اجرای طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب در مناطق 22 و 4 تهران/ ایجاد حوضچه های تثبیت جهت انباشت آبهای سطحی
وی با اشاره به این که شهرداری تهران در برابر هزینه ای که برای راه اندازی این تصفیه خانه انجام می دهد از پساب آنها برای آبیاری فضای سبز استفاده می کند، خاطرنشان کرد: این اقدام می تواند فشار بر آب های سطحی و تا حدودی آب شرب را کاهش دهد.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با ابراز امیدواری از این که سایر مناطق در تهران نیز اقدام به ایجاد تصفیه خانه در منطقه خود کنند، اظهار کرد: در این صورت پساب ها در هر منطقه بازچرخانی شده و به جنوب شهر منتقل نمی شود.
وی با بیان این که اجرای این طرح در مناطق22 و 4 در دو مدل متفاوت است، گفت: در منطقه 22 شهرداری تصفیه خانه فاضلاب را می سازد و به ازاء ساخت این تصفیه خانه سهم خود را از پساب تصفیه شده بر می دارد. بخش اندکی از این پساب که باقی می ماند نیز برای مصارفی که سازمان آب و فاضلاب صلاح می داند به این شرکت داده می شود.
قناعتی با بیان این که در منطقه 4 شرکت آب و فاضلاب با مشارکت بخش خصوصی به ساخت این تصفیه خانه دست می زند، اظهار کرد: شهرداری طبق قرارداد خرید تضمینی پساب را بر عهده دارد تا تضمینی برای درآمد بخش خصوصی باشد.
منطقه 2 در انتظار ساخت تصفیه خانه
این عضو شورای شهر با اعلام این خبر که منطقه 2 منطقه بعدی است که برای اجرای ساخت تصفیه خانه در دستور کار قرار دارد، عنوان کرد: در صورتی که مدل مالی منطقه 22 موفقیت آمیز باشد بر همین اساس این طرح را نیز اجرا می کنیم. مدل اجرای تصفیه خانه در منطقه 2 در حال حاضر نهایی شده و زمین های آن را نیز مشخص کرده ایم. اکنون در مرحله تهیه اسناد برای انتخاب پیمانکار است.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که اجرای این طرح، مدل کوچکی از تحقق مدیریت یکپارچه شهری در یک منطقه با حضور شرکت آب و فاضلاب است، گفت: در اجرای این طرح نه تنها پساب را در منطق بازچرخانی می کنیم بلکه آب های سطحی را که تا پیش از این با استفاده از کانال کشی از منطقه خارج می شد، اما با ایجاد حوضچه های تثبیت در منطقه باقی مانده تا هم حجم آب های سطحی افزایش یابد و هم بتوان از طریق قنوات و معابر مشخص از این آب در منطقه استفاده کرد.