آژانس بین المللی انرژی اتمی ابزار جاسوسی غرب است/ بازرسی از مراکز نظامی در چارچوب منطق نظامی جایی ندارد
-گروه سیاسی: «آژانس
بین المللی انرژی اتمی تبدیل به ابزاری در جهت جاسوسی قدرت های بزرگ شده است؛ از
لحاظ نظامی و امنیتی منطقی و معقول نیست که کشوری مانند ایران بخواهد در چارچوب
یک توافقنامه فنی - دیپلماسی بپذیرد؛ دشمنان با عناوین مختلف به حریم دفاعی و امنیتی کشور ورود پیدا کنند» این موضوع را سردار جوانی مشاور
نماینده ولی فقیه در سپاه مطرح می کند.
وی همچنین معتقد است: این مسئله به طور شفاف در تعارض و تضاد کامل با منافع و امنیت ملی
جمهوری اسلامی قرار دارد زیرا خارج از
منطق نظامی و امنیتی و به معنی بازکردن صندوقچه اسرار نظامی کشور برای بیگانگان است.
جوانی تصریح می کند:« نباید چنین تصوری شکل بگیرد که پذیرش اجازه ورود به حریمهای نظامی و امنیتی را می توان مدیریت کرد؛ جمهوری اسلامی نباید درگیر بازی الفاظ و ادبیات با دشمنان شود، بازرسی مدیریت شده نمونه ای از همین بازی با الفاظ است که می تواند چالش هایی را در زمینه امنیت کشور ایجاد کند.»
این فرمانده نظامی با بیان اینکه با چنین بازرسی هایی نه تعامل و صلح بلکه تهدید افزایش تاکید می کند: «امروز بخشی از توانمندی ایران در عرصه نظامی به عدم اشراف دشمن بر توان نظامی ما برمی گردد.»
در ادامه گفت وگوی سردار سرتیپ "یدالله جوانی" مشاور عالی نماینده ولیفقیه در سپاه را با خبرنگار سیاسی میزان میخوانیم:
میزان: بحث های در مذاکرات مطرح می شود مبنی بر اینکه؛ برای ایجاد یک توافق و به نیتجه رسیدن آن باید بازدید و بازرسی های از مراکز نظامی ایران صورت بگیرد از نظر منطق نظامی این گونه در خواست ها در راستای مذاکرات سیاسی و دپیلماسی جایگاهی دارد؟
در روند مذاکرات مشاهده می کنیم غربی ها درخواست هایی مبنی بر بازدید از مراکز و توان نظامی ایران را مطرح و تاکید دارند که جمهوری اسلامی ایران با این موضوع موافقت کند. اگر بخواهیم سابقه چنین موضوعی را در طی دهه های گذشته بررسی کنیم می بینم که هیچ کشوری نمی پذیرد که در چارچوب یک پروتکل الحاقی اجازه دهد کشورهای دیگر به راحتی بتواند به حریم،امکانات و تاسیاست نظامی ورود پیدا کرده و آنها را بازرسی کنند؛ خصوصا کشورهای که به نوعی سیاستی متفاوتی از قدرت های بزرگ و غربی ها را دنبال می کنند؛زیرا پذیرش چنین دسترسی هایی در منطق نظامی امنیتی قابل درک نیست. در شرایطی قرار داریم که آمریکا دشمن اصلی ما و کشورهای اروپایی نیز در گذشته به نحوی این دشمنی خود را با جمهوری اسلامی درسالیان گذشته نشان داده و ایران را تهدید به حمله نظامی کرده اند.
امروز جهان به این مسئله آگاه است که آژانس بین المللی انرژی اتمی تبدیل به ابزاری در جهت جاسوسی قدرت های بزرگ شده است؛بنابراین روشن است؛اصلا منطقی و معقول نیست که از لحاظ نظامی وامنیتی کشوری مانند ایران بخواهد در چهارچوب یک توافقنامه فنی - دیپلماسی اجازه دهد دشمنان با عناوین مختلف به حریم و سیستم دفاعی و امنیتی کشور ورود و نفود پیدا کنند. این مسئله به طور شفاف در تعارض و تضاد کامل با منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی قرار دارد و مقام معظم رهبری؛ فرماندهان نظامی و همه جریان های سیاسی بسیار سریع و قاطع در این حوزه موضع گیری کرده اند و در ادامه اعضای تیم مذاکره کننده با چنین پشتیبانی محکمی اعلام کرده اند که تحت عنوان هیچ گونه ادبیاتی اجازه چنین دسترسی هایی را نخواهند داد. در طرح مجلس شورای اسلامی به طور شفاف این موضوع تصریح شده است که نباید اجازه دهیم بیگانگان به مراکز نظامی کشور تحت هر عنوانی ورود کنند، چون این ورود خارج از منطق نظامی وامنیتی و به معنی بازکردن صندوقچه اسرار نظام وکشور برای بیگانگان است که طبق قانون اساسی حفظ این اسرار بر همگان واجب است.
میزان: دشمن امروز سعی می کند با کاربرد الفاظی تحت عنوان بازرسی مدیریت شده طوری به جامعه ایران و مردم این موضوع را القاء کند که با چنین تعامل و توافقی در چارچوب بازرسی مدیریت شده کشور ایران به سمت صلح حرکت می کند؛ ارزیابی شما از این مسئله چیست؟ آیا چنین بازرسی های تحت چنین عناوینی تضمین کننده صلح برای ایران است؟
دشمنان امروز به سمت انواع ترفندهای پیچیده حرکت کرده اند، دراین بین باید نوعی هوشمندی در برابر این ترفندها وجود داشته باشد.همه باید هوشیار باشیم و نباید چنین تصوری شکل بگیرد که پذیرش اجازه ورود به حریم نظامی و امنیتی کشور را می توان مدیریت کرد.
بنابراین
باید از این تصور فاصله بگیرم که می شود دسترسیهای مدیریت شده ای را تحت عنوان
پروتکل الحاقی پذیرفت. رهبری بارها در موضوع
مذاکرات بر این نکته تاکید داشتند که به تیم مذاکره کننده هسته ای اعتماد دارم ولی طرف مقابل اهل نیرنگ و غیر قابل اعتماد است؛ اگرامروز ایران چنین تعهدی را تحت عنوان بازرسی مدیریت شده بپذیرد بعدا
تفسیرهای گوناگونی از این تعهد به عمل
خواهد آمد و در این راستا منافع،امنیت ملی و عزت ملی ما مخدوش می گردد. پس جمهوری
اسلامی نباید درگیر بازی با الفاظ و ادبیات با دشمنان شود زیرا بازرسی از مراکز نظامی تحت هر عنوانی می تواند برای کشور چالش های جدی ایجاد کند.
این تصور که اگر ما درهای کشور را بر روی بیگانگان گشودیم تا بتواند از مراکز نظامی بازدید کنند صلح و تعامل ایجاد می شود؛ تصور کاملا غلطی است. زیرا با این بازرسی ها و بازدیدها تهدیدات افزایش خواهد و دشمن با ارزیابی بیشتر وسوسه خواهد شد تا نوعی اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهد؛ چون با این دسترسی ها می تواند به نیازمندی های خود در حوزه های اطلاعاتی پاسخ دهد. امروز بخشی از توانمندی ایران در عرصه نظامی به نبود اشراف کافی دشمن نسبت به توان نظامی ما برمی گردد، به همین دلیل دشمن به دنبال جمع آوری اطلاعات است.
میزان: طرفهای غربی و آمریکا با طرح چنین خواسته های در متن مذاکرات دپیلماسی چه هدفی را دنبال می کنند؟
جمهوری اسلامی ایران از قدرت بازدارندگی نظامی و دفاعی خوبی برخوردار است به طوریکه در طول سی و هفت سال گذشته دشمنان عاجز از مقابله نظامی با کشورمان بوده اند؛ آنها در شرایط فعلی پیگیر این مسئله هستند که با ترفندهای گوناگون راه نفوذی در جهت کسب اطلاعات حیاتی از توان بازدارندگی کشور دست پیدا کنند و میزان توان قدرت دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران را در راستای اهداف نظامی وسیاسی خود مورد ارزیابی قرار دهند، بنابراین طبیعی است که هیچ گاه کشوری مانند ایران اجازه نخواهد داد چنین بازرسی که اساسا با منطق آشکار و بدیهی امنیتی و نظامی در تعارض است تحت هر عنوانی رخ دهد و جمهوری اسلامی ایران در مقابل چنین خواسته هایی ایستادگی خواهد کرد.
در صورتی در ایران صلح و امنیت پایدار خواهد بود که کشورمان قوی و مقتدر باشد، همانطور که بعد از جنگ تحمیلی یکی از با امنیت ترین کشورهای منطقه خاورمیانه بوده است، این امنیت در پرتو اقتدار و قدرت دفاعی و آمادگی همه جانبه نیروهای مسلح رقم می خورد؛ هم اکنون در شرایطی هستیم که اگر از لحاظ نظامی تضعیف شویم امنیت ما در معرض خطر قرار می گیرد.
میزان: موضوعی که همزمان با درخواست بازدید و بازرسی از حریم نظامی و امنیتی مطرح شده است؛ موضوع مصاحبه و گفت و گو با دانشمندان و شخصیت های نظامی کشور است به نظر شما دشمن و طرف های مذاکره کنند با طرح چنین درخواست های به دنبال چه هدفی هستند؟این درخواست چه چالشی های را می تواند ایجاد کند؟
بحث دسترسی و بازدیدها و درخواست مصاحبه (بازجویی) با دانشمندان از هم تفکیک ناپذیراست و هر دو در یک مسیر قرار دارند و هدف اصلی دشمنان از مطرح کردن چنین موضوعاتی مخدوش کردن استقلال وعزت ایران است، به نظر میرسد غربی ها تصور کرده اند جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران به ناچار به خواسته های آنها تن خواهد داد که این گونه زیاده خواهیها را مطرح می کنند و تنها راه اصلی خروج از این فشارها ایستادگی دولت و ملت در سال همدلی و همزبانی است. ایران چون اهل منطق است با دنیا گفت و گو می کند اما ایران به دنبال توافق به هر قیمتی نیست و توافقی را خوب می دانیم که در درجه اول امنیت و استقلال کشور را تامین کند.
بنابراین همانطورکه اشاره کردم مسئله دسترسی به مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان در یک مسیر قرار دارد که اگر باب آنها گشوده شود قطعا در ادامه موضوعات بیشتری طرح می شود؛ زیرا آنها به دنبال این موضوع هستند که در این راه استقلال ملت ایران را مخدوش سازند. ملت ما سی و هفت سال با هویت مستقل روی پای خودش ایستاده است؛ آنها می خواهند به هر نحوی این هویت مستقل را مخدوش سازند؛ دیروز بازدید و بازرسی را مطرح کردند، امروز مصاحبه با دانشمندان و شخصیت ها و فردا هم حتما بحث تازه ای را مطرح خواهند کرد.
میزان: امروزه به چه میزانی هویت و استقلال یک کشور به حوزه بازدارندگی و توان نظامی آن بستگی دارد ؟
درفضای بین المللی و در شرایط خاصی هستیم که قدرتهای جهانی سعی می کنند با تکیه بر توان نظامی حقی را برای خود تعریف کنند، اگر کشوری بخواهد هویت مستقلی را داشته باشد قاعدتا باید توان نظامی مناسبی داشته باشد.
در دنیایی زندگی میکنم که کشورها سعی می کنند حق را توسط قدرت تعریف کنند؛ آمریکا در پرتو همین قدرت نظامی حق اشغال افغانستان و عراق را به خود داد؛ این وضعیت و طبیعت جهان امروز ماست در چنین وضعیتی اگر ملتی بخواهد صاحب یک هویت مستقل براساس پیشینه تاریخی خود باشد باید بتواند در مقابل جریان های ظالمانه ایستادگی کند.
آمریکایی ها به دنبال رهبری جهان از طریق قدرت و ثروت هستند و تلاش می کنند ارزش های خود را در حهان حاکم کنند. در چنین فضایی ملت هایی می توانند از استقلال واقعی سیاسی،فرهنگی و.. برخوردار باشند که دارای سطح مناسبی از قدرت باشند؛ این قدرت در حوزهای مختلف علمی اقتصادی و... تعریف میشود؛ اما حوزه نظامی دراین مسیر دارای اهمیت بیشتری است چون جریان حاکم بر جهان توسط همین حوزه نظامی سیاست های خود را پیگیری می کنند. طبیعی است ملت های خواهان استقلال باید قدرت دفاع از خود را به شکل مسلحانه داشته باشند که با یاری خداوند این قدرت در سطح مناسبی برای ملت ایران حاصل شده است.
در آغاز انقلاب اسلامی که قدرت های شرق و غرب صدام را تجهیز کردند اساسا به دنبال این موضوع بودند که در این منطقه راهبردی از جهان، هویت مستقلی شکل نگیرد. امروز که این هویت مستقل در ایران و بیداری اسلامی و جبهه مقاومت در منطقه شکل گرفته است؛ شاهد هستیم که دشمنان ما از راههای گوناگون در پی تضعیف قدرت نظامی ایران هستند و در شرایط فعلی می خواهند تحت عنوان نظارت های آژانس به اسرار نظامی ما دست پیدا کنند و این قدرت و بازدارندگی را به چالش بکشند که برهمگان لازم است که در این حوزه هوشیار و بیدار باشند.