کارخانه های جدید تولید صفحات خورشیدی در حال احداث است/ هم اکنون ۸ نیروگاه با صفحات خورشیدی برق تولید میکنند
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، در سالهای اخیر استفاده از انرژی خورشیدی به دلیل پتانسیلهای بالای این فناوری در کشوربه موضوع مهمی تبدیل شده است.
از این رو در بسیاری از نقاط کشورافراد با استفاده از پنلهای خورشیدی اقدام به تولید انرژی برق و در برخی موارد فروش تضمینی و کسب درآمد از این روش هستند.
یکی از موضوعاتی که در این زمینه مطرح میشود بحث تهیه پنلها خورشیدی است که بررسیها نشان میدهد بخشی از این پنلها تولید داخل بوده و برخی از کشورهای دیگر وارد ایران میشود.
بررسی آمار گمرک حاکی از آن است که در سال ۹۷ بیش از ۵ هزار و ۸۱۷ تن پنل خورشیدی از ۱۲ کشور جهان وارد ایران شده است.
براساس واردات این حجم پنل خورشیدی بالغ بر۴۰ میلیون و ۵۸۸ هزار و ۴۲ دلار ارز از کشور خارج شد که ارزش ریالی آن بالغ بر ۱۶۵ میلیارد و ۱۰۸ میلیون و ۳۹۹ هزار و ۶۰۹ تومان در آمار گمرک ثبت شده است.
این درحالی است که تولید این صفحات در داخل کشور نیز به طور گسترده در حال انجام است، اما برخی از سرمایه گذاران در این بخش استفاده از پنلهای خورشیدی خارجی را ترجیح میدهند.
در همین راستا محمد صادق زاده رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر در گفت وگو با اظهار کرد: آمار واردات پنلهای خورشیدی مستقیما در اختیار وزارت نیرو قرار ندارد و بخش خصوصی برحسب نیاز خود اقدام به واردات صفحات خورشیدی میکند.
وی ظرفیت نیروگاههای خورشیدی را حدود ۴۵۰ مگاوات اعلام کرد و گفت: خطوط تولید صفحات خورشیدی شیراز حدود ۲۵۰ مگاوات و خط تولید صفحات خورشیدی منطقه فیروزه ۶۰ مگاوات است.
معاون وزیر نیرو همچنین به ظرفیت تولید صفحات خورشیدی در کشور اشاره کرد و گفت: ظرفیت این صفحات حدود ۳۵۰ مگاوات است و خطوط جدیدی در سلفچگان و مناطق مختلف در دست احداث است.
صادق زاده معتقد است ظرفیت تولید صفحات خورشیدی در کشور به طور کامل امکان تامین نیاز داخل را دارد، اما به جهت اینکه سرمایه گذاران در این زمینه الزامی برای استفاده از تولیدات داخلی ندارند برخی از صفحات خورشیدی در رقابت با صفحات داخلی وارد میشوند.
همچنین معاون وزیر نیرو با بیان اینکه کیفیت این صفحات در حد مطلوبی است عنوان کرد: براساس آخرین استاندارهای دریافتی صفحات تولیدی در شیراز از بهترین کیفیت جهانی برخوردارند.
به گفته صادق زاده حدود ۸ نیروگاه در حال حاضر با استفاده از صفحات خورشیدی تولید داخل در حال تولید برق هستند که میانگین تولید آنها کمتر از نمونههای خارجی نیست.
با این تفاسیر به نظر میرسد میزان تولید صفحات خورشیدی داخلی و کیفیت آن در حدی است که میتواند کشور را از واردات صفحات خورشیدی بی نیاز کند، اما نبود الزام برای استفاده از نمونههای داخلی برخی سرمایه گذاران را به سمت نمونههای خارجی سوق میدهد.