اهدای یک واحد خون به نجات جان سه بیمار می‌انجامد

11:18 - 04 آذر 1398
کد خبر: ۵۷۰۷۸۵
سخنگوی سازمان انتقال خون از کاهش ذخایر خونی در فصول سرد سال خبر داد و گفت: مردم با اهدای یک واحد خون جان سه بیمار را به صورت همزمان نجات می‌دهند.

اهدای یک واحد خون به نجات جان سه بیمار می‌انجامدبشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با اشاره به افزایش نیاز کشور به خون و فرآورده‌های خونی، گفت: همه ساله با آغاز فصل سرما و بارش‌های فصلی میزان مراجعه مردم به مراکز انتقال خون برای اهدای خون کم می‌شود که این خود به مشکل برای تامین خون و فرآورده‌های خونی می‌انجامد.


وی با بیان اینکه جو ناپایدار باعث می‌شود مردم کمتر به مراکز انتقال خون مراجعه کنند، افزود: نیاز به خون و فرآوده‌ها نیاز همیشگی است، اما در فصول سرد مردم باید استقبال بیشتری داشته باشند.

کاهش اهدای خون در فصول سرد سال 


سخنگوی سازمان انتقال خون با تاکید بر اینکه بیشتر مشکل رخ داده در نتیجه کاهش اهدای خون در فصول سرد سال کم شدن ذخایر پلاکت است، تصریح کرد: با توجه به اینکه پلاکت فرآورده‌ای است که در خارج از بدن ۳ روز امکان نگهداری دارد در نتیجه باید به صورت روزانه تامین شود.


حاجی بیگی با بیان اینکه سال گذشته نزدیک به سه میلیون و ۶۵۰ هزار واحد خون و فرآورده‌های خونی در کشور اهدا شد که از این میزان یک میلیون پلاکت بوده است، گفت: پلاکت برای بیماران سرطانی و بیماری‌های خون ریزی دهنده ارثی مصرف می‌شود از این رو لازم است روزانه اهدای خون انجام شود.

علل افزایش مصرف خون در کشور چیست؟


وی در تشریح چرایی افزایش مصرف خون و فرآورده‌های خونی در کشور، افزود: اکنون در سراسر کشور در مراکز استانی بیمارستان‌های مجهز ساخته و مراکز خون و انکولوژی بسیار گسترده شده و با توجه به اینکه پزشکان بسیاری تربیت شده اند با تشخیص به موقع بیماری‌ها مصرف خون و پلاکت رشد داشته است.


حاجی بیگی با بیان اینکه در جراحی‌های قلب باز به ۶ واحد خون نیاز داریم، گفت: هر نفر یک واحد خون اهدا می‌کند از این یک واحد فرآورده‌های مختلفی از جمله گلبول قرمز فشرده، پلاکت و پلاسما تهیه می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه با اهدای یک واحد خون به نجات جان سه بیمار کمک می‌شود، تصریح کرد: گلبون قرمز فشرده به بیماران تالاسمی یا بیمارانی که عمل قلب باز انجام داده اند تزریق می‌شود.


سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: پلاسما برای درمان سوختگی و بیماران کبدی استفاده می‌شود از این رو نیاز به خون برای کمک به بیماران بسیاری باید از سوی مردم تامین شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *