واکنش تند شخصیت های سیاسی افغانستان به سفر ترامپ
به گزارش ، همزمان با واکنش های گسترده کارشناسان امور بین المللی به این سفر، نمایندگان مجلس افغانستان نیز دیدار «محمداشرف غنی» رئیس جمهوری با «دونالد ترامپ» را در فرودگاه بگرام افغانستان اهانت به این کشور خوانده و آن را خلاف قوانین بین المللی عنوان کردند.
شماری از نمایندگان مجلس افغانستان باور دارند که رئیس جمهوری آمریکا با نگاه از بالا به پایین با رئیس جمهوری و نماینده رسمی این کشور برخورد ناردست کرده است و این نوع رفتار وی باعث افزایش بدبینی علیه آمریکا خواهد شد.
سیدجمال فکوری بهشتی عضو مجلس نمایندگان افغانستان روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا در کابل گفت: جهان امروز به رفتار متقابل کشورها باورمند بوده و وابستگی یک جانبه را نمی پذیرد.
به باور بهشتی اگر سران آمریکا به نقض قوانین بین المللی ادامه دهند چالش ها و مشکلات جهان را با گذشت هر روز افزایش می دهند و حساسیت ها علیه آمریکا را نیز تشدید می کنند.
این عضو مجلس نمایندگان افغانستان در باره رفتن ریئس جمهور غنی به بگرام گفت: براساس قوانین بین المللی سران کشورها در پایتخت و کاخ ریاست جمهوری دیدارهای خود را انجام می دهند و در برخی موارد هم مکان دیگری را براساس توافق قبلی انتخاب می کنند.
وی گفت: اگر سفر رئیس جمهوری آمریکا به افغانستان توسط «مایک میلی» فرمانده ارتش آمریکا و یا سفارت آن کشور در کابل تنظیم و هماهنگ شده باشد و براساس توافق قبلی رئیس جمهور به بگرام رفته باشد، اشکال ندارد اما اگر چنین نباشد به افغان ها اهانت صورت گرفته است.
وی تأکید کرد که اگر توافق قبلی صورت نگرفته باشد، این عملکرد آمریکا پایمال کردن قوانین و عرف بین المللی است.
عضو دیگر مجلس افغانستان نیز باور دارد که با این عملکرد رئیس جمهوری افغانستان استقلال این کشور زیر سوال رفته و آمریکایی ها بدون روادید و هماهنگی هر زمان که می خواهند، وارد این کشور شده و یا بر می گردند.
خانم روشن، عزیمت اشرف غنی به پایگاه نظامی بگرام برای استقبال از ترامپ را توهین به مردم و کشور افغانستان دانست.
این عضو مجلس افغانستان گفت که واقعیت را همه شهروندان کشور می دانند، اما رئیس جمهور غنی نباید احساسات ملی را خدشه دار ساخته و در پایگاه نظامی بگرام حضور می یافت.
علاوه بر اعضای مجلس نمایندگان افغانستان کارشناسان روابط بین الملل نیز از این سفر ترامپ و ملاقات رئیس جمهور اشرف غنی در پایگاه نظامی آمریکا انتقاد کرده است.
فرخنده زهرا نادری مشاور سابق امور بین الملل رئیس جمهوری افغانستان نیز دراین زمینه گفته است اشرف غنی در جریان سفر به بگرام تمام عرف دیپلماتیک و پروتکل های پذیرفته شده را زیر پا گذاشت.
بشیر بیژن استاد دانشگاه و تحلیلگر افغان هم دراین زمینه گفت : سران «پیمان تلانتیک شمالی» (ناتو) و آمریکایی ها پیش از این نیز بدون اجازه حکومت افغانستان، به پایگاههای نظامی آمده بودند که چنین رفتارهایی هیچ شباهتی به اصول دیپلماتیک بین کشورها ندارد.
بیژن افزود: در گذشته نیز یک بار بارک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا به فرودگاه بگرام آمد و از حامد کرزی رئیس جمهوری وقت افغانستان خواست که در این پایگاه با وی ملاقات کند اما کرزی این خواست اوباما را رد کرد.
به گفته وی این بار اشرف غنی خواست رئیس جمهوری آمریکا را پذیرفت و به دیدار وی به بگرام رفت که از معیارهای بین المللی به عنوان یک کشور مستقل عبور کرد.
این تحلیلگر سیاسی اضافه کرد، رفتن غنی به بگرام و دیدار با ترامپ، نشان از ناتوانی او دارد و این رفتارش، هویت و حیثیت ریاست جمهوری را زیر سوال برده است.
«محمد ابراهیمی» استاد دانشگاه نیز به یکی از رسانه های افغانستان گفت که این کشور برای مبارزه با تروریسم و تامین هزینه آن به کشورهایی مانند آمریکا نیازمند بوده و به همین دلیل مجبور به اطاعت از آنهاست.
وی تأکید کرد : اشرف غنی پس از یک محاسبه برخی بازی های سیاسی به دیدار ترامپ به بگرام رفته است.
رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه شب گذشته به طور غیر منتظره وارد فرودگاه بگرام به عنوان بزرگترین پایگاه نظامیان آمریکایی در افغانستان شد و با نظامیان این کشور و رئیس جمهوری افغانستان دیدار کرد.
ترامپ در این دیدار بر آغاز دوباره گفت وگوی صلح با طالبان تأکید نمود و از آتش بس به عنوان پیش شرط در آن یاد آوری کرد.
وی همچنین از کاهش قابل ملاحظه تعداد نظامیان آمریکایی در افغانستان خبر داد و گفت که اکنون بیش از ۸ هزار نظامی آمریکایی در این کشور حضور دارند که احتمال دارد از شمار آنها در آینده کم شود.
ترامپ درعین حال گفت که نظامیان آمریکایی تا زمانی در افغانستان باقی خواهد ماند که صلح و امنیت در این کشور تأمین شود.