یک نماینده مجلس: اعلام «پرداخت یارانه معیشتی به ۶۰ میلیون ایرانی» راستیآزمایی شود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه وزیر «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» در نامهای به مجلس عنوان کرده به ۶۰ میلیون نفر یارانه معیشتی پرداخت شده است، گفت: این موضوع باید راستی آزمایی و مشخص شود که واقعاً به این تعداد ایرانی یارانه معیشتی پرداخت شده است.
علیاکبر کریمی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به نحوه پرداخت یارانه معیشتی گفت: همواره صداقت در طرح موضوعات با مردم باید مدنظر مسئولان باشد.
وی با اشاره به عملکرد مسئولان اجرایی در پرداخت کمک هزینه معیشتی، افزود: در وهله اول اجرای طرح، اعلام شد قرار است به ۱۸ میلیون خانوار یعنی ۶۰ میلیون نفر از آحاد مردم یارانه معیشتی پرداخت شود؛ صراحتاً عنوان شد این موضوع دائمی است.
بیشتر بخوانید:
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: انتظار این است وقتی چنین وعدههایی به مردم داده میشود مردم در عمل هم این موضوع را مشاهده کنند.
وی با اشاره به اعلام موضوع واریز پرداخت یارانه معیشتی در سه مرحله به ۶۰ میلیون ایرانی تصریح کرد: واقعیت این است که بازخوردها از این قضیه زیاد جالب نیست و خانوادههایی که جزو اقشار ضعیف هستند این یارانه را دریافت نکردهاند.
کریمی ادامه داد: وزیر «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» در نامهای به مجلس عنوان کرده است تاکنون ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار خانواری که جمعیتی بالغ بر ۲۴ میلیون نفر میشوند یارانه معیشتی دریافت نکردهاند(مشمول دریافت نیستند) اما به ۶۰ میلیون نفر یارانه معیشتی پرداخت شده است و حتی تمهیدات ارائه یارانه معیشتی به یک و نیم میلیون نفر دیگر(مازاد بر پیش بینی ما) مدنظر قرار گرفته است.
وی بیان کرد: اعلام «پرداخت یارانه معیشتی به ۶۰ میلیون نفر» باید راستی آزمایی و مشخص شود که واقعاً به این تعداد افراد یارانه معیشتی پرداخت شده است.
بیشتر بخوانید:
این نماینده مجلس تاکید کرد: هنوز در زمینه واریز مبالغ حاصل از افزایش قیمت سوخت و پرداخت آن به مردم هیچ گزارش مستند، مکتوب و مدونی به مجلس ارائه نشده و نیاز است در این زمینه اقدام شود چرا که واقعا نمیدانیم معیار و شاخصهای دولت برای تعیین و یا پرداخت یارانه به ۶۰ میلیون نفر و یا عدم پرداخت یارانه به ۲۴ میلیون نفر چه بوده است.
کریمی ادامه داد: ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که دولت در سالهای گذشته علی رغم فشار، تاکید و تکالیف قانونی که برای حذف یارانه ثروتمندان داشت، متأسفانه دست به این تکلیف قانونی نزد و دلیلش هم این بود که امکان شناسایی این افراد را ندارد و نمیتواند به حساب مردم سرک بکشد اما در حال حاضر به راحتی ۲۴ میلیون نفر را از دریافت یارانه معیشتی محروم کرده است؛ خیلی عادی هم میگوید که این کار انجام شده است.
وی تاکید کرد: این مسئله نشان میدهد که یا دولت در گذشته حرف سنجیدهای نزده و یا اینکه در حال حاضر یک اتفاق جدیدی رخ داده که در هر صورت ممکن است حق میلیونها نفر در این میان تضعیف شود.
وی بیان داشت: حتما باید پرداخت یارانه معیشتی در مجلس مورد بررسی قرار گیرد و از دولت تقاضا داریم گزارش کامل و جامعی از این موضوع به مردم ارائه کند. باید دلایل، مدارک و مستندات خود را دال بر پرداخت یارانه معیشتی به مجلس ارائه کند.
بیشتر بخوانید:
کریمی با بیان اینکه بیشتر مردم میگویند مبالغ کمک معیشتی به حسابشان واریز نشده است، گفت: ما به عنوان نمایندگان وظیفه داریم مطالبات مردم را دنبال کنیم و این موضوعات را از دولت بخواهیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: همچنین این نکته هم حائز اهمیت است که پس از اجرای طرح مدیریت سوخت شرط و شروط و اما و اگری در پرداخت یارانه معیشتی به مردم مطرح نشد اما به تازگی معاون وزیر رفاه عنوان کرد آن ۲۴ میلیون نفری که شامل دریافت یارانه سوخت نشدهاند اگر خواستند یارانه بگیرند باید اجازه بدهند که حسابشان بررسی شود!
وی ادامه داد: البته معاون وزارت رفاه همین مطالب را درباره ۶۰ میلیون نفر یارانه بگیر هم مطرح کرده و گفته است از ماه بعد برای واریز یارانه ۶۰ میلیون نفری که کمک هزینه معیشتی دریافت کرده اند هم همین کار را خواهیم کرد یعنی حسابهایشان را بررسی خواهیم کرد و پس از آن به این افراد یارانه خواهیم داد. مشروط کردن این یارانه کمک معیشتی به ۶۰ میلیون نفر هم عجیب است.
عضو کمیسیون اقتصادی تصریح کرد: دولت باید بگوید با چه توان و ساز و کاری قصد دارد حساب ۸۵ میلیون نفر را در کشور بررسی کند تا ما ببینیم این مسئله قابل تحقق است یا خیر. در حال حاضر بیش از ۵۰۰ میلیون حساب بانکی در کشور داریم، این واقعیتهایی است که وجود دارد و دولت باید به آنها پاسخ دهد چرا که اینگونه مسائل باعث دغدغه و نگرانی مردم میشود.
کریمی تاکید کرد: به اعتقاد بنده دولت در حال حاضر دست به یک نوع خلف وعده زده است که حتما ما این موضوع را در مجلس مورد پیگری قرار خواهیم داد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *