه دانشمندان بر اساس طول، قطر و تراکم پذیری میکروپلاستیک، از صوت به عنوان نیرویی استفاده کردند تا زبالهها را به مرکز دستگاه سه کاناله منتقل کنند. دو کانال جانبی در حالی که الیاف میکروپلاستیک به وسط رانده میشوند، آب تمیز را بیرون میکشند. دانشمندان از عنصر پیزو برای ایجاد یک موج صوتی استفاده کردند.
محققان این مطالعه در انتها گفتند با استفاده دقیق از علم صوت شناسی میتوان عملیات فیلتر کردن میکروپلاستیکها از آب را تنها در ۰.۷ ثانیه انجام داد.
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.