سهم نیروگاههای تجدیدپذیر در تولید انرژی کشور/فعالیت ۱۱۵ نیروگاه تجدیدپذیر
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، امروزه نقش انرژیهای تجدیدپذیر به دلیل اهمیتی که دارد بر کسی پوشیده نیست و دیر یا زود انرژیهای تجدیدناپذیر به روزهای پایانی خود خواهند رسید.
از طرفی آلودگیهایی که انرژیهای تجدیدناپذیر برای محیط زیست ایجاد میکنند موجب شد تا کشورهای دنیا به سوی سرمایه گذاری در انرژیهای تجدید پذیر حرکت کنند از این رو کشور ما نیز علی رغم داشتن منایع نفتی و گازی از دستیابی به این نوع انرژی غافل نشده است.
بر این اساس تاکنون از منابع تجدیدپذیر حدود چهار میلیارد و ۳۲۹ میلیون کیلووات ساعت، انرژی تولید شده که توانسته انتشار حدود دو میلیون و ۹۷۴ هزار تن گاز گلخانهای در کشور را کاهش دهد.
این میزان تولید انرژیهای نو موجب شده بیش از یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون مترمکعب از مصرف سوختهای فسیلی در ایران که جزو عوامل اصلی آلایندگی هوا در کشور است، کاسته و بیش از ۹۵۲ میلیون لیتر در مصرف آب نیز صرفهجویی شود.
در این باره محمد صادق زاده معاون وزیر نیرو با اشاره به ١١۵ نیروگاه تجدید پذیر موجود در سراسر کشور اظهار کرد: در حال حاضر ۶ نیروگاه از محل تولید پسماند در حال فعالیت است که در مجموع ٨۴١ مگاوات ظرفیت دارد.
وی افزود: باتوجه به تجربه ٢ ساله نصب تجدیدپذیرها در پشت بام منازل و صنایع تاکنون ٣ هزار و ۵٠٠ نیروگاه پشت بامی توسط مردم برای تولید برق احداث شده است که هر کیلو وات ساعت از این تولید با مبلغ یک هزار و ۴٠ تومان از مردم خریداری میشود.
بررسیها در این بخش حکایت از آن دارد که ۴۱ درصد نیروگاههای تجدیدپذیر کشور از نوع خورشیدی، ۳۶ درصد از نوع بادی، ۱۰ درصد از نوع برقآبی کوچک، دو درصد از نوع بازیافت حرارتی و توربینهای انبساطی و یک درصد نیز از نوع زیست توده است.