تهرانیها سالانه ۳۰۰ ساعت در ترافیک میمانند
به گزارش گروه فضای مجازی ، به نقل از فارس، حقشناس در جلسه کمیته فرهنگی شورا با موضوع تبادل نظر و بررسی زمینههای همکاری و هم افزایی در خصوص کتاب و کتاب خوانی در شهر تهران اظهارکرد: ما ۱۱۰ کتابخانه در شهر داریم و این همه هزینه شده و کارمندان زیادی به کار گرفته شده و شهروندان زیادی هم از این کتابخانهها استقبال میکنند، اما ۸ سال میشود در این کتابخانهها کتاب باز نشده و این مایه تاسف و خجالت است.
حق شناس با بیان اینکه ما امروزه در موقعیتی هستیم که روکرد مان در مقوله کتابخوانی را باید بروز کنیم افزود: روندی که شاهد هستیم روند مناسبی نیست، هر شهروند تهرانی در سال ۳۰۰ساعت خود را در ترافیک از دست میدهد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی ما اگر بتوانیم ۱۰ درصد جامعه مخاطب خود در حوزه کتابخوانی را افزایش دهیم، افزود: سهم قابل ملاحظهای از ساعت تلف شده شهروندان را کاهش خواهیم داد.
حق شناس با اشاره به لزوم توسعه و نشر کتابهای صوتی و اینترنتی گفت: امروزه ۱۰ درصد جامعه ما بالای ۶۰ سال است و این روند تا سال ۱۴۰۵ تا ۱۰ درصد افزایش پیدا میکند، یعنی جامعه دارد پیر میشود و به بیانی این قشر کتاب نمیخواند، گرچه آنان در گذشته کتاب خوان بودند، لذا ایجاد ظرفیت کتابهای صوتی و اینترنتی برای این قشر بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در گذشته کتاب صوتی فقط برای نابینایان بود و آن هم برای ۵۰ هزار نفر بود، اما امروز میتوانیم با هدف قرار دادن قشر کهنسال و نیز نسل دوم و سوم خارج از ایران که جامعه بسیار بزرگی هستند کتابهای اینترنتی و صوتی را نشر دهیم.
حق شناس در ادامه افزود: سال آینده هدف گذاری ما میتواند توسعه نشر کتابهای صوتی باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه موضوع قاچاق کتاب هم در دستور کار قرار گیرد ادامه داد: میتوان با همکاری اتحادیه ناشران و تابلوهای راهنمای کتابفروشیها و همکاری سایر نهادها از آن جلوگیری کرد.
در این جلسه همچنین حجت الاسلام امرودی، رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران گفت: مردم تهران هفته کتابخوانی را حس نکردند که شاید یکی از دلایلش اغتشاشات اخیر باشد.
وی افزود: در حال حاضر ظرفیت خوبی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری وجود دارد، اما باید بتوانیم این ظرفیتها را در سایه همکاری با سایر نهادها به موضوع کتاب خوانی گره بزنیم میتوانیم بهره کافی را ببریم.
امرودی افزود: امروز در کشوری مانند ژاپن و نیز سایر کشورهای توسعه یافته که در فضای مجازی بسیار جلوتر از ما هستند فرهنگ کتابخوانی نه تنها فراموش نشده بلکه توسعه و ترویج هم شده است به صورتی که در خیابانها و ایستگاهها مترو مردم مدام در حال خواندن کتاب هستند؛ لذا ما نیز باید در این مسیر گام برداریم و این میسر جز با همکاری همه نهادهای ذی مدخل میسر نمیشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.