فرسودگی برخی از آمبولانس های قم
به گزارش گروه جامعه ، مهدی فراهانی معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قم، افزود: بیشتر آمبولانسهای مرکز اورژانس ۱۱۵ استان قم بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار کیلومتر کارکردهاست و همین خودروها درکارهای فوریتی به کار گرفته میشود.
وی اضافه کرد: درگذشته قرار بود آمبولانسهای اورژانس قم نیز همانند برخی استانهای دیگر به سمت نوسازی برود که این امر محقق نشد.
وی افزود: ۵۲ دستگاه آمبولانس درپایگاههای اورژانس ۱۱۵ وجود دارد که ۴۰ دستگاه فعال هستند و ۱۲ دستگاه نیز بهعنوان پشتیبان عمل میکنند که پاسخگوی نیاز نمیباشد.
بیشتر بخوانید:
آموزش کمکهای اولیه در مدارس و دانشگاه ها/رایزنی با صداو سیما برای آموزش همگانی در دستور کار است
فراهانی بابیان اینکه حداقل ۴۰ دستگاه آمبولانس جدید نیاز است تا در ماموریت شرمنده مردم نشویم، ادامه داد: باوجود اینکه وضعیت آمبولانسها روزانه بررسی میشود، دریکی از ماموریتها، درب آمبولانس در محل حادثه باز نشد که به دلیل فرسودگی میباشد.
وی تصریح کرد: این کمبودها باتوجه به شرایطی است که صرفا جمعیت شهری قم را در نظر بگیریم، ولی شاهد هستیم که در مناسبتهای مختلف و تعطیلات آخر هفته ترددهای زیادی درمحورهای قم صورت میگیرد که نیاز به امداد مرکز اورژانس ۱۱۵ افزایش مییابد.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن این مسائل، مرکز اورژانس ۱۱۵ قم با حداقل امکانات استانی، خدمت ملی ارائه میدهد که باعث کمبودهایی در نیروی انسانی، آمبولانس و پایگاهها شدهاست.
به گفته فراهانی باید حداقل چهار پایگاه شهری و جادهای دیگر تا پایان امسال در استان قم به بهرهبرداری برسد تا در این بخش به نقطه قابلقبول برسیم.
وی خاطرنشان کرد: بهعنوانمثال در محور گرمسار یک پایگاه فعال است که نیاز به یک یا ۲ پایگاه دیگر نیز هست که کمبود نیروی انسانی و آمبولانس مانع از این کار است.
وی ادامه داد: حدود ۳۰۰ کارشناس در مرکز اورژانس ۱۱۵ قم کار میکنند که حداقل به ۳۰ تا ۵۰ نیرو دیگر نیاز است.
مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قم دارای ۱۸ پایگاه جادهای، ۲۲ پایگاه شهری، یک پایگاه هوایی، ۵۲ دستگاه آمبولانس، ۱۰ دستگاه موتورلانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک فروند بالگرد است.