هشدار مجدد به آمریکا؛ مراقب جان سربازانتان باشید/ از تهاجم تا کشف پرندههای متخاصم
گروه سیاسی ؛ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی هفته گذشته ۲ رزمایش نظامی را با تمام توان و با بهرهگیری از جدیدترین دستاوردهای خود برگزار کردند.
ذوالفقار ولایت
رزمایش «ذوالفقار ولایت» نیروی زمینی ارتش شامگاه ۲۷ آبان و روز ۲۸ آبان در دو مرحله تک شبانه و روزانه در منطقه عمومی شمالغرب کشور برگزار شد.
یگانهای متحرک هجومی شامل تیپ ۴۰، تیپ ۴۱ و تیپ ۳۲۱ نزاجا به همراه یگانهای پهپاد و گروه ۴۳۳ مهندسی و با پشتیبانی بالگردهای هوانیروز در این رزمایش حضور داشتند.
یگانهای شرکت کننده در این رزمایش، جدیدترین تجهیزات و دستاوردهای نیروی زمینی ارتش را مورد استفاده قرار دادند.
به گفته امیر سرتیپ «نوذر نعمتی» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، رزم شبانه رزمایش «ذوالفقار ولایت» در شرایطی برگزار شد که با توجه به شرایط جوی و برودت هوای منطقه، یگانها مورد آزمایش قرار گرفتند و الحمدالله عملکرد قابل قبولی داشتند.
امیر «کیومرث شرفی» معاون عملیات نیروی زمینی ارتش با اشاره به برگزاری رزمایش تک شبانه در جریان رزمایش ذوالفقار ولایت گفت: این رزمایش با حضور داورانی از ستاد کل نیرویهای مسلح و ارتش مورد ارزیابی قرار گرفت و در بهترین شرایط ممکن انجام شد.
به مرحله اجرا درآوردن آموزشهای نوین متناسب با تهدیدات منطقه، از جمله مهمترین اهداف برگزاری رزمایش «ذوالفقار ولایت» نیروی زمینی ارتش بود.
در حاشیه برگزاری رزمایش ذوالفقار ولایت، با برپایی بیمارستان صحرایی و طرحهای مردم یاری توسط اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش، روستاهای اطراف منطقه رزمایش مورد خدمت رسانی قرار گرفتند. بیمارستان صحرایی برپا شده در روستای آقبلاغ منطقه خوی با حضور چندین پزشک متخصص کودکان، عفونی، زنان و زایمان و داخلی به مردم خدمات ارائه میداد.
در پایان این رزمایش امیر نعمتی جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش همچنین پیام این رزمایش را برای دوستان صلح و آرامش و ایجاد امنیت خواند و گفت: این رزمایش برای دشمنان جمهوری اسلامی ایران که همواره در تلاش هستند تا کشور به موفقیت بزرگ دست نیابد موجب بازدارندگی بود.
مدافعان آسمان ولایت ۹۸
رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۸ صبح روز ۱ آذر با اعلام رمز یا محمد رسول الله (ص) توسط امیر سرتیپ «علیرضا صباحیفرد» فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در منطقهای به وسعت ۴۱۶ هزار کیلومتر مربع در منطقه عمومی سمنان آغاز شد.
گسترش و استقرار سامانههای پدافندی حاضر در رزمایش با تاکید بر واکنش سریع نیروهای مدافع و توانایی جابجایی سریع سامانههای موشکی، راداری و توپخانهای پس از انجام عملیات، برقراری ارتباط امن و چند لایه میان سامانههای پدافندی، ارتباط مناسب میان تجهیزات و نیروهای عمل کننده و شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور برای اتخاذ تصمیم دفاعی متناسب با تهدید، اقدامات مهندسی رزمی و پدافند غیر عامل برای استتار و اختفای سامانهها و تجهیزات و فریب دشمن از مهمترین اقدامات انجام شده در مرحله نخست رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۹۸ بود.
بیشتر بخوانید:
انجام پروازهای اطلاعاتی و شناسایی با سرنشین و بدون سرنشین در منطقه عمومی رزمایش، تهاجم هواپیماهای شکاری به منطقه رزمایش و انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی هواپایه بر علیه هواگردهای مهاجم تحت هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور، انجام عملیات سوختگیری هوایی بر فراز منطقه رزمایش با هدایت افسران کنترل شکاری پدافند هوایی، تمرین مراحل دفاع هوایی شامل کشف، شناسایی، رهگیری، درگیری و اصابت الکترونیکی سامانههای پدافند هوایی، استقرار سامانههای فرماندهی و کنترل متحرک فکور، سامانههای راداری بومی معراج، فتح-۲، سامانههای تاکتیکی اطلاعات و شناسایی، سامانههای جنگ الکترونیک و شبکه دیده بانی بصری نیروی پدافند هوایی ارتش، از دیگر اقدامات انجام شده در این رزمایش بود.
