سهم ۳.۲ درصدی ایران از تجارت اوراسیا

10:17 - 10 آذر 1398
کد خبر: ۵۷۲۶۱۴
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدرس خیابانی با بیان اینکه سطح مبادلات ایران و اوراسیا می‌تواند به ۳۰میلیارد دلار برسد، گفت: هم اکنون از تجارت ۹۰۰ میلیارد دلاری اوراسیا سهم ایران ۲.۶ میلیارد دلار یا به عبارتی ۳.۲ درصد است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در همایش اوراسیا  با بیان اینکه اهمیت اوراسیا و جایگاه آن در منطقه به گونه‌ای است که در سال ۲۰۱۱ جلسه پیوستن به این توافقنامه آغاز شد، اظهار کرد: جمعیت ۱۸۰میلیونی این اتحادیه و سهم اوراسیا در تولید نفت و انرژی از شکل گیری قطب بزرگ اقتصادی نوید می‌دهد.

وی گفت: اراده دو طرف بر اجرای کامل توافق است تا طی سه سال به اجرای کامل توافق برسیم.

مدرس خیابانی با بیان اینکه سطح مبادلات ایران و اوراسیا می‌تواند به ۳۰میلیارد دلار برسد، افزود: هم اکنون از تجارت ۹۰۰ میلیارد دلاری اوراسیا سهم ایران ۲.۶ میلیارد دلار یا به عبارتی ۳.۲ درصد است.
 
وی افزود: جایگاه اوراسیا در تجارت جهانی و از طرفی جایگاه ایران در تولید محصولات معدنی، غذایی، سیمان، مس و سایر کالا‌ها می‌تواند به افزایش سطح مبادلات کمک کند.
 
مدرس خیابانی گفت: ۵۰ درصد روابط تجاری کشور با اوراسیا مربوط به روسیه و در حیطه محصولات کشاورزی است که امیدواریم به حوزه صنعتی و معدنی افزایش یابد.
 
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی تاکید کرد: مستلزم توسعه زیرساخت بانکی، بیمه ای، گمرک، حمل ونقل، مسائل فنی، استاندارد و بهداشت هستیم علاوه براین تجار باید از ظرفیت‌های دو طرف شناخت پیدا کنند.
 
وی اظهار کرد: علی رغم اینکه کاهش تعرفه به ۸۶۲ قلم کالا محدود شده است، اما این موضوع راهنمایی است که تجار بتوانند شناخت بیشتری پیدا کنند و سطح مبادلات به این کالا‌ها محدود نشود.
 
مدرس خیابانی تاکید کرد: برای اجرای بهتر موافقتنامه الزامات مهمی از قبیل تقویت زیرساخت‌های بانکی، ایجادشعب بانکی در کشور‌های اوراسیا و ایجاد بانک مشترک باید مورد توجه قرار گیرد.
قائم مقام وزیر صمت خواستار توجه به نقل و انتقالات پول شد و گفت: حذف دلار و به رسمیت شناختن ارز‌های کشور‌های طرف مبادلات به عنوان یک الزام می‌تواند سطح مبادلات را افزایش دهد.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اشاره به لزوم گسترش زمینه صنعت گردشگری بین طرفین بیان کرد: با توجه به پیشینه فرهنگی و ظرفیت‌های همجواری و منافع مشترک منطقه‌ای این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است که تسهیل صدور روادید بین دو کشور، اعطای ویزای تجاری، راه‌اندازی پروازهای مستقیم به ایران و کشورهای عضو اوراسیا سهم به سزایی در این بخش دارد.


در حال تکمیل...


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *