استفاده غیرمتعارف از مشاعات فقط در صورت اجازه همه مالکان مشاعی امکان پذیر است
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، افزایش جمعیت شهرها و زندگی شهری موجب شدهاست روز به روز جمعیت آپارتماننشین به صورت فزاینده افزایش پیدا کند.
این سبک زندگی نیز دارای قواعد مختص به خود است که در صورت عدم رعایت طبیعتاً مشکلات و اختلافاتی را به همراه خواهد داشت.
علاوه بر مسائل مرتبط با مدیریت ساختمان، یکی از موضوعاتی که ساکنان یک آپارتمان را میتواند درگیر مسائلی کند، موضوعات مرتبط با قسمت مشاعات است. مشاعات به بخشهایی از ساختمان گفته میشود که به طور مستقیم یا غیرمستقیم مورداستفاده تمام شرکا و افرادی است که در ساختمان حضور دارند و نمیتوان به طور انحصاری از آن استفاده کرد.
قسمتهایی مانند پلهها، آسانسور، پشت بام، حیاط و … در این تعریف جا دارند؛ بنابراین گذاشتن لوازمی، چون میز، صندلی، کپسول گاز، کبابپز، وسایل مستعمل و یا نگهداری حیوانات در قسمتهای مشترک ممنوع است، زیرا قسمتهای مشترک در ملکیت مُشاع تمام شرکاء ملک است هرچند که در قسمتهای اختصاصی واقع شده باشد.
مشاعات آپارتمان هم مانند دیگر قسمتهای آن قواعدی دارد که در قانونی تحت عنوان قانون تملک آپارتمانها ذکر شدهاست.
در این نوشتار به یک قاعده از قواعد مرتبط با مشاعات آپارتمان اشاره خواهیم نمود:
مشاعات (قسمتهای مشترک) آپارتمان به همه مالکان آن اختصاص دارد و استفادههای غیرمتعارف از این قسمتها صرفاً با اجازه همه مالکان امکانپذیر است.
برای مثال در یک ساختمان چهارطبقهای، حیاط خلوتی در پشت ساختمان قرار دارد، اما جز ساکن طبقه اول این ساختمان، ساکن طبقات دیگر برای ورود به آن راه ندارند.
در این حالت با اینکه ساکن طبقه اول به این قسمت راه دارد، اما نمیتواند اقدام به ساخت و ساز انباری در حیاط خلوت نماید یا اینکه وسایل خود را در آن قرار دهد و بگوید که شما هم اگر میخواهید وسایل خود را در آن قرار دهید.
در این صورت چنانچه یکی از مالکان از قسمتهای مشترک استفاده نامتعارف داشتهباشد و مالکان دیگر رضایت نداشته باشند، میتوانند به جرم مزاحمت از او شکایت نموده و از دادسرا رفع آن را بخواهند.
این موضوع در مواردی که یکی از مالکان اقدام به نگهداری از حیواناتی مانند مرغ و خروس یا سگ در قسمتهای مشترک مانند حیاط میکند، بیشتر به چشم میخورد.