پول بلاعوض از نظام بانکی نمی خواهیم/ فعالیت مجدد بیش از ۷۰ واحد صنعتی از ابتدای امسال
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از شاتا، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان روز نخست سفر خود به مازندران در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، اظهار کرد: با توجه به آمارهای موجود اثرات طرح اصلاح قیمت بنزین، در تغییر قیمت کالاها به مراتب نسبت به خدمات بسیار کمتر بوده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه مازندران با یک اقدام کاملا ابتکاری در کنترل بازار عملکرد خوبی داشته و با تشکیل قرارگاه ویژه نظارتی، استقرار کانکسهای دریافت شکایات مردمی و همچنین همکاری و همراهی کارمندان سایر ادارات اثر بسیار خوبی روی کنترل بازار گذاشته اند که قابل تقدیر است.
رحمانی ادامه داد: در این ایام بسیاری از ارگانها ازجمله دادستانی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج اصناف کمک خوبی به اجرای طرح داشتند که زحمات این عزیزان نیز جای تقدیر ویژه دارد.
ضرورت تغییر نگرش برای حل مشکلات بخش تولید
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: امروز بسیاری از مشکلات و دغدغههای موجود در حوزه صنعت و تولید کشور با تغییر نگاه و نوع نگرشمان به این بخش قابل حل و فصل است.
رحمانی خاطرنشان کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری بارها تأکید فرمودند رونق تولید امروز راهبرد اساسی کشور به شمار میآید و این مهم از طرف دولت کاملاً مورد توجه ویژه قرار گرفته و در همین راستا وزارت صمت نیز از ابتدای امسال با تعیین ۷ محور اساسی برای فعالیتهای خود، در قالب ۳۴ زیر برنامه اقدامات مقتضی را برای رونق تولید کشور در دستور کار قرار داده است.
وی تصریح کرد: در جلسه اخیر تولیدکنندگان با رهبری که دارای یک پیام ویژه بود، مواردی مطرح شد که میتواند به عنوان منشور عملکرد ما قرار گیرد.
وزیر صمت با اشاره به دغدغههای مطرح شده در خصوص تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای صنعتی گفت: ضمن احترام به شبکه بانکی کشور و پذیرش برخی مشکلات موجود در این حوزه، نظام بانکی ما در خصوص اهمیت تداوم تولید و بقای مشاغل هر یک از جوانان کشور باید بیش از پیش عمل کند.
رحمانی افزود: باید با یک سیاستگذاری درست این منابع به سمت تولید هدایت شوند.
وی خاطر نشان کرد: مشکل اساسی بخش صنعت کشور این است که امروز نیاز این بخش به نقدینگی از افزایش یافت در صورتی که از سوی نظام بانکی تامین نقدینگی رشدی نداشته است.
تکمیل ظرفیت خالی واحدها با تزریق نقدینگی مورد نیاز
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: طبق برآوردهای انجام شده ظرفیت خالی بسیاری از واحدهای ما در تولید کالاها و محصولاتی از جمله لوازم خانگی با تامین مالی مناسب میتواند تکمیل و زمینه اشتغال زایی بسیار خوبی را در کشور فراهم کند که البته هم در خودکفایی و همچنین در قطع وابستگی به واردات این کالاها نیز کاملا موثر است.
رحمانی تاکید کرد: ما پول بلاعوض از نظام بانکی نمیخواهیم با حمایت از بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی و صنایع دستی ما میتوانیم با لحاظ شرایط قیمت امروز ارز کشور به سادگی مشکل بیکاری را ریشهکن کنیم.
وی تصریح کرد: برای تحقق اهداف رونق تولید و در راستای تامین سرمایه در گردش و نقدینگی مورد نیاز واحدها ضرورت دارد روسای شعبات بانکها خود برای حل موانع موجود پیشگام شوند و برای بازکردن گرهها قدم بردارند.
ضرورت تامین ملزومات بهره مندی از فرصتهای الحاق به پیمان اقتصادی اوراسیا
وزیر صمت با اشاره به تعداد اقلام کالایی مشمول تعرفه ترجیحی میان ایران و اتحادیه اوراسیا گفت: با توجه به الحاق آزمایشی سه ساله کشورمان به این اتحادیه اقتصادی، ضرورت دارد زیرساختهای لازم برای بهرهگیری از ظرفیتها و فرصتهای این حوزه تجاری مهم فراهم شود و استان مازندران از قابلیتهای لازم برای پیشرو بودن در همکاری با این اتحادیه برخوردار است.
