لزوم استفاده از کالای داخلی در نهاد‌ها و سازمان ها/ بازنگری در تعرفه‌ واردات برای حمایت از تولید داخل

23:30 - 25 آبان 1398
کد خبر: ۵۶۸۳۸۹
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
صادق زاده گفت: نهاد ها و سازمان‌ها دولتی و غیر دولتی که مصرف کننده کالا هستند با الزام در جایگزین کردن اجناس داخلی به جای جنس خارجی می‌توانند به رونق تولید داخل کمک کنند.

مهدی صادق زاده کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد ، در خصوص راهکار‌های رونق تولید در شرایط فعلی اقتصاد کشور اظهار کرد: با توجه به نامگذاری سال جدید به نام رونق تولید در زمینه تولیدات صنعتی، کشاورزی و تجهیزات صنعتی باتوجه به تحریم‌های موجود وظیفه دستگاه‌های ذی ربط دو چندان می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم نظارت بیشتر بر کالا‌های وارداتی به کشور خاطرنشان کرد: وارداتی که از کانال‌های غیر رسمی به کشور صورت می‌گیرد و کالا‌هایی با تعرفه پایین تولیدات داخل را تحت الشعاع خود قرار می‌دهد باید نظارت شود.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به آمار و ارقام ارائه شده درخصوص حجم قاچاق کالا به کشور گفت: اگرچه اقدامات موثری در زمینه جلوگیری از قاچاق صورت گرفته، اما این اقدامات کافی نبوده و همچنان واردات کالا از مبادی غیررسمی تولید کالا‌های داخلی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

صادق زاده در ادامه تاکید کرد: لازم است نهاد ها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی که مصرف کننده کالا هستند با الزام در جایگزین کردن اجناس داخلی به جای جنس خارجی به حمایت از تولید داخل بپردازند.

وی افزود: خوشبختانه سامانه‌ای تحت عنوان سامانه تدارکات الکترونیکی دولت از سوی وزارت صمت راه انداری شد که براساس ماده ۹ برنامه ششم توسعه نهاد‌های مختلف را مجاز به استفاده از سامانه مذکور می‌کند و استفاده از کالا‌های دارای تولید داخل را در سازمان‌ها ممنوع کرده است.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر تسهیل سیستم بانکی برای ارائه تسهیلات خاطرنشان کرد: برای ایجاد رونق تولید باید فرآیند بررسی تقاضای تسهیلات، تعداد مجوز و زمان صدور مجوز‌ها کاهش یابد.

صادق زاده تصریح کرد: منابعی که سیستم بانکی باید به واحد‌های تولیدی اعم از کشاورزی و صنعتی اختصاص دهد باید با تعداد مجوز کمتری ارائه شود تا منابع مالی زودتر به دست واحد‌های تولیدی برسد و از طرفی واحد‌های نیمه تعطیل با این تسهیلات بتوانند دوباره راه اندازی شوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *