«مگر چشم تو دریاست»، روایت ایثارگری مادران شهید در دوران دفاع مقدس
جواد کلاته عربی نویسنده کتاب «در هیاهوی سکوت» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون مضمون کتاب «مگرچشم تو دریاست» گفت: این کتاب به زندگی خانوادهای ایثارگر که چهار فرزند خود را در راه انقلاب اسلامی ایران از دست داده است، میپردازد.
وی در همین راستا ادامه داد: راوی و شخصیت اول کتاب «مگرچشم تو دریاست» مادری است که چهار فرزندش به شهادت میرسند، این زن با استواری و ایثار خود زندگی پر فراز و نشیبی را پشت سر میگذارد و همواره صبر را سر لوحه اعمالش قرار میدهد. وی موسس مدرسه علمیه خواهران در دو شهر پیشوا و رودسر است.
کلاته عربی به علل انتخاب سوژه کتاب «مگر چشم تو دریاست» اشاره و ابراز کرد: سوژه را خودم انتخاب کردم، اهمیت انتخاب سوژه نیز توجه افکار عمومی به حضور افراد و خانوادههای ایثارگر و از خودگذشتهای است که با وجود سختیهای فراوان همواره انقلاب اسلامی ایران را پشتیبانی میکنند.
وی به فصلهای ابتدایی کتاب «مگرچشم تو دریاست» پرداخت و اظهار کرد: در فصلهای ابتدایی کتاب به زندگی و کودکی مادر خانواده همچنین نوع تربیت و سبک زندگی اسلامی ایرانی وی پرداخته شده است، این مادر در خانوادهای کاملاً مجاهد بزرگ شده و با یک طلبه ازدواج کرده وی زندگی پرفراز و نشیبی داشته است، این مادر در طی زندگی خود در دوران جنگ خدمات فراوانی را به جامعه ارائه داده است.
کلاته عربی به سبک نگارش کتاب «مگرچشم تو دریاست» اشاره و تاکید کرد: کتاب «مگرچشم تو دریاست» به سبک خاطرات شفاهی نوشته شده و راوی آن مادر شهیدان جنیدی است. کتاب «مگر چشم تو دریاست» نگارشش با یک سال و نیم مطالعه، مصاحبه و با هدف انعکاس انتشار ایثار این خانواده شهید نوشته شده است.
وی ابراز کرد: در فصلهای بعدی کتاب حرکت چهار پسر خانواده به سوی جبههها بیان شده و شهادت آنها از سال ۵۹ تا ۷۹ ثبت شده است، البته آخرین شهادت مربوط به یکی از پسران است که جزو جانبازان شیمیایی بوده و در سال ۷۹ به شهادت میرسد.
نویسنده کتاب «در هیاهوی سکوت» بیان کرد: کتاب «مگر چشمان تو دریاست» در ۶ فصل نوشته شده است، سعی کردم در این شش فصل ابعاد مختلف زندگی مادر خانوادهای که شهدای بسیار داده است را صادقانه و کاملاً مستند روایت کنم.
کلاته عربی با اشاره به آموزههای نهفته در کتاب «مگر چشم تو دریاست» خاطرنشان کرد: مطالعه سر گذشت پر فراز و نشیب این مادر درسهای فراوانی را برای جامعه در بر دارد، از جمله این آموزهها شیوه تربیتی است که مادر خانواده برای فرزندان به کار میبرد.