در یکی از مراحل این رزمایش، پس از کشف و شناسایی هواگردهای مهاجم دشمن توسط سامانههای راداری، اطلاعات و شناسایی و دیده بانی بصری پدافند هوایی، برای نخستین بار عملیات اسکرامبل و رهگیری هواپایه با بهرهگیری از پهپادهای رزمی نیروی پدافند هوایی ارتش که قابلیت انجام حمله انتحاری به هواگرد مهاجم را دارد تمرین شد. استفاده ار پهپاد بومی و بهینه سازی شده کرار برای انجام عملیات رهگیری هوایی نیاز به استفاده از هواپیماهای رهگیر و شکاری با سرنشین را کاهش میدهد و باعث صرفه جویی و کاهش خطر پذیری استفاده از هواپیماهای با سرنشین میشود.
در جریان این رزمایش، سامانه پدافندی بومی «تلاش» با موفقیت اهداف مهاجم واگذار شده توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را در ارتفاع بلند منهدم کرد. همچنین کشف و شناسایی پرندههای بدون سرنشین متخاصم در منطقه عمومی رزمایش و درگیری و انهدام آنها توسط سامانه بومی مرصاد و مرصاد متحرک نیروی پدافند هوایی ارتش، از دیگر اقدامات صورت گرفته در جریان رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۹۸ بود. سامانه مرصاد متحرک از جمله سامانههای بومی نیروی پدافند هوایی ارتش است که از قابلیت تحرک و تحرک سریع با هدف عدم شناسایی محل استقرار سامانههای پدافندی برخوردار است.
سامانه پدافندی بومی ۱۵ خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش برای نخستین بار در شرایط رزم واقعی بر علیه اهداف متخاصم در منطقه عمومی رزمایش اقدام عملیاتی انجام داد. سامانه پدافند هوایی ۱۵خرداد قادر است تعداد ۶ هدف را بطور همزمان شناسایی و ردگیری کرده و علیه۶ هدف عملیات شلیک و انهدام را انجام دهد. از دیگر ویژگیهای بارز این سامانه سلاح قابلیت تحرک پذیری آن است، بگونهای که زمان حاضر به جنگ و عملیاتی شدن آن کمتر از ۵ دقیقه است.
در کنار اقدامات نظامی رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۹۸، انجام اقدامات عملیات روانی و پدافند غیر عامل و مردم یاری در منطقه عمومی رزمایش نیز اجرا شد.
سرلشکر «غلامعلی رشید» فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیاء (ص) در جریان رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۸ در جمع خبرنگاران گفت: ما در این سه هفته اخیر در قلب ایران و در سرزمینی به وسعت بیش از ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع یک رزمایش بزرگی را در عرصه پدافند هوایی داشتیم. نیروهای پدافند هوایی ارتش و سپاه و کلیه ظرفیتهایی در کشور که میتواند در این امر به کار گرفته شود تحت امر قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء به فرماندهی امیر سرلشکر موسوی این رزمایش را طرح ریزی و به اجرا گذاشتند. ما از همه آموزشهایی که تاکنون دیده ایم و از همه تجربیات و سلاحهایی که تولید بومی خودمان در وزارت دفاع است، همه اینها را تحت امر متخصصان و فرماندهان تست و ارزیابی کردیم و برای دفاع از آسمان ایران، مهارتها و ورزیدگی کارکنان شجاع پدافند هوایی ارتش و سپاه را ارتقاء بخشیدیم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه ما به دنبال جنگ نبوده و نیستیم، اما در برابر هرگونه تهدیدی قاطعانعه از منافع ملت ایران و سرزمین ایران اسلامی دفاع میکنیم، خاطرنشان کرد: به عنوان فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیاء (ص) از این میدان و صحنه رزمایش پدافند هوایی به دشمنان ملت ایران به ویژه آمریکاییها هشدار میدهیم که دولت آمریکا باید با اجتناب از رفتار اشتباه در منطقه به ویژه منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز نسبت به حفظ جان سربازان آمریکایی و به خطر افتادن جان آنها مسئولانه عمل کند.
بیشتر بخوانید:
امیر صباحیفرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش نیز در پایان این رزمایش گفت: به همه اهداف این رزمایش دست یافتیم و توانستیم هر هدفی که وارد آسمان منطقه رزمایش شد را مقتدرانه منهدم کنیم و اجازه برگشت به آنها ندهیم. هر هدف و پهپادی که وارد منطقه رزمایش شد، با هوشیاری و آتش سامانههای پدافندی، لاشه آن بر روی زمین باقی مانده است.