رحمانی افزود: توسعه صنعت بسته بندی پیشرفته و همچنین سورتینگ یکی از زیر ساختهای همکاری تجاری کشورمان با اتحادیه اوراسیا است که باید هر چه سریعتر راه اندازی شوند.
وزیر صنعت معدن و تجارت در ادامه با اشاره به مشکلات مطروحه از سوی قطعهسازان با شرکتهای خودروسازی گفت: برخی مشکلات امروز ریشه در گذشته دارد و علیرغم تدابیر اتخاذ شده هنوز در برخی از موارد این صنعت دچار مشکلاتی است که باید حل شود.
رحمانی اضافه کرد: طی ۷ ماه نخست امسال در بسیاری از تولیدات صنعتی کشور شاخصها مثبت و افزایشی بوده است، اما صنعت خودرو از جمله مواردی است که ما در مقطع حتی با کاهش تولید مواجه شدیم.
وی خاطرنشان کرد: ساختار خودروسازی کشور باید اصلاح شود و در بخش نیز بدون ضوابط، اجازه هیچگونه افزایش قیمتی را به شرکت خودروسازی نخواهیم داد.
رحمانی تصریح کرد: هر هفته و به طور مستمر آمار تولید، آمار رفع تعهدات، آمار موجودی در کف پارکینگ ها، میزان تعمیق ساخت داخل و کاهش ارزبری این صنعت و همچنین تعیین تکلیف املاک قابل واگذاری این شرکتها را به مجلس و کمیسیون صنایع و معادن گزارش میکنیم.
وی گفت: برنامه ریزی برای داخلی سازی بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار واردات قطعات صنعت خودروسازی انجام شده است. خوشبختانه از ابتدای امسال تاکنون با بیش از ۳۰۰ میلیون دلار انواع قرارداد برای تولید اقلام در داخل کشور از برنامه پیشبینی شده نیز جلوتر هستیم.
وزیر صمت اعلام کرد: قطعاتی که داخلی سازی در مورد آنها صورت گرفته است حتی با کاهش قیمت تمامشده نیز مواجه هستیم.
رحمانی در پایان تصریح کرد: برنامهریزی برای افزایش تیراژ تولید و تامین به موقع نقدینگی مورد نیاز این واحدها امضاء دستور کار بوده و خوشبختانه اقدامات خوبی نیز در این زمینه انجام شده است.
وی در حاشیه مراسم افتتاح شرکت مازند گاز ساکو گفت: فعال سازی ظرفیت تعطیل و همچنین ظرفیت خالی واحد صنعتی نیز در چارچوب همین برنامه پیگیری میشود.
وزیر صنعت ادامه داد: خوشبختانه این واحد بعد از ۱۱ سال مجددا به چرخه تولید بازگشته است و این اتفاق خوب در حوزه تولید شهرستان نکاء و اشتغال زایی آن موثر خواهد بود.
رحمانی خاطرنشان کرد: امسال راه اندازی بیش از ۲ هزار واحد صنعتی راکد و غیر فعال در دستور کار است در استان مازندران که در این بخش کارنامه قابل قبولی نیز دارد از ابتدای امسال بیش از ۷۰ واحد صنعتی مجدداً فعال شدهاند.
وزیر صمت با اشاره به بازگشایی مجدد شرکت مازند گاز در شهرستان نکا گفت: تولیدات این واحد بازار مصرف خود را دارند و امروز در فاز نخست این واحد بیش از ۱۰۰ نفر به کار برگشته و در فاز بعدی نیز برای ۴۰۰ نفر دیگر اشتغال زایی خواهد شد.
رحمانی تاکید کرد: بازگشت مجدد این واحد به عرصه تولید یک اقدام جهادی و یک پیروزی بزرگ در جنگ اقتصادی بوده که در سایه حمایت مسئولان استانی و پیگیریهای مرتبط خوشبختانه چرخ تولید آن به حرکت درآمده است.
وی تصریح کرد: این واحد به عنوان یکی از نمونههای خوب قابل معرفی از سوی صدا و سیما و رسانه هاست که امسال با اتخاذ تدابیر لازم به چرخه تولید برگشته است.