چگونه در شب از تصادف پیشگیری کنیم؟
به گزارش گروه جامعه ، نیمه های شب گذشته بود که شهروندان تهرانی، حادثه ای تلخ را به سامانه 125 گزارش دادند.
تصادفی مرگبار که با برخورد یک خودرو پراید به دیواره بتنی وسط خیابان رخ داده بود و باعث مرگ هر دو سرنشین شد. این حادثه هر چند تلخ و تاسف بار بود اما شیوه رخداد آن باعث شد تا چند نکته عجیب و قابل تامل درباره چگونگی مرگ دو شهروند جوان مطرح شود.
در گزارش نیروهای آتش نشانی آمده که یکی از افراد کشته شده در این حادثه که خانمی 30 ساله بود، به دلیل سرعت بالا از پنجره خودرو به بیرون پرتاب شده است و این موضوع باعث مرگ بلافاصله وی شد. نبستن کمربند ایمنی، محتمل ترین موضوعی است که با خواندن این گزارش می تواند در ذهن مخاطب نقش ببندد. کمربندی که به راحتی می توانست باعث و بانی زنده ماندن یک انسان شود. همچنین در قسمتی دیگر از این گزارش اینطور روایت شده که تصادف مرگبار ساعت 01:33 دقیقه بامداد رخ داده است و این یعنی رعایت نکات ایمنی برای رانندگی در شب، بایستی مهمترین اولویت راننده 35 ساله می بود.
طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۶ در رابطه با رانندگی در طول شب، ما بین ساعت ۷ غروب تا ۷ صبح صورت گرفته است نشان میدهد؛ که تقریبا یک سوم تصادفات و تلفات جادهای در این بازه زمانی رخ میدهد. این در حالی است که از کل شبانه روز تنها ۱۵ درصد رانندگیها در این مدت زمان صورت میگیرد. دلایل اصلی این اوامر را میتوان در کاهش دید، کم شدن میزان تسلط بر ماشین و حتی عدم تشخصی سرعت عبوری و تخمین فاصله ایمن با خودروی جلویی در طول مسیر دانست.
به همین بهانه بد نیست مروری داشته باشیم بر نکاتی که می تواند رانندگی در شب را برای راننده و مسافران خودرو، ایمن و به دور از خطرهای اینچنینی کند.
مطمئن شدن از کیفیت دید در شب
اگر در هنگام رانندگی در طول شب دچار مشکل میشوید بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و مشکل خود را با وی در میان بگذارید تا با توجه به معایناتی که بر روی شما انجام میدهد بهترین گزینه و یا دارو را در اختیارتان قرار دهد. به هیچ عنوان در این باره سهل انگاری نکنید چرا که شما مسئول جان خود و دیگر سرنشینان خودرو در طول مسیر هستید. توجه داشته باشید به هیچ عنوان از عینکهای دارای لنز تاریک در طول شب استفاده نکنید چرا که این مورد بر کیفیت دید شما تاثیر نامطلوب خواهد گذاشت.
استفاده از چراغ خودرو در هنگام حرکت
چراغهای خودرو و یا هر وسیله نقلیهای که در اختیار دارید را قبل از غروب خورشید روشن کنید و حتی چراغها را تا یک ساعت پس از طول خورشید نیز روشن نگه دارید. از یاد نبرید طلوع خورشید نشانه روشن شدن هوا به اندازه کافی نیست چرا که بنا به وضعیت جغرافیایی که قرار است شما رانندگی کنید ممکن است نور خورشید دیرتر از زمان مورد نظر به محیط بتابد. یک مورد بسیار مهم پیش از حرکت در طول شب این است که باید مطمئن باشید تا چراغ هایتان به خوبی کار میکند البته تمیز بودن حباب چراغها نیز در اولویت کارها قرار دارند.
از چراغ نور بالا در مکانهای مناسب استفاده کنید
یکی از بهترین مکانها برای روشن کردن چراغ نور بالا، جادههای روستایی و یا جادههایی است که تردد بسیار کمی در آن صورت میگیرد. با توجه به این که چراغ نور بالا دید بهتری در اختیار راننده قرار میدهد میتوان از این گزینه برای جادههای خیلی خلوت استفاده کرد. ولی رانندههای که از این گزینه استفاده میکنند به محض متوجه شدن عبور یک وسیله از روبرو باید چراغهای خود را به حالت عادی برگرداند تا راننده روبرویی بدون هیچ گونه مشکلی مسیر را طی کند. وقتی شما از چنین جادههای عبور کردید و وارد جادههای پر نور و شهری شدید دیگر نیاز به استفاده از چراغ نور بالا نیست از این رو میتوانید از چراغهای عادی خودوری خود برای ادامه مسیر استفاده کنید.
حرکت با سرعت مطمئن
معمولا بهترین و ایمنترین سرعت، توسط تابلوهای راهنمایی که در طول مسیر نصب شده اند در اختیارتان قرار میگیرند اگر بنا به هر دلیلی تابلویی بدین منظور که باید با چه سرعتی در طول شب حرکت کنید نباشد، بهتر است سرعتی که در روز طی میکنید را به اندازه ۱۰ الی ۲۰ کیلومتر در ساعت کاهش دهید همان طور که میدانید میزان سرعت به نوع جاده، وضعیت آب و هوایی و حتی محیطی که از آن عبور میکنید دارد، از این رو در چنین شرایطی همواره با سرعتی حرکت کنید که توانایی کنترل ماشین را در کوتاهترین زمان ممکن را داشته باشید.
رعایت فاصله قانونی با خودروی جلویی
رعایت فاصله قانونی با خودروی جلوی چه در روز و چه در شب از اهمیت بالایی برخوردار است البته از آنجایی که میزان دید در شب کاهش میباید بهتر است این فاصله در طول شب بیشتر در نظر گرفته شود.
تمیز بودن شیشه خودرو
شیشههای خودرو به ویژه شیشه جلو ماشین، باید کاملا تمیز باشد چرا که کثیف بودن شیشه جلو میتواند به میزان قابل توجهای در دید راننده به ویژه در طول شب تاثیر منفی بگذارد.
بررسی جاده پیش رو
بد نیست پیش از حرکت از مسیری که قرار است از آنجا عبور کنید اطلاعات کافی را کسب کنید. دانستن وضعیت آب و هوایی برای عبور از مسیرهای کوهستانی بسیار حائز اهمیت است از این رو پیش از حرکت به ویژه در طول شب چنین مواردی را در نظر داشته باشید. یک نکته مهم درباره رانندگی در طول شب این است که حتما پس از هر دو ساعت رانندگی کمی به خودتان استراحت دهید. اگر احساس میکنید که خواب آلود و کسل شده اید جایی مطمئن توقف کنید و با نوشیدن مایعات و شستن صورت خود با آب سرد، میزان هوشیارتان را بالا ببرید. البته پیش از حرکت از تنظیم بودن و سالم بودن ترمزهای خودروی خود اطمینان حاصل کنید.