فوران بارش شهابی امروز ۲۷ آبان
به گزارش گروه فضای مجازی، بارش شهابی اسدی (Leonid Meteor Shower)، یکی از شهاببارانهای معروف است که هر ساله در روزهای پایانی آبانماه (اوسط نوامبر) به اوج خود میرسد. کانون این بارش شهابی در صورت فلکی "اسد" و نامگذاری "اسدی" بر روی این بارش شهابی به همین دلیل بوده است.
منشا این بارش شهابی دنبالهدار تمپل – تاتل (Temple – Tuttle) است. این دنبالهدار دارای دوره ۳۳.۳ ساله است و تقریبا هر ۳۳ سال یک بار با بازگشت آن، تراکم گرد و غبار در مسیر گردش زمین به دور خورشید بیشتر میشود و رگبار بارشی بیشتری اتفاق میافتد.
دنبالهدار تمپل – تاتل آخرین بار در سال ۱۳۷۸ در مدارش از محل تقاطع با مدار زمین عبور کرد و به همین خاطر، در آن سال بارش شهابی اسدی چشمگیر و پرتعدادی را شاهد بودیم. اما در سالهای اخیر، این رقم به ۱۰ تا ۳۰ شهاب در ساعات اوج بارش رسیده است.
این شهاب باران معمولا شبهای ۲۵ تا ۲۸ آبان به اوج خود میرسد که در این شبها شاهد حداقل ۱۰ تا ۲۰ شهاب در هر ساعت خواهیم بود. شهابهای بارش اسدی، سرعت بسیار بالایی دارند و جزو سریعترین بارشهای شهابی شناخته میشوند. به خاطر همین سرعت بالاست که معمولا این شهابها به رنگ سفید دیده میشوند.
امکان رؤیت این بارش شهابی از آسمان ایران به دلیل شرایط جوی و همچنین نور روز وجود ندارد.
مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه این بارش امروز دوشنبه، ۲۷ آبان ماه به اوج خود میرسد، گفت: به دلیل اوج این بارش در نور روز از یک سو و نور ماه در تربیع آخر و همچنین وضعیت جوی، امکان مشاهده شهابهای این بارش وجود ندارد.
وی منشا این بارش را ذرات به جای مانده از دنبالهدار "تمپل- تاتل" ذکر کرد.