اسماعیلی در خصوص اینکه آقای شمخانی در جلسهای اشاره کردند رد پای پولهای سازمان یافته در ارتباط با اغتشاشات اخیر کشف شده، گفت: در بین بازداشت شدگان عناصر وابسته به معاندین هم از جریان نفاق و هم سلطنت طلبها و هم گروههای دیگر که وابستگی به خارج از کشور دارند، محرز است/ طیفیهایی هم از اراذل مورد شناسایی قرار گرفتند و هم در بین بازداشت شدگان کف خیابان و هم رصدهای اطلاعاتی تعدادی از عناصر وابسته شناسایی شدند.
در ۶ ماهه اول امسال ۳ هزار و ۳۱۸ زندانی از زندانها آزاد شدند
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، چهاردهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه روز سهشنبه ۲۸ آبان ماه با حضور خبرنگاران برگزار شد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در رابطه با مبارزه با فساد تعامل بین قوا و حاکمیت را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت: برای مبارزه با فساد نیازمند همکاری همه بخشها هستیم/ برخورد با مفسدین وظیفه ماست و آنرا با حساسیت آغاز کردهایم و با قوت ادامه خواهیم داد/ دچار حاشیه سازی ها نخواهیم شد و میدان را تحت هیچ شرایطی خالی نخواهیم کرد/ مبارزه با فساد بخش عمدهاش با دولت و مجلس است/ ساختارهای فسادزا و گلوگاههایی که در آن فساد رخ میدهد، بایستی اصلاح شود که بر عهده مجلس و دولت است و ما هم درآن سهیم هستیم/ یکی از اقدامات شفافیت راهاندازی سامانههایی است که با شفافیت اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهد/ 9 سامانه در سازمان ثبت اسناد و املاک به بهره برداری رسید که این شفافیت و اصلاح ساختار انجام شود و زمینه بروز فساد در این سازمان و بخش های مرتبط از بین برود.
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که آیا حکم مدیرعامل اسبق پرسپولیس به علت فساد و اینکه به یکسال حبس محکوم شده است درست است یا خیر؟ گفت: چند پرونده منتهی به رای و اجرا شده است/ تا امروز 4 فقره محکومیت را گزارش کردهاند/ این محکومیتها با آنچه گفته شد(یکسال حبس) مطابقت ندارد.
اسماعیلی: کسانی که به مراجع امنیتی و انتظامی و دستگاه قضا اعتماد کنند و کسانی که در فرایند تحقیقات و بازگشت اموال کمک کنند از ارفاقات قانونی برخوردار خواهند شد/ تا امروز در فرایند بازگشت و تحقیقات ما و دانیال زاده بر محور اعتماد رفتار شده است/ به لحاظ اعتمادی که کرده و اقداماتی که انجام داده ارفاقاتی داده شده است/ یکی از این ارفاقات مرخصی است/دیگران هم اعتماد کنند متضرر نمی شوند.
اسماعیلی: موضوع مبارزه با فساد و مفسدین بدون هیچ ملاحظهای کماکان در دستور کار ماست بدون اغماض رسیدگی خواهیم کرد و مطمئن باشید به حول و قوه الهی در نشست بعدی سخنگو و شاید زودتر از اقدامات جدید قوه قضاییه در زمینه برخورد با مفسدین و دانه درشت ها و صدور احکام مردم ما مطلع خواهند شد/ تا سلامت نظام اداری این مسیر را ادامه خواهیم داد.
اسماعیلی در پاسخ به خبرنگاری که درباره شایعه فرار «اسفندیار رحیم مشایی» از کشور سوال پرسیده بود گفت: این شایعه صحت ندارد.
اسماعیلی درباره آخرین وضعیت پرونده فساد فوتبالی: این پرونده در دادسرا منتهی به تصمیم نهایی نشده/بخش هایی رسیدگی شده و بخشی نیاز به رسیدگی بیشتر دارد/ ادعاهایی که مطرح میشود و اسناد و مستندات کافی برای اثبات ان وجود ندارد.
اسماعیلی در خصوص دستگیری «دانیال زاده» و اینکه گفته شده ابعاد جدیدی در ارتباط با پرونده فریدون مطرح میشود: بخش مربوط به پرونده «حسین فریدون» رای قطعی صادر شده و این بخش مبتنی بر مستندات پرونده است/ اگر در فرایند تحقیقات اطلاعات دیگری بدست آمد پرونده جدید بازگشایی خواهد شد.
اسماعیلی درباره آخرین وضعیت پرونده «روح الله زم»: مستندات بسیار خوبی به دست آمده/ به لحاظ حجم انبوه مستندات کار کارشناسی زمان بر است/ خودش توضیحات مفیدی در این ارتباط ارائه می دهد/ آثار مثبت دستگیری این بود که جریانات و اخباری که به نقل از این شبکه منتشر میشد فروکش کرد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در مورد پرونده «حسن رعیت» و اینکه بازداشت هستند یا خیر: وی پرونده اتهامی دارد و آخرین خبر ادامه بازداشت وی است.
سخنگوی قوه قضاییه درباره اینکه در ادامه افزایش قیمت بنزین جلسه سران قوا برگزار شد و شنیده شد که رئیس قوه قضاییه با این تصمیم مخالف بودند، گفت: آنچه در برخی رسانه ها نسبت به رئیس قوه قضاییه نسبت داده شد صحیح نبود و نظر ایشان همان است که در بیانیه 5 بندی اعلام شد/رئیس قوه قضاییه با تایید اصل درخواست و طرح دولت معتقد بودند که فرایند اجرا نیازمند تمهیدات مقدماتی است که اگر آن مقدمات انجام میشد شاهد حوادث اخیر نبودیم/ ما در كشور قبلا هم شاهد اجراي طرحهاي ملي مانند سهميه بندي و ... بوديم /کنترل قیمت جزو وظایف دولت است/مطالبه دستگاه قضا از دولت این است که همانطور که وعده دادند این وظیفه را به نحو احسن انجام دهند/کسانی که متولی کنترل بازار هستند اگر در وظیفه خود کوتاهی کنند به سراغ آنها خواهیم رفت.
سخنگوی قوه قضائیه درباره اقدامات دستگاه قضا در جهت صلح و سازش به ویژه مصالحه بین اولیا دم و قاتل یا خانواده قاتلین: در سال جاری از اول فروردین تا امروز 346 فقره از پرونده های قتل عمد منتهی به گذشت اولیا دم شد و موضوع قصاص منتفی شد/در شوشتر در استان خوزستان فقط در همین ماه ربیع الاول 14 پرونده منجر به قصاص منتهی به صلح و سازش شده/در بشاگرد استان هرمزگان یک درگیری هفت ساله بین دو طایفه که دو نفر کشته شده بودند به صلح و سازش انجامید/در جرایم غیر عمد و در جرایم مالی غیر کلاهبرداری در 6 ماهه اول امسال با کمک خیرین و گذشت صاحبان حق 3 هزار و 318 زندانی از زندان ها آزاد شدند.
اسماعیلی درباره حکم شبنم نعمت زاده: محاکمه تمام شده و آخرین دفاع اخذ شده است /وکلا برای تنظیم لایحه مشتمل بر آخرین دفاع فرصت میخواستند/طی روزهای آتی دادگاه رای را صادر میکند.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در مورد افرادی که در تخریبها آسیب دیدند و تعداد قربانیان حوادث: جمع بندی نه از میزان خسارت و نه تعداد خسارت دیدگان نداریم/ هنوز برای جمع بندی در هر یک از حوزه های این حوادث زمان کمی است.
اسماعیلی در پاسخ به اینکه قطع اینترنت به برخی شرکت ها و مشاغلی که با آن فعالیت دارند آسیب وارد کرده است قوه قضاییه برای پیشگیری و حل این معضل چه راهکاری پیشنهاد کرده است: تصمیمی که در این مقطع گرفته شد تصمیم قوه قضاییه نبود و تصمیم امنیت ملی کشور بود و تدابیر بعدی هم با همان مرجع خواهد بود/ نسبت به برخی از مراکز مطلع هستیم که تدابیری برای بهره مندی از اینترنت صورت گرفته است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به اینکه اخیرا 33 محکوم امنیتی مورد عفو قرار گرفتند آیا اسامی این افراد اعلام میشود: در رابطه با اسامی کسانی که مورد عفو قرار گرفتند در هیچ یک از پرونده ها رویه قوه قضائیه این نیست که اسامی را به اطلاع مردم برساند/البته منعي وجود ندارد وکلای آنها و افراد عمومی رسانه از محل آزاد شدن میتوانند به این اسامی دسترسی پیدا کنند/قوه قضائیه سیاستش بر این نیست که آنجایی که عفو و رافتی انجام می شود این را توام با منت کند/ما هیچ منتی نسبت به عفو شدگان نداریم /این یک رافت بی منت است و از این رافت و عفو با عنایت مقام معظم رهبری برخوردار شده اند.
سخنگوی قوه قضاییه: اقدامات آمریکا و کانادا (قطعنامه ضدحقوق بشری علیه ایران) و برخی از کشورهایی که به دروغ ادعای حقوق بشر دارند کاملا سیاسی و غیرحقوقی است/در آبان ماه امسال نشست دورهای بررسی حقوق بشر چند کشور از جمله ایران موسوم به یوپی آر در ژنو تشکیل شد که ستاد حقوق بشر قوه قضاییه و معاون حقوقی در این نشست شرکت کردند/ 85 درصد کشورهای شرکت کننده از اقدامات قوه قضاییه استقبال کردند/ برخی از موضوعات محوری از جمله حقوق کودک و لایحه صیانت از حقوق بانوان، اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و کاهش 90 درصدی اعدام های مواد مخدر و حل مشکل تابعیت از اقدامات خوب جمهوری اسلامی بود/ در نمایشگاهی که آنجا برگزار شده بود دستاوردهای جمهوری اسلامی را ملاحظه و استقبال کردند/ این اقدامات مورد عصبانیت امریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه شد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا حکم قلع و قمع برجهای سعادت آباد هنوز اجرایی نشده است؟: تخصیص زمین برای حسینیه بوده که مرتبط با یکی از نمایندگان ادوار مجلس بوده و در حال حاضر نیست/ حکم قلع و قمع این برج صادر و قطعی شده/به لحاظ اینکه برخی خریداران واحدهای این برج اعلام کردند با اعلام این رای متضرر می شویم به عنوان معترض ثالث اعتراض کردند و پرونده به دادگاه تجدید نظر رفته/ دادگاه تجدید نظر اعلام کرده حکم اجرا نشود تا وضعيت اين افراد مشخص شود.
اسماعیلی درباره آخرین وضعیت پرونده شورای شهر و شهرداری شهریار: پرونده جز پروندههای اخیر است و تازه تشکیل شده است/پرونده 13 متهم دارد /9 نفر بازداشت هستند و 4 نفر با قرار تامین آزاد هستند /پرونده در مرحله تحقیق مقدماتی است.
سخنگوی قوه قضاییه: یکی از اقدامات قوه قضاییه در این ایام درخواست ریاست قوه قضاییه از رهبر انقلاب برای عفو و تخفیف جمعی از محکومان دادگاه های عمومی و انقلاب و نظامی سراسر کشور و جمعی از محکومان تعزیرات حکومتی بود/در این عفو متقاضی خلاف رويه گذشته، برای دسته ای از محکومان به جای زندانی و خانواده زندانی دادستان مجری حکم و سازمان زندانها بود.
اسماعیلی گفت: در ارتباط با حوادث اخیر سیاست قوه قضاییه و رویکرد ما تلاش در جهت تامین امنیت عمومی مردم، تلاش بی وقفه در جهت حفظ منافع شهروندان و مقابله با خشونت، تخریب اموال عمومی، غارت بیت المال است/در برابر کسانی که امنیت شهروندان ما را به خطر می اندازند، سرمایه های عمومی را به آتش می کشند سیاست سزاگرایانه اتخاذ و اینکه هر فرد با توجه به اعمالش به سزای آن می رسد/ حتی کسانی که از روی ناآگاهی و تحت تاثیر هیجانات اقداماتی انجام دادند در مقابل اینها «رحما بینهم» باشیم/ از اینکه مردم صف خود را از خشونت طلبان جدا کردند تشکر می کنیم/ این که برخی خواسته های به حقی دارند و ممکن است نسبت به آینده نگران باشند ضمن احترام به دغدغه های شهروندان تاکید می کنیم که صف خود را همانگونه که جدا کردند باید جدا کنند/ همچنین درخواست داریم مردم فتنه گران، خشونت طلبان و کسانی که اعمال مجرمانه انجام دادند را به مراجع امنیتی و انتظامی و به دستگاه قضایی معرفی کنند/ اطلاعات مردمی بهترین اطلاعات برای شناسایی افراد سودجو و فرصت طلب است و بدانند خشونت طلبان که با هوشیاری مردم و عوامل انتظامی و امنیتی یکایک این افراد که تا کنون جمع زیادی شناسایی شدند/ تعدادی از افرادی که مبادرت به آتش زدن مساجد و بانک و ... کردند شناسایی شدند/ افرادی که برای شبکه های بیگانه و دشمنان مبادرت به تهیه فیلم و اخبار می کردند شناسایی و دستگیر شدند/ با اقدامات مراجع امنیتی و کمک مردم و معرفی عناصر آشوب طلب تمامی این افراد شناسایی خواهند شد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: رویکرد جديد قوه قضائیه در دوره جدید تمایز و مرزبندی صحیح بین جرایم امنیتی و سیاسی است به گونه ای که اگر عمل انتسابی مشمول جرم سیاسی بود برابر قواعد جرم سیاسی و با حضور هیات منصفه مورد رسیدگی قرار بگیرد/قوه قضائیه در دوره جدید این رویکرد را ارائه داد که به محکومان امنیتی هم نگاه جدیدی دارد و محکومان امنيتی در صورتی که روند اصلاح و بازگشت به جامعه برای آنها باشد مورد عنایت قوه قضائیه و مقام معظم رهبری قرار گیرند/ اين رويه عفو و بخشش محكومان استمرار خواهد داشت.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه پیرامون حواشی به وجود آمده در پی موضوع سهمیه بندی بنزین گفت: متاسفانه تلخی حوادث روزهای اخیر بر شیرینی اقدامات قوه قضاییه سایه افکند و حلاوت اقدامات ارزشمند از بین رفت/ به برکت کلام رهبر انقلاب و تلاش نیروهای امنیتی و انتظامی و هوشیاری مردم انقلابی، که صف خود را از بدخواهان و خشونت طلبان جدا ساخته، آرامش به جامعه بازگشته است.