جزئیات ۲ روش برای فروش برق شرکتهای خصوصی
محمد حسن متولی زاده مدیرعامل شرکت توانیر در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد ، در خصوص آخرین وضعیت عرضه برق در بورس انرژی اظهار کرد: یکی از سیاستهای جدید وزارت نیرو و بخش برق این است که بتوانیم ارتباط مستقیم بین تولیدکننده و مصرف کننده برقرار کنیم به طوریکه بخش خصوصی که تولید برق را برعهده دارد با مصرف کننده ارتباط برقرار کند.
وی با بیان اینکه ارتباط بین بخش خصوصی با مصرف کننده به ۲ طریق انجام میشود گفت: راه اول قرار دادهای دو جانبهای است که به طور مستقیم منعقد میشود و دومین روش قراردادهای در قالب بورس است.
مدیرعامل شرکت توانیر تاکید کرد: خوشبختانه راهکارهای این دستورالعملها برای عرضه برق در بورس انرژی شفاف سازی و اعلام شده و برای اینکه این فرآیند توسعه یابد هر نوع تسهیلی را قائل هستیم.
متولی زاده درخصوص حجم معاملات برق در بورس انرژی اظهار کرد: خوشبختانه حجم قراردادهای دوجانبه در بورس از مهرماه سال ۹۸ تقریبا ۵ برابر شده که رقم قابل توجهی است.
به گزارش ، از سال ۹۱ بازار برق بورس انرژی ایران در حالی تاسیس شد که بیشترین حجم و ارزش معاملات آن در سال ۹۴ با حدود ۱۹ میلیارد مگاوات ساعت برق به ارزش ۷۵۰ میلیارد تومان در بازار عمده فروشی رقم خورده است.
از جمله فواید حضور مصرف کنندگان در بازار برق بورس انرژی میتوان به معافیت مالیاتی عرضه کنندگان برق، مزایده خرید کالای برق توسط مصرف کنندگان، انعطاف پذیری در مقدار برق تحویلی و شرایط قرارداد اشاره کرد.
همچنین افزایش شفافیت در زمینه شرایط و قیمتهای کشف شده، امکان انعقاد قراردادهای کوتاه مدت، وجود شبکه بازاریابی متشکل و حرفهای شرکتهای کارگزاری در حوزه معاملات بورس انرژی از دیگر مزایای عرضه برق در بورس انرژی محسوب میشود.